28.09.2010 14:52

Välipala työ

Olen neulonut Puro Batikista tunikaa, mutta taisi tyssätä hihoihin. Olen neulonut viime aikoina aivan muita pieniä töitä. Tässäpä niistä ensimmäisenä valmistuneet

 

Miesten sukat Hilmalta saamastani Polkka langasta. No olen tehnyt muitakin pikku juttuja, mutta niitä ei voi vielä esitellä tietyistä syistä.  Palataan niihin sitten myöhemmin.

Näytä kommentit (8) | 

27.09.2010 16:53

Tunnustus

Sain Poppanalta tälläisen tunnustuksen. Kiitos, olen todella otettu!

 

 

 

 

Haaste/tunnustus pitää siirtää viidelle bloggaajalle eteen päin, niinpä siirrän: Hilimalle, Puolituiselle, Näpertelijälle, Nuudelipäälle ja Ertzulle.

Haasteeseen pitää myös kertoa kolme itselle rakasta asiaa ja itselle tärkeä kuva.

Kolme asiaa ovat ; Perhe, perheeseemme kuuluu minun lisäksi mieheni ja kolme lastamme. Käsityöt ja vaikkapa luonto.

Kuvaa en saa koneelle jostain syystä, joten laitan kuvan myöhemmin.

 

Kuva lisätty. Tässä meidän lemmikkimme Taku ja tyttären käsi. Tämä kuva sattui olemaan sopivan kokoinen niin laitoin tämän.

 

Näytä kommentit (3) | 

21.09.2010 12:49

Kierrätystä

Siivosin vaatekaappeja ja niiden kätköistä löytyi pino vanhoja farkkuja. Ensin aattelin viedä ne kirpparille, mutta sitten keksin että voishan niistä tehdä jotain. Eipä muuta kuin leikkaamaan ja ompelemaan. Tässäpä tulos

 

 

 

Nyt sitten on tyttärellä vihdoinkin muskarikassi. Vuoden suunnittelin sitä tekeväni...Mitähän muuta vois tehdä vanhoista farkuista, oisko kellään ehdotuksia?

Olen kyllä neulonutkin. Tein Lovikkalapaset Huopasesta ja koristeet Nallesta. Malli löytyy Novita syksy2007 lehdestä.

 

Kuva ei ole kyllä paras mahdollinen,  toivottavasti siitä saa jotain selvää.  Hyvää aurinkoista syyskuun loppua!

Näytä kommentit (5) | 

15.09.2010 13:51

Postia Snyltä

Alku viikosta sain Snyltä kortin. Niinpä näihin Novitan blogeihin on hankala/mahdoton kommentoida varsinkin jos ei ole Novitan tilaaja. Ja toisaalta jos on Novitan tilaaja, niin on aika mahdoton kommentoida tuntemattomana.

Tänään sitten saapui isompi paketti, kuten lupasitkin kortissa. Paketista kuoriutui toinen kaunis paketti (enpä hoksannut ottaa kuvaa siitä). Ja sieltä löytyi kaunis pussukka ja  suklaata ja salmiakkia. Kaikille kyllä löytyy käyttöä. Pussukasta tulee puikon säilytyspussukka ja karkeille varmaankin löytyy käyttöä. Kiitos kaunis ihanasta ja maukkaasta paketista.

 

Niin, ja kortissa lukeepi: Värkkäilen ja virkkailen ja kaikki on hallinnassa. Oon sopivasti sekaisin langoista! Miul on  neuloosi! Kaikki on hallinnassa ku mie oon puikoissa.

Näytä kommentit (3) | 

06.09.2010 16:24

Flunssaa ja jotain valmista

Nyt sitten iski kunnon syysflunssa. Kaikki röörit ovat tukossa ja kurkku on kipee. Kuume vain vielä puuttuu. Se sitten iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, aamulla ei tiennyt mitään. No, osasihan sitä odottaa, lapsetkin ovat olleet nuhaisia jo viikon verran. Mutta se siitä.

