Lankoihin villiintynyt
Käsitöihin ja kissoihin hurahtanut naisihminen.
16.10.2014 18:06

Salaisen neuleystävän toinen lähetys

Tänään töistä tullessani kävin noutamassa postista salaisen neuleystäväni lähettämän toisen paketin

 

Paketista löytyi Suloisimmat sukat -kirja sisältäen mitä ihanampien sukkien ohjeita, kerä Kauhavan Kangas-aitan sukkis sukkalankaa, päätynee omien varpaideni lämmikkeeksi, nyörinpunontalaitteen jollaista en ole aikaisemmin nähnytkään ja paketillinen Marimekon joulunpunaisia lautasliinoja. Kyllä sny:ni on taas keksinyt mitä ihanimman lähetyksen Olen niin otettu. Lämmin kiitos hänelle

Näytä kommentit (1) | 

10.10.2014 6:51

Joulun odotus alkakoon

Eilen töistä kotiuduttuani siellä odotti postin tuoma lähetys. Kirjekuoresta paljastui tällainen kasa tavaraa:

 

 

Salinen jouluystäväni oli lähettänyt minulle ensimmäisen paketin. Olo oli kuin pienellä lapsella, niin innoissani noita paketteja availin. Ja mitä sieltä paketeista sitten löytyikään:

 

 

Tässäpä koko kuva pakettien sisällöstä. Eli sieltä löytyi Iloleipureiden silikonisia sydänvuokia 2 kpl ja sitten tuollaine n leimasin, josta en nyt oikein tiedä liittyykö se pikkuleipien tekoon vaiko askarteluun

Lisäksi löytyi 2 pakettia jouluaiheisia lautasliinoja

ja kookoksentuoksuisia tuoksukynttilöitä, joulusuklaata (nam, nam) ja pirtsakka kortti. 

 

Kyllä minulla on ihana Jouluystävä. Kiitoksia hänelle tooosi paljon ihanasta lahjasta.

Näytä kommentit (3) | 

09.10.2014 7:19

Jotain valmista kuvattuna

Syysiltojen pimetessä sukkapuikot suihkaa. Tässä kuvia valmistuneista KyJyistä.

 

 

Tässä KyJy 13 pitsineulepipo ja KyJy 19 palmikkopipo. Palmikkopipo on tilaustyö veljeni vaimolle. Pitsineulepipo jäänee itselle.

Liityin Facebookin Voihan villasukka-ryhmässä sukkarinkiin, jossa neulotaan villasukat arvotulle henkilölle. Sukat postitetaan marraskuun alussa arvotulle henkilölle. Minä sain sukat jo valmiiksi ja tässäpä kuva niistä

 

 

Ovat siis kerrosylinoususukat Seiska Veikasta.

Näytä kommentit (3) | 

19.09.2014 7:08

Pikkuhiljaa valmistuu

 KyJy 2014 työt alkavat pikkuhiljaa valmistua. Tässä KyJy 3 eli tuubikauluri Novita Kide -langasta. Lanka oli melkein kokonaan akryylia eikä se tuntunut oikein kivalta langalta neulottaessa, mutta tulos on kyllä ihan kiva

 Eli tässä KyJy 3

Valmistuneet ovat myös jämälangoista neulotut polvisukat. Lankana Seiska Veikka ja lankaa meni kaikenkaikkiaan 190 g. Paljon jäi vielä jämälankoja tähteeksi. Virkkasin sukkiin vielä tuollaiset nappikukkakoristeet. Täytyy sanoa, että lankojen päätteleminen tällaisessa työssä vie melkoisesti aikaa. 

KyJy 1 siis tässä

Näytä kommentit (1) | 

18.09.2014 6:54

Neulontaterveisin

 

Löysin tällaisen ihanan kuvan, joka varmaankin sopii useimmille meille neulomolaiselle, ainakin kun katselen blogejanne. Tämän kuvan myötä haluan toivottaa kaikille lukijoille oikein hyvää syyskesän viikonloppua.

