Puikkojen kilinää
Käsitöitä laidasta laitaan, pääasiassa kuitenkin neulontaa.
14.02.2011 9:59

Arvonnan tulokset

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja kommentoijille. En hylkää kokonaan tätä neulomoa, tulen täällä kyllä pyörimään ja kuka tietää vaikka joskus päivitänkin tätä blogia.  Koska kommentoijia oli noin paljon, arvoin kaksi palkintoa. Ja voittajat ovat....*ninni* ja nuudelipää.  Laittakaa yv:tä niin laitan teille paketit tämän kuun aikana.

Tässä vielä viikonlopun aikaan saannoksia.

 

Näiden myötä Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

Näytä kommentit (3) | 

31.01.2011 9:13

Tunnustus

Sain Kesäheinältä tunnustuksen. Lämmin kiitos siitä.

 


Tunnustuksen yhteydessä täytyy tehdä seitsemän tunnustusta itsestä ja jakaa tunnustus 15 blogille eteenpäin sekä ilmoittaa heille siitä.

Tunnusta:

1. Neulonnan lisäksi teen silloin tällöin muitakin käsitöitä, tiffanytöitä, tilkkutöitä, ompelen yms. ja aina on kiva oppia jokin uusi taito.

2. Asun maalla, ja olen asunut maalla melkein koko ikäni

3. Pidän kunnon lumimyräkästä, tosin sen jälkeen olevasta lumitöistä en niin paljon.

4. Pidän silittämisestä, mutta tiskaamisesta en.

5. Hamstraan lankojen lisäksi nappeja.

6. Olen kesäihminen.

7. Inhoan ja kammoan käärmeitä.

Annan tunnustuksen seuraaville bloginpitäjille:

Finelisa, Angelique, Ertzu, Hilima, Krista, Ninni, Näpertelijä, Poppana,Henna1980, Kirsikka, Drusilla, Kleine Masche, Villamella, Nuudelipää ja Piivi.

 

Näytä kommentit (5) | 

23.01.2011 16:06

Valmista, keskeneräistä ja ostoksia

No, tulipa aika "omaperäinen" otsikko, en muutakaan keksinyt. Anniksen sain vihdoinkin pinnoitettua ja sitä odotellessa neuloin myös tuubin. Annishan piti olla nopea neulottava, mutta...enpä tiedä. Ne nypyt, meinasi mennä hermot ja meinasi mennä purkuun. Mutta sinnikkäästi tein ne ja muuten kyllä huivi oli sitten nopea neuloa. Jos vielä teen toisen huivin niin en kyllä tee nyppyjä.

 

Lankana oli Kevään snyltä saamaani Englantilaista villalankaa, jota kului 79 g.

 

Vihdoin sain myös kauan kaipaamani tuubin tehtyä itselleni. Tähän tuhosin Hilimalta saamani Rose mohairit, . Ohjehan loytyy Novita talvi 2010 lehdesta.

 

Tässä kuussa olen tehnyt hieman lankahankintojakin. Seiskaveikat ostin kuun alussa ja laitoin ne jo puikoille. Perjantaina kauppareissulla tarttui mukaan 4 kerää Isoveljeä. En voinut vastustaa kiusausta, kun olivat 30% alessa. Ei kyllä oo hajuakaan mitä niistä tekisin, mutta eiköhän se joskus selvinne.

 

Näytä kommentit (10) | 

17.01.2011 9:31

Kauluri pakkasiin ja tuiskuihin

Otsikoon viitaten eilen oli kova pakkanen, melkein 30 näytti pakkasmittari. Tänään taasen tuiskuttaa ja sataa lunta, tiet ovat aivan tukossa. Että lumitöitä taasen tiedossa. Näin ne säät muuttuvat.

Tyttären puserosta jäi vielä lankaa tähteeksi, niinpä aattelin tehdän niistä kaulurin. Huomasin Kasiirin blogissa kauniita kaulureita, niinpä niiden innottamana minäkin sitten tekaisin oman version. Lankaa tähän meni 79g, ohje löytyy Novita kevät 2006 lehdestä ja lampaat  Kauneimmat joulun käsityöt 2007 lehdestä.

 

Nyt sitten onkin puikoilla Annis, tuskailen niiden nyppyjen kanssa. Toivottavasti saan ne selätettyä joskus...Mutta hyvää alkanutta viikkoa!

 

Näytä kommentit (4) | 

12.01.2011 9:25

Vuoden ensimmäinen

Nyt on sitten avattu tämäkin neulevuosi. Sain tämän vuoden ensimmäisen neuleen valmiiksi. Kuvittelin tämän valmistuvan jo viime vuoden puolella, mutta flunssa sotki sitten suunnitelmat. Melkein viikko meni sairastaessa ja köhä vieläkin jatkuu.  Mutta itse asiaan.