Olen saanut jotain valmiiksikin asti. Sukkia kylläkin pitäis alkaa urakalla neulomaan, mutta kun on kaikkee muuta suunnitelmia. Tosin yhdet sukat sain valmiiksi meidän eskarilaiselle. Näissä lankana on Mokkasukan florida. Aivan ihana lanka, neuloo ihan lystikseen.

 

Sitten tein langan jämistä, mokkasukkaa, snyltä saamaa lankaa ja nallea, lapaset.  Muuten ihan peruslapaset, kuvion otin täältä.

 

 

 

Ilmoittauduin myös Syksyn vapaavalinta vaihtoon. Nyt sitten syksyllä on mitä jännätä. Hyvää syyskuun alkua!

Muoks. Lapasissa on myös Ticiticoa.

Näytä kommentit (5) | 

25.08.2010 12:44

Snytä

Tänään tuli eka yhteydenotto Snyltä. Kiitos Sny kauniista kortista ja pikkupaketista . Itsekkin sain parini tiedot ja otin häneen yhteyttä. Jännä syksy tiedossa.

 

Tässäpä tämä pakettini. Napissa lukeepi: Miul on kaikki langat käsissä. Ja pussukasta paljastui, niin onko nämä silmukkamerkkejä (anteeksi tyhmyyteni). Mutta kauniita ovat. Hyvää loppu kesää Sny ja vierailijat. Tosin ilma on kylläkin niin syksyinen, sataa, sataa ja sataa...

Näytä kommentit (5) | 

19.08.2010 14:29

Huivitusta jälleen

Kymppitonnikin tuli täyteen ja lupasin jotain yllätystä ensin sen bonganneelle. Ja se oli Näpertelijä. Kiitoksia kaikille lukijoille, kun olette jaksaneet vierailla täällä.

Mutta nyt ois jälleen yksi huivi valmiina. Olen haaveillut että suunnittelen oman huivimallin ja nyt sain sen sitten tehtyä. Tosin huivista ei tullut ihan sellainen kuin alunperin ajattelin. Ensinkin mun piti tehdä se Hilimalta saadusta Rose mohairista. Mutta sitten aattelin, että jos joudun purkamaan niin tunnetusti ko. langasta se on työtö ja tuskaa. Niinpä päädyin Tenneseehen. Tätä lankaa on ollut mulla varastossa jo kauan aikaa ja värikään ei oikein ole miellyttänyt. Niinpä aattelin käyttää sen tähän testityöhön.

 

 

 

Huivi on aloitettu toisesta kärjestä, kuten esim. Baktus. Kuvio neuleeseen olen ottanut  Kauneimmat neulemallit kirjasta. Lankaa kului 200g , leveys on 200cm ja pituus 55cm.

 

Tässä lähempi kuva kuviosta.

Nytpä onkin sitten kummallinen tilanne. Ei ole yhtään neuletta puikoilla! Mitenkäs tässä on näin käynyt!? Tosin tässä on ollut kaikkea hässäkkää. Tytär meni toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja muuttokuormaa on tullut sinne rahdattua. Näin se ensimmäinen lintu pesästä lentää. Haikeaa. Mutta hauskaa elokuuta ja viikonloppua! 

Näytä kommentit (4) | 

14.08.2010 12:20

Samos sisustusta

Mulla on kauan lojunut  kaapissa neljä kerää Samosta, eivatkä ole oikein puhutelleet mitenkään. Niinpä sitten  aattelin tuhota ne ja tehdä tälläisia sisustuspurnukoita.

 

Elikkä  virkkasin shipsipurkeille "päällyset" ja neliskulmaisessa on rahkapurkki tukena.

 

Lankaa jäi vielä jäljelle, että sain neulottua tiskikukan. Olen aina suhtautunut varauksella neulottuihin rätteihin, mutta tämähän toimikin hyvin. Taidanpa neuloa lisääkin...

Jokohan tämän  postauksen aikana 10 000 tulee täyteen?