Näytä kommentit (3) | 

17.09.2014 7:01

Salaisen neuleystävän ensimmäinen paketti

 Viime torstaina sain emolta paketin lähetystunnuksen ja maanantai-iltana paketti oli saapunut Lähikauppa Siwaan. Kävin sen eilen noutamassa töistä kotiin tullessani. Tässäpä kuva paketin sisällöstä. 

 

 

Salainen ystäväni lähetti minulle tupsuntekohaasteen ja välineet tupsujen tekemiseen. Tuossa keltaisessa paketissa on sellaiset kiekot, joilla tupsuja kätevästi näperrellään.

 

 

 

Epä ole tupsuja moneen vuoteen tehnytkään. Täytyy tunnustaa, että minulla on ollut sydänkuvioinen pipo ja muutaman  vuoden muutoin valmiina, mutta siitä puuttuu tupsut. Nyt saan piponkin valmiiksi kun on laite, millä näppärästi pyörittelen tupsut. 

Paketissa oli mukana myös värikäs virkkuukoukkusetti. Näin ihanan värisiä koukkuja minulla ei ennestään ollutkaan. Mistähän salainen ystäväni tiesi, että minulla on menossa virkkausbuumi. Minulla on tuolla KyJyn puolella tekeillä isoäidin neliöistä torkkupeitto ja toinen peitto on tulossa afrikankukista.

 

 

Tässä kuva tuosta koukkusetistä ja isoäidinneliöistä, joita on virkattuna lähes 100 kpl. Ruudut ovat pienehköjä kokoa 8 x 8 cm, joten niitä menee aikamoisen paljon torkkupeittoon.

Lisäksi paketissa oli Neulontapäiväkirjani -kirja. Tänä vuonna en ole pitänytkään kirjaa tekemistäni käsitöistä, mutta muutaman viime vuoden kokosin kuvat ja tiedot töistäni ruutuvihkoon. Nyt minulla on oikea kirja, mihin voin tallentaa tietoja ja kuvia töistäni. Kirja men varmasti käytöön, viimeistään vuoden vaihtuessa.

 

 

Paketissa oli vielä pieni rasiallinen pastilleja ja Marimekon kortti. Kiitos tosi paljon Salainen Neuleystäväni. Paketin sisältö oli todella mieleinen.

 

Näytä kommentit (2) | 

16.09.2014 6:50

Salainen jouluystävä 2014

 Liityin Salainen Jouluystävä 2014 rinkiin. Tästä linkistä pääsee sivulle. Salainen Jouluystävä on samantyyppinen rinki kuin Salainen Neuleystäväkin eli ystävälle lähetellään nimettömänä jouluisia paketteja. Olen ensi kertaa mukana tässä ringissä ja jo nyt päässä surraa ajatuksia mitä kaikkea kivaa keksin uudelle ystävälleni.

Tässä kuva napista

 

 

Näytä kommentit (1) | 

28.08.2014 7:09

SNY Syksy 2014

 Eilen töistä kotiin tullessani postilaatikossa odotti Salaisen neuleystäväni ensimmäinen yhteydenottotervehdys. Kirjekuoresta löytyi Marimekon syksyinen omppukortti ja sydäntikkari. Nami, nami

 

Kyllä vähän jänskättää, mitä kivaa ystäväni keksii minulle tänä syksynä.

Näytä kommentit (2) | 

28.08.2014 7:07

KyJy 2014

 KyjJy 2014 työt valmistuvat nihkeästi mutta sisulla eteenpäin. Tässä Kyjy5 valmiina eli valepalmikkosukat Seiska Veikka langasta

 

 

Näytä kommentit (1) | 

23.08.2014 15:52

Salainen neuleystävä 2014

Ilmoittauduin muutaman välivuoden jälkeen mukaan Salainen neuleystävä rinkiin. 

 

Olenkin jo saanut parini tiedot, joten pääsen suunnittelemaan ystävälleni lähetettäviä paketteja. Tässä vieli linkki tuonne sivustolle, Salainen neuleystävä 2014

Näytä kommentit (1) | 

23.08.2014 15:49

Syysterveiset kaikille

 Kuuma kesä on takanapäin ja syksy lähestyy. Ilmoittauduin siis mukaan KyJy tempaukseen, mutta oikein mitään ei ole vielä valmiina. Neulomuksia on aloitettu 14, mutta ainoastaan trikookuteesta virkatut matot on valmiina. Tässäpä kuvat niistä. 

