Langat lattialla
4-kymppinen omaa perhettä ja käsitöitä rakastava inehmo. Kaikenlaista käsityötä on pakko saada ainakin kerran kokeilla. Monenlaisia käsitöitä meneillään
12.12.2014 20:16

Virkattuja kynttiläpurkkeja

Joulutunnelmaa meleko halavalla  tyhjiä lasipurkkeja ja päälle virkattu puuvillalangasta mitäsattuu-kuviolla vähän koristuksia. Purkin pohjalle karkeaa suolaa, ettei purkki kuumene kynttilän palaessa.

Näytä kommentit (1) | 

12.12.2014 20:06

Huppuhuivi

Huppuhuivi Hile-langasta ystävän tyttärelle. Kuvassa "lainamalli".

07.12.2014 19:42

sukkasatoa

 

 

Mulla on 17v poika, joka on jo kolmatta vuotta hirviporukassa. Tänä syksynä (kun aiemmin on hyvin tiukkaan sanonut, että mulle ei tartte mitään neuloa) pyysi kainosti, että jaksaiskohan äiti tehä villasukat, ku varpaita niin palelee . No äitihän neulo, ettei lapsen varpaat palellu .

 

 

 

Tänään olin ihanan 90 vuotiaan Annan syntymäpäivillä ja vein hänelle lahjaksi nämä sukat. Kuva valitettavan epätarkka, kun lähtökiireessä pikaisesti kuvasin ja nyt vasta huomasin kuvan laadun.

 Ja ensi viikonloppuna meidän Jukolan-viestiporukan seniori täyttää 60v ja saa minulta lahjaksi joukkueen Logon mukaiset sukat.

 

Näytä kommentit (3) | 

07.12.2014 19:20

Säärystimiä työkavereille

 

 

Mulla on ihania työkavereita, joille tekaisin säärystimet karkottamaan talven kylmyyttä.

07.12.2014 19:13

Nyt mää hermostun!

Olen yrittänyt tänään jo kolme kertaa ladata tänne kuvia ja aina kun valitsen kuvaa, kone ilmoittaa heti, että tiedot tallennettu, mutta mitään kuvaa ei tuu näkyviin mihinkään. Tuohon oikealle tulee merkintä, että joulukuussa on 3 julkaisua, vaikka yhtään ei oo näkyvissä. Päätinpä nyt ainakin kokeilla kirjoittaa jotain, ettei pelkkiä haamujulkaisuja tule...

17.08.2014 17:41

Nyörisukat

 

Nyörisukat. 7veljestä valkoinen ja Nostalgia, mahdottoman hauskat tehdä ja pitää 

Näytä kommentit (4) | 

26.07.2014 8:06

Huh, hellettä ja helteeseen sopivat

Luvattoman pitkä väli mennyt tässä blogin päivittämisessä, eikä nytkään suuria ole laittaa näytille:

 

tällä ohjeella Crocheted Barefoot Sandals Free Pattern tosin minä tein yksivärisenä, kuten kuvasta näkyy Lankana vanha Kotiväki, koukku 2.00. Hauska muutaman minuutin käsityö näille hellekeleille

Näytä kommentit (2) | 

22.11.2013 21:02

Pitsiä pohkeisiin!

 

 

Pitsisäärystimet on nättejä, mutta nyt en oo ihan varma, että näissä "urheilijan pohkeissa" pitsi on parhaimmillaan. Anyway, oma päähänpisto, oma sovellus, omat kintut. Mitä väliä, jos pikkasen pohkeet pullottaa.

Näytä kommentit (7) | 

26.10.2013 19:50

MInun ihka ensimmäinen kirjoneulepiponi!

Työvoitto! Tässä iässä voi jo sanoa harrastaneensa käsitöitä vuosikymmeniä ja kehtaa tunnustaa, että on vältelly kirjoneuleiden tekoa kuin ruttoa. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja päätin siirtyä uudelle tasolle tässä lajissa.
Malli nyt on ihan simppeli ja lanka paksua isoveikkaa, mutta pointti onkin se, että ylitin jonkin kynnyksen tällä työllä.

Äiti oli taitava kirjoneuleiden tekijä ja kun hänen kuolemastaan tulee ensi viikolla vuosi, niin tuntui siltä, että nyt on tyttären aika astua niihin saappaisiin. Vielä ne äidin saappaat näiltä osin hölskyy, mutta jostainhan se on aloitettava.