Näytä kommentit (7) | 

11.08.2010 15:28

Sukkia, sukkia

Pitäis kai tännekin välillä kirjoitella...Tuntuu ettei ehdi tätä päivittää enää juuri ollenkaan. Käytiin Etelä-Suomessa reissussa ja nyt sitten aika menee marjoja poimiessa. Ensin mansikoita sitten mustikoita ja vadelmia, herukatkin pitäis poimia. Ilmassa tuntuukin jo syksyn tuulia, pojalla alkoi tänään koulu ja ilmakin on jo hieman viileämpi. Ompa kyllä hellettä riittänytkin. Kerrankin on ollut lämmin kesä, ihanaa. Uimassakin on tullut käytyä ennätys paljon. Ihme kyllä ukonilmat ovat kiertäneet tämän paikan vaikka muualla on ollut kauheita myrskyjä. Tosin toissa iltana neuloin terassilla kaikessa rauhassa ja yht äkkiä kävi välähdys ja kauhea rysähdys. Melkein putosin penkiltä. Onneksi mitään ei hajonnut, oisko salama iskenyt kallioon tai johonkin puuhun. Ihmeellisintä siinä oli, kun lähelläkään ei näkynyt pilveä ja aurinko paistoi.

Mutta niihen neuleisiin. Olen neulonut lasten sukkia ja aattelin laittaa nämä Kristan sukkahaasteeseen. Valkoisten sukkien malli on uusimmasta Novitasta ja kahdet muut omasta päästä. Valkoisissa lankana on Seitsemän veljestä ja muissa jotain vanhaa pätkävärjättyä Nallea.

 

Niin ja kymppitonnin bongaus on tietenkin vielä voimassa.

Näytä kommentit (4) | 

08.08.2010 12:26

Snytä ja haastetta

Olin keväällä mukana Salaisessa neuleystävässä ja pitihän se syksyynkin lähteä mukaan. Täältä löytyy tietoa siitä. Odotan mielen kiinnolla mitä tuleman pitää . Yritin saada nappia tähän mutta jostain syystä ei toiminut. Yritän joskus uudestaan.

Ertzu haastoi minut tähän mukaan. Ja minä haastan kaikki ketkä ovat kiinnostuneet asiasta mukaan. Täytyykin miettiä kuinka osallistuisin. Ei muuta kuin mietintä myssy päähän.

23.07.2010 16:10

Alla vaahterapuun

Kuvat kertokoot tarkemmin otsikon aiheen... Taas kerran esittelyssä uusi huivi. Huivit ovat jostain syystä saaneet minut koukkuun. Näitä on kiva tehdä ja kokeilla aina uusia ohjeita. Tämä huivi on Ullasta bongattu Tulppaanihuivi. Oli todella ihana neulottava. Mallikuvion oppi aika helposti ja ekakertaa huiveja neuloessani tajusin heti kaavion. Lienenkö oppinut lukemaan kaavioita tai sitten oli kaavio oli tehty helppolukuiseksi.

 

Lankana on Teeteen kamena. Kerrankin mulle kävi ettei lanka riittänyt päättelyyn, niinpä päättely kierros piti tehdä toisella langalla (Teeteen Elegantilla). Se jäi kyllä harmittamaan. Poika kylläkin sanoi, että noinhan tuo on paremman näköinen... Leveys on 165cm ja korkeus 59cm

 

Tässä kuviota hiukan tarkemmin

 

Sitten toiseen aiheeseen. Kuten aiemmin kirjoitin blogini täytti yhden vuoden ja lupailin arvontaa. Sitten aattelin että kohta on kymppitonni täynnä, niinpä kymppitonnin bonganneelle lupaan jotain yllätystä! Siispä bongailemaan kuka kerkee ekaksi. Minä taidan  mennä kilkuttelemaan vaihteeksi sukkia. Hyvät viikonloput neulomolaisille!.

 

Näytä kommentit (13) | 

21.07.2010 12:47

Postin tuomaa

Eilen putkahti postista Hiliman paketti. Voitin hänen blogissaan olleessa arpajaissa, mikä ihana yllätys, kun en yleensä voita mitään. Tässäpä tämä

 

 

 

Karkit kylläkin puuttuvat kuvasta, en ehtinyt niitä kuvaamaan sattuneesta syystä. Lapset huomasivat ne heti ekaksi, niin piti jakaa ne tasan ... mutta hyvää olivat.. Langat sattuivat olemaan mun lempivärejäni, mistäs kummasta arvasit!? Mohairista teen varmaankin yllätys, yllätys huivin. Jostain kumman syystä oon jumittunut niihin. Seiskaveikasta tietenkin tulee sukat. Kiitos ihanasta paketista.