 

Tämä matto on siis mukana tuossa KyJyssä. Lisäksi innostuin tekemään pienemmän vessanmaton.

Näytä kommentit (1) | 

30.06.2014 7:48

KyJy 2014

 Ilmoittauduin KyJy -tempaukseen mukaan. Tarkoitus valmistaa 20 työtä juhannusyön ja jouluyön välillä. Kolme työtä  aloitettu: kirjoneulesukat Seiska Veikan jämistä, huovutetut kintaat hahtuvalangasta ja Hiirenvirna-huivi  Kide langasta. Kuvia sitten taas valmistuneista töistä aikanaan. 

Näytä kommentit (1) | 

30.06.2014 7:39

Sateinen kesätervehdys

 UWA-2014 pyöri kevättalvesta ja tempauksessa sain tehtyä 8 työtä valmiiksi 12 aloitetusta työstä. Tässäpä kuvia noista valmistuneista aikaisemmin julkaistujen lisäksi:

Pearl Barred -huivi

 

 Kirjoneulelapaset Nalle langasta

 

 Pöllösukat Seiska Veikasta

 

 Tuubikauluri

 

 

Huovutetut tossut

 

 

 

 

Näytä kommentit (3) | 

01.02.2014 16:23

UWA 2014 jatkoa

 Vihdoin sain kameran käpäliini ja sattui tuota valoisaa aikaakin olevan sen verrran, että sain jonkinlaisia kuvia otettua noista UWA-töistäni. Tässä ensin valmiit työt

UWA 1, Naisten palmikkovartiset sukat, lankana Novita Seiska Veikka 

 

 

UWA3, miesten sukat Novita Seiska Veikka -langasta

 

 

 

UWA 7 Joogasukat Novita Nalle -langasta

 

 

Seuraavaksi kuvia keskeneräisistä töistä.

UWA 2, susilapaset TeeTee Pallas -langasta

 

 

 UWA 6, kirjoneulelapaset Novita Nalle -langasta

 

 

 UWA 5 Pearl-barred Scallop -huivi TeeTee-pallas -langasta on melkein valmis, tässä väliaikakuva, joka ei kyllä oikein onnistunut. Täytynee ottaa sitten uusi kuva, kunhan saan sen venytettyä mittoihinsa

 

 

 Loput neljä UWA-työtä eli tuubihuivi, palmikkosäärystimet, kietaisuliivi ja villatakki ovat siinä vaiheessa, että niihin on luotu silmukat ja tehty muutama kerros, mutta niistä sitten kuvia ja juttuja myöhemmin.

 

 

 

Näytä kommentit (3) | 

03.01.2014 20:05

UWA 2014

Hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille neulomolaisille. Ilmoittauduin ensimmäistä kertaa UWA 2014 tempaukseen ja kolme työtä on jo aloitettu: villasukat naiselle, villasukat miehelle ja Susilapaset. Kuvia laitan sitten tänne aikanaan, kunhan työt valmistuvat. Vuodenvaihdetta vietimme Kuopion lähellä Vuorelassa sijaitsevassa kylpylässä Kunnonpaikassa. Paikka oli rauhallinen ja mukavasti Kuopion kaupungin lähellä, joten kävimme linja-autokyydillä Kuopion keskustassa ja Ikeassa ostoksilla. Oli muuten ensimmäinen visiitti Ikeaan, enkä kylläkään hirveästi ihastunut paikkaan. Muutoin reissu oli tosi rentouttava.

Näytä kommentit (2) | 

03.11.2013 13:03

Marraskuuu...

 Marraskuu, ikävistä ikävin...... No joo, marraskuu alkoi ja sain valmiiksi sydänlapaset ¨Novita Seiska Veikasta. Nyt on omilla sormillakin lämmin.