Mulla oli "kummallinen" päähän pinttymä yhdestä vuosien takaisesta lasten neuleesta. Päätin että se on pakko tehdä, niinpä kyselin täältä Neulomosta kyseistä ohjetta ja niin se sitten löytyi, kiitos teidän ihanien neulomolaisten. Etenkin kiitokset Erja*:lle joka laittoi mulle ohjeen. Itse muistelin että puserossa oli kaksi kissaa, mutta yksi niitä sittenkin oli.

 

Ohje: Jostain vanhasta Novitasta + Novita talvi 2007

Lanka: Sublimen baby cashmere merino silk, valkoinen jotain mohairia ja muut jotain jämä lankoja (ehkä vanhaa nallea)

Menekki: 390g

Koko: 120

Ohje on jostain vuosien takaisesta Novitasta, varmaankin 80-90- lukujen vaiheesta. Tosin ohjeesta otin vain kuvion ja itse puseron ohjeen otin Novita talvi 2007 lehdestä. Muoti on sen verran muuttunut, etten tehnyt 80-luvun "laatikkomallin" mukaan puseroa. Niin ja lankana  ei ole Novitaa. Tästä onkin keskusteltu neulomossa, että pitäisi blogata vain Novita langoista, mutta... Kun novitalta ei löydy kutiamatonta lankaa jota tytär pystyisi käyttämään. Että jatkossakin neulon ja esittelen myös muistakin langoista tehtyjä neuleita. No onhan tässä malli Novitalta. Lanka on kyllä ihanan pehmeää ja upeaa neulottavaa. Tästä pitää tehdä vielä kauluri jäi vielä lankaa tähteeksi.

Niin ja uuden vuoden kunniaksi liityin Ravelryyn. Ihan niiden ihanien ohjeiden takia. Nyt ei muuta kuin ohjeita etsimään ja niitä toteuttamaan...Viime vuonna "yritin" laittaa langan menekit ja ostokset ylös blogiini, mutta niin se vain jäi tekemättä. Niinpä nyt en lupaakaan mitään vastaavaa. Mutta lankavarasto kyllä näyttää vain kasvavan jostain kumman syystä. Lanka ostotkin aloitin tälle vuodelle, ostin 3 kerää seiska veikkaa, mutta sille kyllä on pikapuolin käyttöä, ellei suunnitelmat muutu .

Näytä kommentit (6) | 

28.12.2010 9:42

2 in 1

Joulut on sitten juhlittu ja palattu arkeen. Pakkanen sen kun jatkuu, jälleen 25 astetta ja eikä luntakaan ole sadellut. No, tällä säällä on hyvä käpertyä sohvalle neulomusten kanssa. Pitänee ensin esitellä Tanjan taideblogista saamani lahjat. edellisestä kirjoituksesta näkee miten taitavasti ne oli paketoitu. Tässä lahjat avattuna.

 

Joulun pyhinä neuloin loppuun lapaset itselleni. Itselle ei olekaan kerennyt paljoa neuloa eikä oikein vieläkään kerkeä, on sadellut villapaita pyyntöjä itse kullekin. Mutta lapasiin, niihin viittaan otsikossakin. Tein tuplalapaset, näissä pitäisi pärjätä tällaisella pakkasellakin. Päällipuolen neuloin Syksyn Snyltä saamastani Alpakka langasta ja toisen puolen neuloin Purosta.  Tosin näitä voi pitää molemmin puolin.

 

Lanka: Schachenmayer Alpakka Fashion ja Novita Puro

Ohje: Omasta päästä 

Menekki: 139 g

 

Nyt sitten uutta vuotta odottamaan ja kenties ilotulitteita ostamaan. Hyvää uutta vuotta!

Näytä kommentit (6) | 

21.12.2010 14:59

Lapasia ja lahjoja

Villapuserosta jäi lankaa jäljelle, niin tein niistä samalla kuviolla lapaset. Vieläkin jäi lankaa tähteeksi... kumma, joka ikinen kerta sama juttu. Ostan ohjeen mukaan langat ja aina mulla kuluu lankaa vähemmän kuin ohjeessa sanotaan.