Bloginikin on näköjään täyttänyt vuoden, onpa aika hurahtanut nopeaan. Mutta siitä hiukan myöhemmin....Ehkäpä arpajaisten merkeissä.

Näytä kommentit (3) | 

13.07.2010 14:19

Hellettä ja huivitusta

Huh hellettä, mittari näyttää yli 30:tä. Tuntuu että järkikin sumentuu, mutta ei passaa valittaa. Täytyy nauttia kesän lämmöstä.

Eipä käsityöt ole paljoa huvittaneet, mutta huivin sain viimein valmiiksi. Ehkä pitäis pingottaa hieman paremmin, huivin sakarat ei oikein näy. Mutta ehkäpä sitten kun on hieman viileempää. Lanka on Snyltä saamaani Wollmeisen merinolankaa. Upea lanka.  Basilikahuivin ohje löytyy täältä. Huivi oli kiva ja aika helppo neuloa. Tosin tuskailin ohjeen kanssa aluksi, kun en ymmärtänyt. Mutta sitten siirryin tekemään kaaviosta neuletta, niin sitten alkoi luistamaan. Pingoituksen jälkeen huomasin, että reunukseen oli tullut pari virhettä, mutta haitanneenko tuo.

 

 

 

Näytä kommentit (12) | 

28.06.2010 20:22

Salomoninsolmuja

Näpertelijän innoittamana uskaltauduin tekemään salomoninsolmuja, yleensä en paljon virkkaile, mutta tämä oli kyllä hieman erilaista virkkausta. Mutta kyllä neulonta on edelleen se mun juttu, mutta vaihteeksi tää oli virkistävää. Haasteellista oli saada samankokoisia solmuja (tuskinpa kuitenkaan onnistuin).  Ensin "solmuilin pontson Novita talvi 2007 olleen ohjeen mukaan.

 

Ohjeesta poiketen tein tähän hapsut. Lankana on jotain vanhaa Novitan mohairia, oiskohan Prinsessmohairia. Kaapista löysin vajaan kerän ja käytin sen tähän.

Toisena työnä tein kolmiohuivin. Lankana on  Teeteen Eleganttia ja sitä meni 50g, Kerästä jäi vain pieni langanpätkä jäljelle. Huivista tuli ilmava ja läpikuultava, kun tein yksinkertaisestalangasta. Ihana lanka, tätä pitää saada lisää. Täytyy vain muistaa ostaa kaksi kerää, niin saa neulottua kaksinkertaisena.

 

Tämä olikin hankala kuvattava, mutta jospa näistä kuvista saa jotain selvää.

 

 

Näytä kommentit (4) | 

24.06.2010 17:28

Haaste ja virkkausta

Kesäheinä haastoi näyttämään kauneimman virkkaustyöni. Paljoa en ole virkannut, mutta juolahti mieleeni, että olen joskus virkannut tyttären nukelle vaatteita. En muista mistä olen ottanut mallin, mutta tässäpä tämä.

 

Heitän haasteen eteenpäin Angeliquelle, Piiville, Virpille ja Ertzulle.

Hyvää ja rentouttavaa juhannusta ja olkaa varovaisia vesillä

Näytä kommentit (4) | 

22.06.2010 13:49

Vihdoinkin valmis

Pitäisköhän tännekin kirjoittaa pitkästä aikaa. Hengissä ollaan ja jotain on tehtykin puutarha ja muiden töiden ohella. Vaihtoihin en ole lähtenyt mukaan enkä KHY:n, tuntuu ettei kesällä oikein ehdi. Kristan sukkahaasteeseen vois osallistua, kun aikaa on lokakuuhun saakka.

Mutta asiaan! Sain vihdoinkin suuritöisen työn valmiiksi. Nimittäin jakun Kamena langasta. Lanka on kyllä ihana, mutta ohut, vois ajatella huivilangaksikin. Tein tätä koko toukokuun ja kesäkuukin melkein tuhrautui. Pään vaivaa aiheutti jakun reunojen kaitele, tein sen kahteen kertaan kun ekakerralla tuli hieman liian pitkä. Mutta omasta mielestäni onnistuin lopulta melko hyvin.