Näytä kommentit (3) | 

18.10.2013 17:21

Villatakki ensilumelle

Isoveli-langasta valmistui villatakki sopivasti ensilumille. Ohje Syksy 2013 lehdestä, nro 79 

Näytä kommentit (3) | 

15.10.2013 10:11

Myssyä, kämmekästä, sukkaa. Tervetuloa syksy ja neuleillat!

Ihana pitkä, lähes neulomaton kesä takana, kesästä on saanut nauttia yllin kyllin pyörän selässä ja marjametsällä. Onneksi nyt on taas pimeitä iltoja, että voi taas hyvällä omallatunnolla istua kilisyttämässä puikkoja.

Kauan kaapissa puhumattomana ollut Nauriskerä alkoi huhuilla luonnonvalkoisen seiskaveikan suuntaan ja ne päätyivätkin yhdessä tähän settiin:

 

 

 

Lankana 7veljestä luonnonvalkoinen ja Polku Nauris. Myssy on tehty Jatta Pauliinan ohjeella ja kämmekkäät omasta päästä, kiilapeukaloon ohjetta kurkkasin lapasohjeista. Kämmekkäissä silmukkaluku 32.  Puikot nro 5.

 

 

 

Papukaija-polvisukat nro 37 kokoiseen jalkaan, huomattavan virkistävää, kun oman väen jalat 41-48 kokoa!

Näytä kommentit (1) | 

21.09.2013 19:11

Karkkia Kertulle

Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkän neuleplääh-jakson jälkeen tuli onneksi Kerttu-murun  synttärit ja tädin puikot jaksoivat taas kilistä. Lankana 7 veikan Karamelli-Polkka ja luonnonvalkoinen. Itse en ole karkkivärien ystävä, mutta mitäs täti ei tekisi suklaasilmien tähden 

Näytä kommentit (3) | 

24.02.2013 18:02

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun..

 

...arvaas oi kun ei kun, kuka oon joko arvaat sen?

 

Tämä ihanainen pippurinen punapää mielessäni tein nämä polvarit:

 

Juu ei, eivät ole samanlaiset kuin Pepillä, mutta tuo oranssi muistuttaa Pepin hiuksia ja noista raidoista tulee mieleen merimiesten raitapaidat, eli minun mielikuvituksessani nämä täyttävät Peppi-kriteerit.  Lankana 7veikan oranssi-petrooli-valkoinen. Tykkään  Ohje sama kuin edellisen postauksen punaisissa Nostalgia-sukissa.

Sitten vielä kuva TeeTeePallas-sukista, jotka päätyivät miniän alulle synttärilahjaksi. Nätti lanka, tätä ostan toistekin.

 

16.02.2013 10:15

Nostalgiset polvarit paksuille pohkeille!

Minsku on kehunut tätä polvisukkien mallia  hyväksi, mutta se on tehty Nallesta, minkä neulomiseen minun kärsivällisyyteni ei riitä, varsinkaan, kun pohkeet ovat näin paksut. 
Nämä on siis tehty 7-veljestä Nostalgia-langasta jokseenkin tuon linkin mukaisen ohjeen kaltaisiksi. Varsiosassa 60 s.
Kantalapun jälkeen olen tehnyt jalkapöydän päällisen ns. istutetulla mallilla, eli kun kantalapun reunasta on poimittu s:t otetaan jalkapöydän päältä vain 2 s kerrallaan (molemmissa reunoissa) työhön mukaan ja käännytään takaisin. Samalla tehdään kiilakavennusta joka toinen krs. Seuraavilla kierroksilla otetaan taas 2 s lisää mukaan. Näin toimitaan, kunnes kaikki s:t on mukana ja sitten jatketaan normaalisti pyörönä. Tulee istuva sukka ja lankaakin kuluu vähän vähemmän:
Näissä sukissa tein kiilakavennusta niin kauan, että jalkaterää varten jäi 52 s, muuten olis tullu lörpöt.

Hyvät ja istuvat tuli, kiitos jälleen kerran Minskulle yllytyksestä!

Näytä kommentit (2) | 

07.02.2013 14:10

Huovutettu laukku

Talvilomareissulla lumisella Rukalla neuloin itselleni tämän laukun. Ohjeena käytin tätä Dropsin mallia, mutta mallista poiketen tein sen yhtenä kappaleena ja siksi siitä tuli ruutuisen sijaan raitainen. Yhtenä kappaleena tekemisen periaatteen olen selittänyt tässä viestiketjussa. Olkahihnnaan tein reilusti hevosenhäntäsolmun ja jätin sen laukun ulkopuolelle koristeeksi. Saahan tuon myöhemmin laitettua piiloon, ellei jaksa katella. 