 

Näiden Tainan taideblogin lahjojen myötä toivotan teille kaikille Tunnelmallista ja rentouttavaa joulua!! Jouluaattona sitten avataan paketit 

 

Näytä kommentit (6) | 

16.12.2010 9:38

Valmista

Sainpas sittenkin vanhimman tyttären paidan valmiiksi ennen joulua. En vielä tiedä laitanko pakettiin vai annanko jo kun tytär kotiutuu viikonloppuna. Mutta toivottavasti tämä on sopiva.

 

Mallihan on Novita kevät 2010 lehdestä nro 20. Väritkin ovat just samat kuin lehdessä olevassa mallissa. Lankaa sain kulumaan 380g. Resorit tein hieman eritavalla. En pidä "kääntöresorista", kuten mallissa on. Niinpä tein 1 oikein, 1 nurin resorin. Oikeat silmukat neuloin vielä kiertäen oikein.

Nyt täytyy kiiruhtaa leipomaan pullaa. Viikonloppuna pitää vielä paistaa viimeiset piparit. Neulomusrikasta joulunodotusta!

Näytä kommentit (7) | 

11.12.2010 10:24

Virolainen yllätys

Eilen tuli postista pakettikortti ja mietin keltähän tää on. Joulun aikaan tahtoo tulla milloin mistäkin paketteja. No menin hakemaan tyttären 6-v kanssa pakettia. Tytär oli onnesta mykkänä kun postinhoitaja kiitutti muumipakettia.  Kun selvisi, että paketti olikin äidille Salaiselta neuleystävältä,  pettymys oli suuri. Lupasin paketin kuoret tytölle, niin se lohdutti paljon.

 

Näin tämäkin Sny-kierros on siis lopuillaan. Tämä olikin sitten viimeinen paketti. Ja mikä paketti! Tää oli aivan upea yllätys! Pakettiin oli koottu Virontuliaisia. Virolaista villaa, pipareita, teetä ja korttikin oli vironkielellä. No kerroslaskimet olivat suomalaiset. Paketeiden lähettäjäksi paljastui Piirongin Päivikki. Kiitos upeasta paketista. Tämä oli kyllä super mieluisa ja muutkin pakettisi ovat osuneet nappiin.

 

Neuolmon joululahjavaihtopakettikin tuli tällä viikolla. Kiitos Tanjan taideblogille. Mutta siitä enemmän sitten jouluna. Hyvää joulun odotusta!

Näytä kommentit (2) | 

29.11.2010 9:00

Pakkasta

Nyt ne talven ilmat sitten alkoi tai onhan ne alkanut jo aikaisemmin. Mutta tänä aamuna oli jo yli 20 astetta pakkasta. Luonto on kyllä upean näköinen, ihan joulutunnelma tulee mieleen. Muuten tämä marraskuu on mennyt sairastellessa. Ensin iski flunssa kurkkukipuineen ja äänikin hävisi pariksi viikkoa. Sen päälle vielä iski kunnon oskennustauti...Mutta se siitä .

Paljoa en ole ehtinyt neulomaan ja tuntuu että enemmän olen purkanut. Sukat piti ensin purkaa, kun eivät mahtuneet jalkaan ja lapasia tehdessä sitten huovutin liikaa. Tässäpä ensimmäisenä epäonnistuneet Puro lapaset. Onneksi kuitenkin lapasille löytyi käyttäjä tyttären kummin perheestä.

 

 

 

Sitten seuraavana kovan onnen sukat. Neuloin yhden sukan ensin jollain ohjeella ja huomasin ettei sopinut jalkaan. Sukan suu oli liian tiukka. Niinpä ei auttanut muu kuin purkaa. Niinpä sitten päädyin tekemään Parapherlia sukat . Näitä olikin sitten kiva neuloa, ja ovat ihanat jalassa.  Lankana Austermanin Step classic, jossa on aloe veraa ja jojoba öljyä. Ihana sukkalanka! Lankaa meni 80g, joten taas jäi käteen pikkunyssäkkä lankaa. Näistä jämistä pitäis kehittää jotain.

 

Kohta näyttää olevan 15 000 täynnä. Kiitos siitä teille lukijat!  Ja kaikille hyvää loppukuuta ja joulun odotusta

 

 

Näytä kommentit (6) | 

10.11.2010 20:14

Snyn yllätys

Tänään saapui postissa snyn synttäriyllätys. Aivan upea yllätys!!! Olen monta kertaa katsellut tätä kirjaa, mutta on vain jäänyt ostamatta ja nyt sen sitten sain . Olet ajatusten lukija Sny. Täytyy viikonlopun aikan lueskella kirjaa, tästä saa varmaankin paljon ideoita. Kiitos ihanasta yllätyksestä!