 

 

Ohje löytyy Moda 4/2007 lehdestä ja lankaa kului noin 300g.  Kuvassa taka-alalla on virpiangervopehko, on nyt täydessä kukassa. Enpä varmaan ihan heti tee toista neuletta näin ohuesta langasta.

Nyt onkin sitten koukulla salomoninsolmuja, mutta niistä sitten myöhemmin. Kesäheinä haastoi näyttämään kauneimman virkkaustyöni, mutta taytyy miettiä, kun olen niin vähän virkannut. Voi olla että tuleva huivi vois olla sitä. Hyvää kesän jatkoa kaikille!

Näytä kommentit (1) | 

27.05.2010 8:46

Toukokuun paketti

Eilen saapui postilaatikkoon toukokuun Sny paketti eli viimeinen kevään paketti. Kevät on mennyt nopeasti odotellessa uusia paketteja ja nyt se sitten on ohi. Jään kaipaamaan ihania pakettejasi Sny. Parikseni paljastui Micki, enpä olisi osannut arvata tosin en sen kummemmin katsellutkaan kuka se voisi olla. Kaikki pakettisi olivat todella mieluisia ja nyt on paljon ihania lankoja mulla varastossa. Pitäisi vain saada ne puikoille. Kiitos tästä keväästä Micki . Olinkin ensimmäistä kertaa Snyssä mukana ja varmaankin tulen osallistumaan jatkossakin, oli sen verran hauskaa puuhaa.

 

Tässäpä tämä itse paketti on; Ihanaa englantilaista villaa kerä, parasta kaikista Mickin tekemä huivi (mistäs tiesit että tarvitsen juuri tälläista ja värikin oli juuri mun väri!), huivista jäänyt lankakeränen, suussa sulavaa marabouta (on jo syöty), silmukkamerkkeja (pääsen vihdoin kokeilemaan "oikeita" silmukkamerkkejä) ja paljastuskirje. Huivista sitten kuva erikseen.

 

Tämä on kyllä aivan upea. Mistäs olet mallin ottanut? Ilmat ovat nyt sen verran viileitä, että taidanpa ottaa tämän käyttöön heti. Kiitokset vielä kerran!

Näytä kommentit (8) | 

25.05.2010 15:12

Ompeluksia ja leikkimökki elämää

Onpa kevät mennyt nopeasti, ei ole tännekään ehtinyt kirjoitella. Sny kierroskin alkaa olla lopussa. Itse odottelen vielä viimeistä pakettia, omani laitoinkin postiin ja onkin jo perillä. Kevään laitoin paketteja Olgalle . Olin ensimmäistä kertaa mukana ja oli sen verran hauskaa puuhaa, että voisi syksylläkin mennä mukaan.

Neuleet eivät ole juuri edistyneet. Tässä helteiden aikaan viimeisteltiin kuopuksen leikkimökkiä. Kuvat kertokoot enemmän kuin sanat

 

Kesäksi sitten ompelin Marimekon Omenakankaasta kassin ja pussukan.

 

Kuva otettu terassilta helteiden aikaan. Nyt sitten onkin jo viileämpää, mutta toivottavasti helteet vielä palaavat. Hyvää toukokuun loppua kaikille!

Näytä kommentit (5) | 

12.05.2010 13:52

Toinen yritys

Kirjoittelin tänne aamulla, mutta onistuin hävittämään kirjoituksen jonnekin...ei näy missään. Mutta tämä mun kone nyt joskus temppuilee ja tyttären kännykkäkin on alkanut sekoilla. Laittaa kuulemma itsestään tyhjiä viestejä ja soittaakaan ei aina sillä voi. Mutta se siitä.

Eilen saapui postista Tinttamarellilta tilaamani paketti. "Postitäti" ihmetteli, että ompas kummallinen firmannimi..