 

 

 

 

 

Lankana Puro Lehmus ja Huopanen harmaa, puikot nro 6 ja huovutus 40 asteen puuvillaohjelmassa. Olkahihnaa tein 280 cm ennen huovutusta. Reikiin kannattaisi laittaa jotain, aikalailla muurautuivat umpeen pesukoneessa, itse kaivoin reiät esiin nro 10 puikoilla, mutta isompi puikko olisi ollut vielä parempi. Märkänä venytin laukun niin, että laitoin jalan laukun sisään ja laukun yläreunasta vedin lujaa. Kannattaa olla suhteellisen raaka otteissaan tällä kohtaa  Läppä oli jonkinverran kippuralla pesukoneen jäljiltä, mutta käsin sitä vähän venyttelin ja tuollainen siitä tuli, kelpaa minulle.

Näytä kommentit (7) | 

23.12.2012 14:45

Sukkatempauksen viimeinen rutistus

 

 

Vuoden viimeisinä päivinä vihdoin sukkatempauksen tavoite täynnä. Pipotempaukseen ei tainnut tulla yhtään valmista... 

 

Talitintti 7veikasta ihan perussukat. Tämän langan väristä kyllä tykkäsin.

 

Noloksi lopuksi pelkät tossut, vaikkakin kyllä mahdottoman mukavat ja käyttökelpoiset.

 

Näytä kommentit (1) | 

25.11.2012 15:35

Kaiku-liivi

Valokuvaaminen näillä keleillä on haastavaa. Tulis jo lumi, niinku tähän vuodenaikaan kuuluis! Eka kuva otettu ulkona ja toinen sisällä. Molemmat ihan kökköjä.

Mutta neuleesta pidän. Malli on syksyn 2012 lehdestä, Kaiku-liivi. Mielenkiintoinen ja vähän haasteellinenkin malli.  Lanka yllättävänkin mukavaa täysin keinokuituiseksi. Tämän voisi kyllä tehdä myös jostain laadukkaammasta langasta, on se niin kiva päällä. 

 

 

 

 

 

Suokaa siis anteeksi kuvien huono laatu. Nyt ei pystytty parempaan.

Näytä kommentit (2) | 

20.10.2012 10:10

Villatakin uusi elämä

Vuosia vuosia sitten neuloin itselleni villatakin ruskea-sini-vihreä-kirjavasta Isoveli Colorista, mutta siitä tuli raskas ja muodoton möykky. Tänä kesänä olen purkanut monta vanhaa neuletta, kun niitä ei ole tullut pidettyä- Langoille on aika antaa uusi elämä.

Olkoon tämä nyt sitten vanhan villatakin uusi elämä: 

Omaan neulontanurkkaukseen, tuolin selkänojan koristeeksi höystettynä petroolinsinisellä, limenvihreällä ja mustalla. Virkkuukoukku nro 6. 

Pikkuisen vielä yksityiskohtaa värien selkiinnyttämiseksi. Namupala!

Näytä kommentit (7) | 

07.10.2012 9:34

Polvarit poikittain

Innostuin osallistumaan alkuvuodesta tähän tempaukseen:

12 sukkaparia 2012/ Kuvat ja raportointi/ Neulomon ryhmä 

nyt on 10. sukkapari valmis ja lopputuloksen näette tässä:

Kun ihmistä on "siunattu" pohkeilla, jotka eivät mahdu Nokian kumppareihin, niin ei sellaisiin jalkoihin taho mahtua mitkään normipolvaritkaan, mutta nämä mahtuu! Aivan hillittömän ihanat jalassa. Nämä on MUN, enkä luovu niistä ikinä!

Sukat neulottu Dropsin ohjetta 115-22 mukaellen (siis muuten ohjeen mukaan, mutta 7-veikalle sovitetuin silmukkamäärin) 7-veljestä, Raita langalla nro 834. Pyöröpuikot nro 4. Takasauman ompelin ihan neulalla.

 

Sukan teräosa näyttää ihan pikkulapsen sukalta, mutta mahtuu mun 41 jalkaan, eli jos aiotte tällä mallilla tehä, niin ottakaapa tämä seikka huomioon.

Nämä tulee itelle käyttöön heti nyt!  

 

Näytä kommentit (5) | 

27.09.2012 17:47

Pappis Alpaca

Vihdoinkin valmis! Luxus Alpaca-langasta tehty perusvillatakki. Aivan kauhistuttavan kamalan mieluinen. Muuten tehty ohjeitten mukaisesti tällä ohjeella, mutta kainaloihin saakka tein yhtenä kappaleena.