 

Käsityöt ei nyt oikein ole edistyneet, sukan tekeleetkin meni purkuun . Eipä auta kuin alusta alkaa tai keksiä muuta. Mutta ensin täytyy parannella tää flunssa jaloista. Olo on niin vetämätön ettei jaksa mitään. Niinpä tämä yllätyspaketti tuli sopivaan saumaan. Piristi kummasti oloani.

 

Näytä kommentit (1) | 

05.11.2010 9:04

Joulun punaista

Vihdoinkin on hieman valoisampaa. Tällä viikolla onkin satanut vettä ja ollut niin pimeää. Nyt satelee hieman lunta. Minä en pidä ollenkaan syksyn pimeästä ja vesisateesta, sataisi mieluummin lunta.

Siirrytäämpä käsitöihin...lähestyvän joulun kunniaksi tuli neulottua joulun punaista. Tai oikeastaan nuorin tytär toi kauppareissulla punaista isoveljeä ostoskärryyn ja pyysi että neuloisin siitä jotain. No, niinpä sitten neuloin Novita syksy 2009 malli 42 tunikan.

 

 

 

Våri on hiukan vääristynyt kuvassa. Isoveljeä meni juuri 300g, jäi vain pieni pätkä jäljelle. Muuten tunika oli nopea neulottava, mutta helmien ompelussa meni oma aikansa. Meinasin jo luovuttaa, mutta sisulla kuitenkin ompelin ne loppuun saakka. Neiti kun näki valmiin tunikan, niin tuumasi että väärän värinen. Ois pitänyt olla pinkki. Tuumasin että itse valitsit tämän värin niin saa luvan kelvata. Eiköhän kuitenkin tule pidettyä pakkasten tultua. Tässä vielä lähempi kuva helmikirjailusta (ei vieläkään oikean värinen)

 

Nyt onkin taas sukkia puikoilla. Hyvää viikonloppu ja kekriä! 

Näytä kommentit (11) | 

30.10.2010 9:26

Jotain itselle

Voitin Lankakoukun arvonnassa 2 kerää Puro Pakkasyötä. Ja kun uusi Novita ilmestyi, päätin että teen näistä kaulurin ohjeen 20 mukaan. Ensin pähkäilin, miten tämä tehdään, näytti kuvassa niin kummalliselta, mutta lopulta tajusin idean.

 

 

 

Siis tämä on näin pitkä, mutta tätä pidetäänkin kaksinkertaisena

 

 

 

Tähän meni lankaa 75g ja mulle jäi vielä pikkaisen tätä lankaa, niin ajattelin tehdä kaulurille kaveriksi pannan. Ohje löytyy Novita syksy 2009 lehdestä.

 

 

Mutta eipä lanka riittäytkään, niin piti kaupasta hakea kerä lankaa lisää. Tuloksena taas vajaa kerä lankaa. Mitähän siitä tekisi!? Pantaan meni 35g. Tästä tuli kuitenkin ihan kiva setti ja pidän kyllä tämän ihan itselläni. Mutta nyt pitäisi keskittyä joululahjoihin.

 

Tässä vielä kuva koko setistä. leivontakulho toimii päänä. Hih...

 

 

Näytä kommentit (3) | 

29.10.2010 13:38

Lapasia lapselle

Poika pyysi neulomaan hänelle lapasia ja äitihän tietysti innoissaan alkaa neulomaan. Etenkin kun yleensä pojalle ei kelpaa muut kuin villasukat.

 

Ylemmät ovat jostain tuntemattomasta langasta neulotut, vyöte on hävinnyt jonnekin matkan varrelle. Alemmat uudesta Jambo langasta neulotut. Kummatkin ovat ihan perusmallit. Lapasten alta pilkottaa muuta vuosi sitten tekemäni tilkkupeite. Kävin silloin kansalaisopiston kurssilla ja talven väkersin tätä peittoa. Oli aika suuritöinen tehtävä.

Mutta nyt siivousta jatkamaan ja kone luovutettava kuopukselle. Hyvää viikonloppua!

Näytä kommentit (1) | 

26.10.2010 8:22

Messuilua ja lokakuun paketti

Kävin viikonloppuna Joensuussa Taikasormet käsityömessuilla, en olekaan ennen käynyt millään kädentaitomessuilla. Tää oli ihan ekakerta. Mutta täytyy sanoa, että oli lievä pettymys. Odotin jotain muuta, enemmän käsitöihin liittyvää. Tuntui että siellä oli jotenkin liikaa kaikkea  krääsää. No, olhan siellä jotain langankin myyjiä ja muutama muuhunkin käsitöihin liittyvää myyjää. Itselle ei tullut ostettua mitään, mutta Snylleni löysin jotain kivaa.