 

 

 

Tässä tämä koko komeudessaan. Tosin ruskeita Merinoja on 11 yhteensä. Oli pakko tilata, kun Dropsilta oli hyvä tarjous ja Dropsin langat ovat yksiä suosikeitani. No mukaan on myös eksynyt yksi kerä vironvillaa. Saa nähdä mitä näistä sitten joskus tulee.

On täällä jotain tehtykin. Virkattu vaihteeksi. Keväällä on vaikka minkälaista juhlaa, niin tein kuopukselle viitan Novita talvi 2007 nro44 ohjeen mukaan. Tein viitan Rose mohairista. Muuten näin keväällä ei oo paljon ehtinyt neuloakaan, eikä oikein ole innostanutkaan. Tosin on mulla puikoilla Kamenaneule, mutta lanka on niin ohutta ettei ole tietoakaan milloin valmistuu. Mutta tässä tämä viitta

 

Näytä kommentit (5) | 

05.05.2010 13:38

Jotain valmista ja sny postia

Kylläpä aika on rientänyt. Vappukin meni jo ohi ja kuukausikin on jo vaihtunut. Paljoa ei ole kerennyt täällä neulomossa pyörimään, tuntuu että kaikki vapaa aika on mennyt ulkotöitä tehdessä.  Mutta olen kyllä saanut jotain valmiiksikin, ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa, mutta ei ole vain tullut kuvattua.

Tässä ensimmäisenä jakku, Novita kevät 2007 malli nro 13.  Ohjeessa tehty Malibulangasta, minä tein Luxux cloudista. Ajattelin jo silloin tehdä tämän jakun, mutta kuten kuvasta näkyy, meni kolme vuotta aikaa ennen kuin sain tehtyä. Lankaa meni noin 300g.

 

 Lankaa jäi vielä jäljelle pari kerää ja siitä tein Ertzun ohjeen mukaan kämmekkäät.

 

 

 

Seuraksi vielä neuloin pipon, lainasin pipon kuvion näistä Ertzun kämmekkäistä.

 

 

 

Sitten tänään sain vielä ihanan kortin Snyltä. Kortti oli postattu aika läheltä asuinpaikkaani. Tämähän alkaa käydä jännäksi, kukahan mahdat ollakaan Sny? Mutta sehän selviääkin tän kuun aikana. Kiitos kauniista kortista.

 

Näytä kommentit (5) | 

29.04.2010 8:52

Huhtikuun paketti

Olipa mukava palata kotiin muutaman päivän matkalta, kun postilaatikosta paljastui Snyn lähettämä paketti. Jälleen kerran upea paketti. Sieltä kuoriutui Rohrspatz wollmeise lankaa (aivan uusi tuttavuus), Ihanan värinen ja tuntuinen. Ehkäpä teen jonkun huivin, kun sormikkaita en osaa (mukana tuli sormikkaiden ohje). Kuvasta puuttuu Nescafe Cappuccino, jostain syystä unohtui kuvasta. Kiitos upeasta paketista Sny, jälleen kerran nappivalinta.

 

21.04.2010 18:05

Ompelukoneen tuotoksia

Neulerintamalla ei ole tapahtunut mitään erityistä. Jotain olen aloitellut ja välillä purkanut. Aurinko paistaa ulkona lämpimästi ja pihakin alkaa sulaa. Kohta pitäis joutua ulkotöihinkin.

Kaivoin tässä ompelukoneen esiin, mutta sain vain pari t-paitaa tehtyä. Aiemmin ompelin paljon, kun vanhemmat lapset olivat pieniä, mutta nykyisin on laiskistunut eikä jaksa paljoa ommella. Mutta tässäpä nämä pari paitaa.

 

Kankaat ovat Finlaysonin ha olen tilannut ne jostain vuosi, pari sitten.Mutta hauskaa aurinkoista keskiviikkoiltaa.

Näytä kommentit (9) | 

16.04.2010 9:03

Tonttumuorinlakki

Sain tehtyä valmiiksi tämän kovanonnen myssyn. Kuopus nimitti myssyn tonttumuorinlakiksi, on kuulemma niin hassunnäköinen. Malli on Novita kevät 2010 lehdestä malli 27. Lankaa meni 100g. Tämä oli kyllä harvinaisen tappinen neulottava. Pitsimallista en tykännyt yhtään ja muutenkin tympäisi neuloa, mutta onneksi on nyt valmis. Onpahan aikaisemmin tehdylle huiville ja kämmekäsvaihdossa saamille kämmeköille myssykaveri.