 

 

 

 

 

 

Näytä kommentit (4) | 

10.09.2012 11:48

12 sukkaparia 2012-tempauksen sukat nro 8 ja 9

 

 

Granny Rose tossut. Lankoina 7-veikkaa ja Jussia. Hiivatinmoinen määrä langanpäättelyä. Jostain itseraidoittuvasta vois kokeilla, ettei menis järki noitten langanpätkien kanssa.

 

Pitsisukat Jussi-langasta. Tämä on kyllä mahottoman mukava malli.

Näytä kommentit (2) | 

05.08.2012 12:17

Siksak

Mummulla oli vanha polkusingeri, millä sai vaan suoraa ommelta ja sitäkin vain, jos remmi pysyi paikoillaan. Äiti sai sitten itselleen sähkökäyttöisen Singerin, missä oli uutuutena SIKSAK, peruutus ja napinläpiommel, huippuvehje oli se, kesti lähes 30 vuotta ja äiti ompeli sillä meille lapsille farkut ja toppapuvut ja oikeastaan ihan kaikki vaatteet kauluspaidoista lähtien.  Noh, tyttärellä on kyllä ompelukone, kaapissa, kaikkine hienouksineen, mutta ei sillä mitään ommella... Mutta SIKSAKkia saan aikaiseksi minäkin! Kas tässä:

 

 

 

Ohje Novita syksy 2012 mutta langat omat varastosta ja raitojen leveys *2krs+2krs+6krs*,puikot nro 6.

Niin ja vielä tämä tieto: Minskun yllyttämänä läksin tähän projektiin. Eli jos tänä vuonna valitaan Neulomossa erilaisia titteleitä, niin Minsku olis kyllä vahvoilla vuoden yllyttäjäksi 

Päätän raporttini tällä kertaa tähän.

Näytä kommentit (14) | 

26.06.2012 15:22

Kesämekko Kertulle

Kerttu-neiti rakastaa mekkoja ja täti rakastaa mekkojen tekemistä, joten eikun tuumasta toimeen! Kauhavan kangas-aitan Helle-kesämekko-ohjeella Novitan Puro Batikista, nro 5 koukulla toteutui tällainen mekko:

 

 

 

Tässä kesämekko kesäisiä ukkospilviä ja puutarhaletkua vasten kuvattuna .

 

 

 

Pöydälle levitettynä, jotta helmasta saa käsityksen.

Ja lopuksi yksityiskohta olkaimesta. Eli ohjeessa oli  solmittavat naruolkaimet, mutta Kerttu toivoi leveämpiä olkaimia napilla kiinni, koska ei vielä osaa solmuja tehdä. Siksi siis tein olkaimiin pylväistä reikärivin, että nappien avulla olkainten pituutta voi sitten säädellä mielen mukaan...

 

Näytä kommentit (4) | 

15.06.2012 18:37

Hanko-jakku pojalle

Tein aikaisemmin Hanko-langasta tämän jakun  työkaverin tulevalle tyttärelle. Toinen työkaveri ihastui siihen ja halusi "samanlaisen" mutta pojalle. Ohjetta muokkaamalla lopputulos näyttää tältä:

 

 

Eli edestä jätin kaikki laskokset pois, taakse vain kaksi laskosta. Lisäksi tein kainaloihin asti yhtenä kappaleena, koska tällä langalla saumoista tulee paksut. Hihat ompelin puolitetulla langalla saumojen paksuuden välttämiseksi.

Näytä kommentit (3) | 

21.04.2012 18:34

Hangosta Kokkolaan

Hanko-lanka on yllättänyt minut varsin positiivisesti. Siksipä se päätyijin pariin tuotokseen tänne Kokkolaan. Niinhän se taitaa monesti olla, että se mikä näyttää kerällä vähän karulta, siitä tulee parhaat neuleet. Yllättävän hyvin toimi sekä virkaten, että neuloen, vaikka vaikuttaakin kerällä kovin säikeiseltä. Ensin tuli laukku:

 

 

 

Ohjeen mukainen lankamäärä ei aikonutkaan riittää ja meinas pistää niin vihaks, että oli koko tekele lentää pesään. Arvatkaapa vaan huviksenne, saiko jälkikäteen samaa värierää... Ei tuo värierän vaihtuminen kuitenkaan kauheasti näy, vai mitä?

Mahdottoman mukava työkaveri jäi äitiyslomalle ja sain etukäteen urkittua, että tyttö on tulossa. Siispä tein läksiäis/vauvalahjaksi jakun kesä 2012 ohjeella 78

Edestä:

 

 

 

ja takaa:

Näytä kommentit (6) | 

25.03.2012 15:48

Ei tullut sisustuskoria...