Tulin eilen messu-reissulta ja postilaatikossa odotti omalta Snyltäni tullut paketti.

 

Paketista kuoriutui aivan ihana "vihreä yllätys". Vihreä onkin yksi lempiväreistäni. Paketissa oli kaksi ihanaa alpakkalankaa, tätä en olekaan ennen kokeillut. Mutta tästä neulonkin itselleni jotain kivaa, alpakka langat ovat ihanan pehmeitä. Sny oli itse tehnyt kuvassa olevan saksipussin ja sain myös sakset. Nämä tulikin tarpeeseen. Mukana oli myös kortti, lehti ja "suklaapiirakka" ( oli tosi hyvää ).Pitäis itsekin kokeilla pitkästä aikaa ristipistoja, kun vain ehtisi. Kiitokset Sny upeasta paketista!

Näytä kommentit (6) | 

18.10.2010 15:11

Mansikka maan satoa

Vihdoinkin sain muutaman parin sukkia valmiiksi pukinkonttiin. Vielä pitäisi saada muutama lisää valmiiksi. Mutta tässä ensimmäisenä Ullan ohjeella tehdyt sukat.

 

Ohje: Ullan Strawberry field- sukat

Lanka: Katia ole socks, menekki 65g

Koko: 38

Ehkä olisi kannattanut tehdä yksivärisestä langasta, kuvio ei tule näkyviin näin kirjavasta langasta. Muuten kyllä tykkäsin langasta. Sain tämän langan viime kevään snyltäni. Niin ja ei nämä oikein muistuta mansikka maata, pikemminkin punajuurikasvitarhaa. 

Toiset sukat ovat sitten ihan omasta päänupista kehitellyt. Tästä langasta oli kyllä kiva neuloa. Johtuikohan jobasta ja aloesta. 

 

Lanka: Austermann Step, sisältää jobaa ja aloea, menekki 38g

Koko: 30

Sitten viimeisenä oli pakko kokeilla Colinette- lankaa, ihan vain Ulla neulehoroskoopin takia, siinä sanottiin että Colinette langat ovat suosikki lankojani. Mene ja tiedä, ei tämä tehnyt niin suurta vaikutusta että olisi suosikki. Mutta ihan mukiin menevä lanka.

 

Nämä ovat ihan perussukat ja lankaa mein 87g kokoon 38. Muuten, sain kunnon keittiövaaán, niin nyt sitten voi punnita neuleet ja saa tarkan gramma määrän.

Nämä sitten olikin kaikki ei Novitaa. Mutta tulipahan kokeiltua hieman erilaisia lankoja. Olivat hieman kalliinpia kuin Novitan, no jospa oisivat nukkaantumattomiakin. Saa nähdä. Mutta ensikerralla lupaan Novitaa, nyt onkin puikoilla 7 veljestä.

 

Näytä kommentit (7) | 

12.10.2010 14:42

Postin tuomaa

Tänä aamuna heräsin ja maa oli valkoinen. Oli satanut ensilumen. Kuopus olikin jo odottanut tovin tapahtunutta. Nyt se sitten vihdoin tuli, lumi meinaan.

No, postikin toi paketteja. Tilasin Suuresta suomalaisesta kirjakaupasta hiven lukemista. En voinut vastustaa kiusausta niinpä ostin nämä:

 

 

 

Kaikki olivat kyllä ostamisen arvoisia. Huivikirjassa on aivan upeita huiveja ja sukkakirjassa täynnä toinen toistaan kauniinpia sukkia. Nyt sitten voi myös virkata amigumeja vaikka joululahjaksi.

Postissa tuli myös Syksyinen vapaavaihtopaketti Josefinalta. Kiitos Josefina ihanasta paketista.

 

Vihdoinkin mulla on sukat puikoilla tai sukkia. Laittelen niistä kuvia kunhan ovat valmiit. Ja nyt ulkoilemaan kauniiseen syyssäähän

Näytä kommentit (5) | 

05.10.2010 13:59

Kiitos Lankakoukku

Mies toi postilaatikosta tänään kauniin punaisen paketin. Avasin sen ja aattelin, että on varmaankin Novitan vaihtopaketti. Sitten huomasin kortin ja hoksasin, että onkin arpajaisvoittoni. Osallistuin Lankakuokun blogissa arvontaa ja yksi voitto osui kohdalleni. Kiitos ihanasta paketista. Mistä arvasit että Puroa kaipasinkin. Paikallinen liike mainosti novitan lankojen olevan tarjouksessa ja aattelin ostaa Puroja lisää. Mutta eipä tarttekaan, kiitos Lankakuokun. Neulon näistä lapasia kunhan ensin neulon sukat valmiiksi. Niitä pitääkin neuloa monet parit.