 

Eilen kaivoin ompelukoneen esiin. Tarkoitus ois ommella kesäksi t-paitoja. Jos joskus saan ne valmiiksi, laitan sitten niistä kuvia. Hyvää viikonloppua !

Näytä kommentit (5) | 

15.04.2010 8:54

Kämmekäsvaihtoa

Osallistuin kämmekäsvaihtoon ja kun nyt saa laittaa kuvia, niinpä laitan tännekin kuvat. Minä laitoin Mammukalle tälläiset kämmekkäät.

 

 Itse sain Piiviltä keväiset vihreät kämmekkäät. Ovat olleet jo käytössä ja hyväksi todetut. Kiitos kauniista kämmekkäistä. Karkit ja teet onkin jo käytetty

 

Mitään en ole saanut valmiiksi. Jotenkin vain tökkii eikä meinaa mistään tulla valmista. Liekö iskenyt neuleplääh. Lankaa olen kylläkin tilannut, mutta eivät ole vielä saapuneet. Jospa sitten uusien lankojen myötä neuleinnostus palaisi.

Näytä kommentit (1) | 

08.04.2010 20:09

Tunnustus

Sain Kleine Maschelta tälläisen tunnustuksen/haasteen. Kiitos haasteesta!

 

 

 

Tunnustus täytyy laittaa eteen päin 12 henkilölle. Joten laitan tämän Näpertelijälle, Puolituiselle, Ertzulle, SaanaK:lle, Metkalle, Hilimalle, Villamellalle, virpille, Annumamille, Viivi-neidille, Soinikille ja Karkulle.

Myös Ertzulta sain kyseisen tunnustuksen. Kiitokset sullekin.

 

Näytä kommentit (5) | 

08.04.2010 12:51

Huivikoukussa

Taas jälleen piti tekaista huivi. Jäin näihin kolmiohuiveihin näköjään koukkuun. Aiemmin vierastin neuloa kolmionmallisia huiveja, koska näyttivät niin hankalilta. Mutta ei nämä niin hankalia olekaan.

Malli löytyy täältä. Tein tämän nalle kukkakedosta ja lankaa meni noin 120g. Kuviot ei  erotu oikein selkeästi tästä langasta, ois voinut tehdä vaikka yksivärisestä. Mutta malli oli helppo, kun sain sen ensin suomennettua.  Oli muuten eka neuleohje, jonka tein ulkomaisen ohjeen mukaan. Näköjään sitä oppii aina jotain uutta.

Tähän väriin käy hyvin kämmekäsvaihdossa saamani Piivin tekemät kämmekkäät. Kiitos Piivi ihanista kämmekkäistä. Kuvia ei vissiin vielä saa julkaista, näin ymmärsin eli niistä siis myöhemmin...

 

Oisko kellään ehdotuksia mitä vois tehdä 400g  luxus cloudista? Olen pyöritellyt niitä enkä millään keksi mitä tekisin, ehkä boleron, liivin...? Eli ideat ois tervetulleita. 

Näytä kommentit (10) | 

04.04.2010 9:17

Neule-setti

Sain Snyltä aivan ihanaa lankaa ja piti heti päästä kokeilemaan mulle uutta lankaa. Täytyy sanoa, että tästä tuli heti yksi suosikkilangoistani ja varmasti tulee jossain välissä ostettua lisää. Lanka on ihanan pehmeää ja mukavaa neulottavaa. Ensin aattelin tehdä sukat, mutta juolahti mieleen että vois tehdä kevääksi uuden myssyn ja kämmekkäät. Langan väri sopii hyvin uuden kevättakkini kanssa.

 

Lanka on siis Araucania ranco multy pt495 ja sitä kului vajaat 100g. Myssyn ja kämmekkäiden ohje löytyy Moda 6/2008.  Ohjeessa oli tehty kukat myssyyn ja kämmekkäisiin, mutta jätin ne pois, mielestäni näistä olisi tullut hieman liian koristellut. Väri ei ole aivan luonnollinen, oikeestaan värit ovat hiven haaleammat kuin kuvassa.