 

 

 

Viime viikolla meillä oli töissä virkistysiltapäivä. Kävimme toimiston porukoiden kanssa kiskobussilla Savonlinnassa virkistäytymässä. Ensin menimme Nukkemuseo Suruttomaan ja sieltä sitten syömään Majakkaan. Sen jälkeen kävelimme kävelysiltaa pitkin Taito Shoppiin. Siellä oli mitä ihanampia lankauutuuksia ja tokihan sieltä jäi muutama kerä  mukaankin ohjeineen. Valmiista töistä aikanaan tulee tänne kuvat. Kävin laittamassa tuonne Ostetaan ja myydään palstalle vähän ylimääräisiä tarvikkeita myytäväksi. Käykääpä kurkkaamassa. 

 

 

 

 


 

 

 

Näytä kommentit (7) | 

14.10.2013 17:18

Sukkia kuin syyssateita

Enpä ole tänne taas ennättänyt päivittämään näitä Sukkasadon tekeleitäni. Tässä tulee nyt sitten kuvat peräkanaa.

Tässä ensimmäiset, neulottu Tokmannin Kotikulta Sukkalangasta. Ruutupalmikkosukkien ohje Moda-lehdessä.

 

Sitten syntyivät ruutusukat Seiska Veikka langasta.

 

Ja lopuksi neuloin toiset "Körttisukat" samoilla väreillä kuin edellisetkin, mutta näissä on noiden varsien kuviot vähän toisenlaiset kuin aikaisemmissa.

 

Eilen aloitin neulomaan itselleni Seiska Veikasta sydänlapasia. Samanlaiset lapaset tein viime talvena veljeni vaimolle lahjaksi ja ne on kuvattu tässä blogissani tuolla aikaisemmin. Ai niin ja välissä olen tehnyt sellaisen pienen kaulassa pidettävän lämmittimen, mutta siitäpä en ole kuvaa napannut, kun siitä ei oikei tullut mieleinen. Langat siihen ostin Helsingin käsityömessuilta, jotka olivat jokin aika sitten Wanhassa satamassa. Ilmoittauduin tuossa muutoin viime viikolla Tampereen käsityömessumatkalle perjantaiksi 15.11. Meiltä lähtee linja-autolastillinen käsityönharrastajia taas hipelöimään uusia lankoja jne.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille blogilaisille.

 

Näytä kommentit (2) | 

09.09.2013 7:12

Tossujen vipinää

Viikonloppuna valmistuivat nämä isoäidin neliöillä koristellut tossut, joista alkukuva oli jo aikaisemmin. Tossut virkkasin SeiskaVeikan jämäkeristä. Laitoin tossuihin vielä irroitettavat huopapohjalliset lämmikkeeksi.

 

Nyt puikoilla on unisukat, mutta niistä juttua sitten vähän myöhemmin. Tällä viikolla alkaa kansalaisopiston kurssit ja olen jälleen menossa maalaamaan posliinia. Saa sitten nähdä mitä sitä tänä syksynä keksiikään.

Näytä kommentit (2) | 

04.09.2013 7:11

Tekevälle sattuu.......

Niin innolla aloitin noita ensimmäisiä sukkasadon sukkia, että huomasin tekeväni kuvion väärin. Eihän siinä auttanut muuta kuin purkaa tuo edellä kuvaamani sukantekele ja aloittaa ihan alusta. No joka tapauksessa nyt nuo Etelä-Pohjanmaan körttisukat ovat valmiit ja tässä niistä kuva

 

Mieluiset sukat tulivat lämmittämään ihan omia varpaitani. Seuraavaksi aloitin Dropsin ohjeella tekemään virkattuja tossuja, joihin tulee isöäidin neliö päälliseen.

 

 

Ihan pakko on laittaa tähän kuva meidän toisesta kissastamme. Eikös vaan makoilekkin tyytyväisenä 

 

Näytä kommentit (5) | 

02.09.2013 7:02

Syksyn sukkasato

Tämän syksyn sukkasato on pyörähtänyt käyntiin. Ensimmäiset sukatkin sain jo eilen puikoille. Lankana tuttu ja turvallinen SeiskaVeikka. Väreinä syksyn uutuusvärit. Sukista on tulossa Etelä-Pohjanmaan körttisukat. 