 

 

Ihanaa aurinkoista ja neulerikasta lokakuuta kaikille!

Näytä kommentit (1) | 

04.10.2010 14:15

Valmiita töitä

Nyt sitten voinkin jo laittaa tänne kuvia näistä "pikkuotuksista". Tein Syksyiseen vapaavalintavaihtoon parilleni hiiriamigurumin ja tytär näki sen niin ei auttanut muu kuin tehdä hänelle samanlainen. Kaveriksi hiirelle tein sitten mustekalan. Näitä kuulemma pitäisi tehdä lisää. Täältä löytyy ohjeita näille ja monille muille amigurumeille.

 

Tein myös tyttärelle pipon Novita syksy 2010 Malli 34 mukaan. Loin saman verran silmukoita kuin ohjeessa oli, mutta puikot olivat 8 mm. Sekä  tein vain 20cm pitkän. Niin ja lankana oli Crystal ja sitä kului 100g eli yksi kerä

 

Sain myös vihdoin tämän keväisen tunikan valmiiksi. Tosin syksy kerkesi tulla, mutta eiköhän vielä kevätkin saavu...ja mallihan on tämä. Ohjeessa tunika on neulottu Luxus Wavesta, minä neuloin Puro Batikista. Ehkä tuli hivenen raskas ja venyvä, mutta eiköhän kuitenkin tule käytettyä. Tämän kyllä vois neuloa Wavestakin, Tämä malli ei ensin inspiroinut ollenkaan, mutta kesällä kävin Korialla. Näin siellä tämän valmiiksi neulottuna niin silloin päätin, että tämähän on neulottava. Lankaa ostin 5 kerää ja vajaa kerä jäi tähteeeksi.

 

.

Näytä kommentit (6) | 

28.09.2010 14:52

Välipala työ

Olen neulonut Puro Batikista tunikaa, mutta taisi tyssätä hihoihin. Olen neulonut viime aikoina aivan muita pieniä töitä. Tässäpä niistä ensimmäisenä valmistuneet

 

Miesten sukat Hilmalta saamastani Polkka langasta. No olen tehnyt muitakin pikku juttuja, mutta niitä ei voi vielä esitellä tietyistä syistä.  Palataan niihin sitten myöhemmin.

Näytä kommentit (8) | 

27.09.2010 16:53

Tunnustus

Sain Poppanalta tälläisen tunnustuksen. Kiitos, olen todella otettu!

 

 

 

 

Haaste/tunnustus pitää siirtää viidelle bloggaajalle eteen päin, niinpä siirrän: Hilimalle, Puolituiselle, Näpertelijälle, Nuudelipäälle ja Ertzulle.

Haasteeseen pitää myös kertoa kolme itselle rakasta asiaa ja itselle tärkeä kuva.

Kolme asiaa ovat ; Perhe, perheeseemme kuuluu minun lisäksi mieheni ja kolme lastamme. Käsityöt ja vaikkapa luonto.

Kuvaa en saa koneelle jostain syystä, joten laitan kuvan myöhemmin.

 

Kuva lisätty. Tässä meidän lemmikkimme Taku ja tyttären käsi. Tämä kuva sattui olemaan sopivan kokoinen niin laitoin tämän.

 

Näytä kommentit (3) | 

21.09.2010 12:49

Kierrätystä

Siivosin vaatekaappeja ja niiden kätköistä löytyi pino vanhoja farkkuja. Ensin aattelin viedä ne kirpparille, mutta sitten keksin että voishan niistä tehdä jotain. Eipä muuta kuin leikkaamaan ja ompelemaan. Tässäpä tulos

 

 

 

Nyt sitten on tyttärellä vihdoinkin muskarikassi. Vuoden suunnittelin sitä tekeväni...Mitähän muuta vois tehdä vanhoista farkuista, oisko kellään ehdotuksia?

Olen kyllä neulonutkin. Tein Lovikkalapaset Huopasesta ja koristeet Nallesta. Malli löytyy Novita syksy2007 lehdestä.

 

Kuva ei ole kyllä paras mahdollinen,  toivottavasti siitä saa jotain selvää.  Hyvää aurinkoista syyskuun loppua!

Näytä kommentit (5) | 

15.09.2010 13:51

Postia Snyltä

Alku viikosta sain Snyltä kortin. Niinpä näihin Novitan blogeihin on hankala/mahdoton kommentoida varsinkin jos ei ole Novitan tilaaja. Ja toisaalta jos on Novitan tilaaja, niin on aika mahdoton kommentoida tuntemattomana.