Tuli mieleen vanha satu, jossa kissa halusi uuden takin, otti kankaansa ja meni tilaamaan takin räätäliltä. Räätälinä oli hiiri, joka lupasi kissalle takin valmiiksi viikossa. Viikon kuluttua kissa meni räätälille ja hiiri totesi, ettei tästä kyllä takkia tule, mutta seuraavalla viikolla kissa saisi housut. Viikon päästä räätäli ilmoitti ettei housuja kissalle tulekaan, mutta jos se vielä malttaisi, saisi se liivit. No eipä tullut liivejäkään, mutta hiiri lupasi tehdä kintaat. Lopulta kissan kysyessä kintaitaan, hiiri vastasi että kangas loppui kesken. Räätälin kävi kehnosti. Kissa söi räätälin.

Mun käsitöille on aina taipumus käydä näin: etin ohjeita tuskassa ja kun löydän mieluisen, niin sitte innostus vie mennessään ja käsityöstä tuleeki jotain ihan muuta kuin piti. Niin kävi nytkin.

 Kauhavan Kangas-Aitan Esteri-putkineulosta ja koukku nro 8. Ihan oikeesti tein korin, mutta kun sitä lattialla kattelin, niin näytin sille kieltä ja totesin, että sinoot ihan hyödytön! Koukku käteen, muutama kierros lisää ja Karnaluksin kahvat kiinni. Pahvi pohjalle ja taas on rouvalla yksi laukku lisää.

Miesväeltä ei heru ymmärrystä, mutta eivät kuitenkaan uhkaa syödä mua.

Näytä kommentit (1) | 

05.03.2012 21:39

Isoveikka Leaflet

Kerrankin oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Minskulla kilo ylimääräistä puhumatonta Isoveikkaa ja mulla Isoveikan kyltymätön tarve! Kun vielä samalla reissulla Yuna nakkas tuon linkin, niin hommahan oli sillä selvä.

Perjantai-iltana luotiin silmukat ja nyt maanantai-iltana on valmista. Tosin perheellä ei välttämättä ole vatsa täynnä, eikä puhtaita vaatteita, mutta äidillä on Hirrwweeen hieno pusero! Haittaakse? 

 

 

 

 

 

Tarvikkeet: Langanmenekki 434g, puikot nro 6 ja Marjutin neulesanasto.

Näytä kommentit (4) | 

26.02.2012 19:39

Lapasia

Kainuun kukkalapaset pikkaisen fuskaten . Kuviolankana Nalle kukkaketo. Mutta nämäpä olikin mun ensimmäiset kuvioneulelapaset, eli annan itselleni anteeksi kaikki pikku virheet ja yritän uusista parempia. Pääasia, että olen selättänyt pelkoni kirjoneuleita kohtaan.

 

Nämä taasen ovat 7-veikan turkoosilla ja sateenkaari-langoilla koukuttu kaksipäisellä tunisialaiskoukulla. Hillittömän hauska vehjes on se koukku!

Näytä kommentit (1) | 

04.02.2012 16:48

Sukkatempauksen 7 ensimmäistä

Seitsemän ensimmäistä sukkaparia kuvattu -29 asteen pakkasessa, kun tuulee. Hyytävän kylmä ja siksi kuvien laatu ei paras mahdollinen, haittaakse?

Ensin "luokkakuva"

 

Ja sitten lyhyt esittely joka parista:

1. Jussi-langasta, dropsin ohjeella. Koko 40 
2. Jussi-langasta, Ullaneuleen Merenkulkijasukkia mukaillen. Koko 45 3. 7 veljestä, vaalean- ja grafiitinharmaa, sukkalehti ä Koko 45 4. 7veljestä satenkaari ja musta, dropsin poikittain neulotut sukat-ohjeesta sovellettu Koko n. 38-39 

5. 7veljestä jättiraita, vanhaa marinoitunutta vuosikertaa. Ohje kuten ed. 

6. Rose-mohair, koko n. 40 7. 7-veljestä petrooli, Novitan pitkävartisten sukkien ohjeella. Koko n. 39

 

Näytä kommentit (5) | 

30.12.2011 9:14

Vuoden viimeiset huopatossut, tämä on lupaus

Olette jo varmasti kyllästyneet huopatossuihini, mutta siitä huolimatta tässä vielä kahdet.

 

 

Valkoiset menevät huomenna 60-vuotta täyttävälle pomolleni. 

 

Ruskeat maailman parhaalle hierojalleni, joka pitää kroppani neulomiskunnossa, vaikka tehtävä onkin välillä lähes mahdoton.

Näytä kommentit (9) |