Mutta hyvää pääsiäisen jatkoa kaikille!

03.04.2010 9:44

Hyvää pääsiäistä

Jaa-a, pitää kirjoittaa uusiksi. Eka kirjoitus hävisi savuna ilmaan. Niin kuukausi on vaihtunut, neuloin viime kuussa 525g ja lankaa en ostanut yhtään (hyvä minä), Snyltä tosin sain 100g lankaa ja tällä hetkellä se onkin puikoilla (aivan ihana lanka)

Viimeksi neuloin kuopukselle ponin, tosin ei näytä todellakaan ponilta. Mutta pääasia, että tytär pitää tekeleestä. Malli on neulo ja huovuta leluja-kirjasta ja lankana käytin 7 veljestä, sitä meni noin 100g

 

 

 

Sitten lasten kanssa tehtiin pääsiäiskoristeita. Näihin käytin Puron ja Huopasen jämiä ja muniin hahtuvaista.

 

Näiden kuvien myötä toivotan kaikille hyvää pääsiäistä!

26.03.2010 9:03

Postia sny:ltä

Eilen odotti postilaatikossa ihana yllätys, nimittäin snyn maaliskuun paketti. Tässäpä se koko komeudessaan:

 

Paketti sisälsi namia, lenkin ja aivan ihanaa lankaa, johon oli sukkien ohje. Todella ihana paketti ja mieluinen. Olit jälleen osannut tehdä upean paketin sny! Namit on tietenkin jo syöty ja lenkkikin on jo käytössä. Ehdottamasi saksien pitoidea oli hyvä ja aion myös käyttää sitä ideaasi, mutta tällä hetkellä se toimii kuopuksen pehmokoiran kaulapantana (kaikkea ne lapset keksiikin).

 

Tässä sitten vielä langasta lähempi kuva, väri tosin ei ole luonnollinen, ylemmässä kuvassa väri on lähempänä oikeaa. Lanka on Araucanian käsin värjättyä lankaa, olenkin haaveillut ostavani tätä. Nyt sitten pääsenkin testaamaan. Niin voisin tehdä sukat kuten ehdotitkin tai sitten jotain muuta, saa nähdä. Sukkien ohjetta ois kokeilla jos saan enkun kielisestä ohjeesta selvää. Mutta paketti on ihana, Suuret kiitokset Sny.

 

Näytä kommentit (1) | 

24.03.2010 8:37

Toinen revontuli

Heti perään piti tehdä toinen revontuli. Tää on ihana malli ja tähän jää koukkuun. Ei varmasti ole viimeinen minkä teen, mutta täytyy välillä tehdä muutakin ja tietty hommata lisää vironvillaa. Ihana lanka. Mutta pitemmittä puheitta tässä tämä

 

 

 

Våri on A28 Lähde ja lankaa meni ehkä noin 180g. Tämän vyyhdin sotkin tosi pahasti, mutta sain kuin sainkin lopulta kerälle. Tosin tuli monta pientä nyssykkää. Tämä väri on enemmän minun mieleeni kuin edellisen huivin väri ja tämä oli jo huomattavasti helpompi tehdä kuin edellinen.

Eilen postitin kämmekkäät ja kotona huomasin, että olin jättänyt namipussin kotiin ja olin mukamas laittanut sen kämmekkäiden mukaan postiin. Arvatkaa harmittiko? Eihän sitä kirjettä enää postista saa takaisin, että ois voinut karkit lisätä siihen.

Snyltä tuli muutama päivä sitten ihana keväinen nettikortti. Kiitos Sny kauniista krookus kortista. Odotan täällä jännittyneenä uutta pakettiasi. Keväiseltä alkaakin jo näyttää, aurinko paistaa ja on ihanat ulkoilu säät. Lunta kylläkin näillä korkeuksilla riittää. Mutta kohta varmaankin on hyvät hiihtokelit kunhan vaan hanget alkaisi kantaa. Hyvää viikon  jatkoa kaikille!

Näytä kommentit (9) |