Tänään sitten saapui isompi paketti, kuten lupasitkin kortissa. Paketista kuoriutui toinen kaunis paketti (enpä hoksannut ottaa kuvaa siitä). Ja sieltä löytyi kaunis pussukka ja  suklaata ja salmiakkia. Kaikille kyllä löytyy käyttöä. Pussukasta tulee puikon säilytyspussukka ja karkeille varmaankin löytyy käyttöä. Kiitos kaunis ihanasta ja maukkaasta paketista.

 

Niin, ja kortissa lukeepi: Värkkäilen ja virkkailen ja kaikki on hallinnassa. Oon sopivasti sekaisin langoista! Miul on  neuloosi! Kaikki on hallinnassa ku mie oon puikoissa.

Näytä kommentit (3) | 

06.09.2010 16:24

Flunssaa ja jotain valmista

Nyt sitten iski kunnon syysflunssa. Kaikki röörit ovat tukossa ja kurkku on kipee. Kuume vain vielä puuttuu. Se sitten iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, aamulla ei tiennyt mitään. No, osasihan sitä odottaa, lapsetkin ovat olleet nuhaisia jo viikon verran. Mutta se siitä.

Olen saanut jotain valmiiksikin asti. Sukkia kylläkin pitäis alkaa urakalla neulomaan, mutta kun on kaikkee muuta suunnitelmia. Tosin yhdet sukat sain valmiiksi meidän eskarilaiselle. Näissä lankana on Mokkasukan florida. Aivan ihana lanka, neuloo ihan lystikseen.

 

Sitten tein langan jämistä, mokkasukkaa, snyltä saamaa lankaa ja nallea, lapaset.  Muuten ihan peruslapaset, kuvion otin täältä.

 

 

 

Ilmoittauduin myös Syksyn vapaavalinta vaihtoon. Nyt sitten syksyllä on mitä jännätä. Hyvää syyskuun alkua!

Muoks. Lapasissa on myös Ticiticoa.

Näytä kommentit (5) | 

25.08.2010 12:44

Snytä

Tänään tuli eka yhteydenotto Snyltä. Kiitos Sny kauniista kortista ja pikkupaketista . Itsekkin sain parini tiedot ja otin häneen yhteyttä. Jännä syksy tiedossa.

 

Tässäpä tämä pakettini. Napissa lukeepi: Miul on kaikki langat käsissä. Ja pussukasta paljastui, niin onko nämä silmukkamerkkejä (anteeksi tyhmyyteni). Mutta kauniita ovat. Hyvää loppu kesää Sny ja vierailijat. Tosin ilma on kylläkin niin syksyinen, sataa, sataa ja sataa...

Näytä kommentit (5) | 

19.08.2010 14:29

Huivitusta jälleen

Kymppitonnikin tuli täyteen ja lupasin jotain yllätystä ensin sen bonganneelle. Ja se oli Näpertelijä. Kiitoksia kaikille lukijoille, kun olette jaksaneet vierailla täällä.

Mutta nyt ois jälleen yksi huivi valmiina. Olen haaveillut että suunnittelen oman huivimallin ja nyt sain sen sitten tehtyä. Tosin huivista ei tullut ihan sellainen kuin alunperin ajattelin. Ensinkin mun piti tehdä se Hilimalta saadusta Rose mohairista. Mutta sitten aattelin, että jos joudun purkamaan niin tunnetusti ko. langasta se on työtö ja tuskaa. Niinpä päädyin Tenneseehen. Tätä lankaa on ollut mulla varastossa jo kauan aikaa ja värikään ei oikein ole miellyttänyt. Niinpä aattelin käyttää sen tähän testityöhön.

 

 

 

Huivi on aloitettu toisesta kärjestä, kuten esim. Baktus. Kuvio neuleeseen olen ottanut  Kauneimmat neulemallit kirjasta. Lankaa kului 200g , leveys on 200cm ja pituus 55cm.

 

Tässä lähempi kuva kuviosta.

Nytpä onkin sitten kummallinen tilanne. Ei ole yhtään neuletta puikoilla! Mitenkäs tässä on näin käynyt!? Tosin tässä on ollut kaikkea hässäkkää. Tytär meni toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja muuttokuormaa on tullut sinne rahdattua. Näin se ensimmäinen lintu pesästä lentää. Haikeaa. Mutta hauskaa elokuuta ja viikonloppua! 

Näytä kommentit (4) | 

14.08.2010 12:20

Samos sisustusta

Mulla on kauan lojunut  kaapissa neljä kerää Samosta, eivatkä ole oikein puhutelleet mitenkään. Niinpä sitten  aattelin tuhota ne ja tehdä tälläisia sisustuspurnukoita.

 

Elikkä  virkkasin shipsipurkeille "päällyset" ja neliskulmaisessa on rahkapurkki tukena.

 

Lankaa jäi vielä jäljelle, että sain neulottua tiskikukan. Olen aina suhtautunut varauksella neulottuihin rätteihin, mutta tämähän toimikin hyvin. Taidanpa neuloa lisääkin...

Jokohan tämän  postauksen aikana 10 000 tulee täyteen?

Näytä kommentit (7) | 

11.08.2010 15:28

Sukkia, sukkia

Pitäis kai tännekin välillä kirjoitella...Tuntuu ettei ehdi tätä päivittää enää juuri ollenkaan. Käytiin Etelä-Suomessa reissussa ja nyt sitten aika menee marjoja poimiessa. Ensin mansikoita sitten mustikoita ja vadelmia, herukatkin pitäis poimia. Ilmassa tuntuukin jo syksyn tuulia, pojalla alkoi tänään koulu ja ilmakin on jo hieman viileämpi. Ompa kyllä hellettä riittänytkin. Kerrankin on ollut lämmin kesä, ihanaa. Uimassakin on tullut käytyä ennätys paljon. Ihme kyllä ukonilmat ovat kiertäneet tämän paikan vaikka muualla on ollut kauheita myrskyjä. Tosin toissa iltana neuloin terassilla kaikessa rauhassa ja yht äkkiä kävi välähdys ja kauhea rysähdys. Melkein putosin penkiltä. Onneksi mitään ei hajonnut, oisko salama iskenyt kallioon tai johonkin puuhun. Ihmeellisintä siinä oli, kun lähelläkään ei näkynyt pilveä ja aurinko paistoi.

Mutta niihen neuleisiin. Olen neulonut lasten sukkia ja aattelin laittaa nämä Kristan sukkahaasteeseen. Valkoisten sukkien malli on uusimmasta Novitasta ja kahdet muut omasta päästä. Valkoisissa lankana on Seitsemän veljestä ja muissa jotain vanhaa pätkävärjättyä Nallea.

 

Niin ja kymppitonnin bongaus on tietenkin vielä voimassa.

Näytä kommentit (4) | 

08.08.2010 12:26

Snytä ja haastetta

Olin keväällä mukana Salaisessa neuleystävässä ja pitihän se syksyynkin lähteä mukaan. Täältä löytyy tietoa siitä. Odotan mielen kiinnolla mitä tuleman pitää . Yritin saada nappia tähän mutta jostain syystä ei toiminut. Yritän joskus uudestaan.

Ertzu haastoi minut tähän mukaan. Ja minä haastan kaikki ketkä ovat kiinnostuneet asiasta mukaan. Täytyykin miettiä kuinka osallistuisin. Ei muuta kuin mietintä myssy päähän.

23.07.2010 16:10

Alla vaahterapuun

Kuvat kertokoot tarkemmin otsikon aiheen... Taas kerran esittelyssä uusi huivi. Huivit ovat jostain syystä saaneet minut koukkuun. Näitä on kiva tehdä ja kokeilla aina uusia ohjeita. Tämä huivi on Ullasta bongattu Tulppaanihuivi. Oli todella ihana neulottava. Mallikuvion oppi aika helposti ja ekakertaa huiveja neuloessani tajusin heti kaavion. Lienenkö oppinut lukemaan kaavioita tai sitten oli kaavio oli tehty helppolukuiseksi.

 

Lankana on Teeteen kamena. Kerrankin mulle kävi ettei lanka riittänyt päättelyyn, niinpä päättely kierros piti tehdä toisella langalla (Teeteen Elegantilla). Se jäi kyllä harmittamaan. Poika kylläkin sanoi, että noinhan tuo on paremman näköinen... Leveys on 165cm ja korkeus 59cm

 

Tässä kuviota hiukan tarkemmin

 

Sitten toiseen aiheeseen. Kuten aiemmin kirjoitin blogini täytti yhden vuoden ja lupailin arvontaa. Sitten aattelin että kohta on kymppitonni täynnä, niinpä kymppitonnin bonganneelle lupaan jotain yllätystä! Siispä bongailemaan kuka kerkee ekaksi. Minä taidan  mennä kilkuttelemaan vaihteeksi sukkia. Hyvät viikonloput neulomolaisille!.

 

Näytä kommentit (13) |