 

Tässä vielä tuon sukkatempauksen nappi. Linkkiä en saanut toimimaan tuohon nappiin, mutta se löytyy täältä

 

Tarkoituksenani on saada neulotuksi tämän kahden kuukauden sukkasadon aikana pois noita sukkalankoja, joita on kertynyt kaappeihin ihan kiitettävästi. Osa sukista menenee joululahjoiksi ja osa ihan omien jalkojen lämmikkeiksi.

 

Näytä kommentit (4) | 

25.08.2013 13:01

Heipparallaa, täällä sitä taas ollaan

Kesäisen oloinen tervehdys kaikille. Ilmoittauduin tuossa äskettäin Sukkasato 2013 -tempaukseen mukaan. Eli syys-lokakuussa neulotaan kaikenlaisia käpälänlämmittimiä: sukkia, tossuja ja säärystimiä. Olen toista kertaa mukana ja tällä kertaa kerään tuotoksiani Heinälatoon. Viimeksi pari vuotta sitten keräsin satoa perunalaariin. Sukkasadon kotilato löytyy täältä. Tulkaa kaikki innolla mukaan!!!!!

Kävin tuossa pari viikkoa sitten ostoksilla Savonlinnassa ja ostin sieltä ihka ensimmäiset sukkapuikot, jotka eivät ole pyöreät. Eli ovat siis neliskanttiset. Täytynee testata ne nyt sitten tuossa sukkatempauksessa. Samalla kävin Eurokankaassa ostamassa vähän kankaita josko vaikka innostuisin  ompelemaan jotain päällepantavaa. Siellä oli muuten Novitan neulelankoja tarjouksessa ja tokihan sieltä tarttui mukaan Novita Kelo lankaa reilu kilo villatakkia silmälläpitäen. 

Olen toki jotain saanut aikaiseksikin. Neuloin Novita Usva -langasta pitsineulepipon ja kaulaliinan Novita Kevät 2013 lehden mallin mukaan. Tässäpä kuva

 

 

 

 

Tuossa lehden ohjeessa ei ollut tuota kukkaa, mutta mielestäni se piristää tuota pipoa kummasti. Nyt pitänee käydä suunnittelemaan, minkälaisia sukkia sitä yrittäisi parin seuraavan kuukauden aikana saada aikaiseksi. Näkyillään taas!

Näytä kommentit (6) | 

09.08.2013 8:03

Vielä on kesää jäljellä

Elokuinen tervehdys kaikille neulomolaisille. Kesä on taas mennyt humpsahtanut kuin siivillä. Heinäkuussa vietin kahden viikon kesäloman ja tuolloin pistäydyimme tuolla lahden toisella puolella Tallinnassa. Meitä oli 6 hengen porukka ja hauskaa oli.

Tällä hetkellä olen toisella kahden viikon lomapätkällä. Hellettä on tänä kesänä piisannut kaikille. Nyt on vähän harmaampaa. Äsken juuri ukkosti, mutta kesäsade tekee luonnolle vaan hyvää.

Olen toki ahkeroinutkin, vaikka meillä alkukesä meni pihatöissä, kun teimme vähän laatoitushommia. Nyt on pihakeinun ja puutarhakalusteryhmän alla sievät laatoitukset samoin kuin käytävä grillikatokselle.

 

 

 

Olen kyllä saanut neulottuakin jotain. Neulomukset painottuvat lähinnä sukkapuolelle. Tässäpä näitä aikaansaannoksiani.

Siksak raidalliset sukat Seiska Veikka Raitalangasta

 

Ruusukuvioiset sukat myöskin Seiska Veikasta

 

Ja nämä suosikkisukat niin ikään Seiska Veikasta. Nämä menenevät synttärilahjaksi veljelleni, joka harrastaa metsästystä.

 

 

Ja tämän ihanan huumaavantuoksuisen liljan myötä oikein hyvää syyskesän jatkoa kaikille 

 

Näytä kommentit (2) | 

29.04.2013 13:25

Hauskaa vappua.....

Taas on aikaa vierähtänyt viime postauksesta. Ei oikein jouda tänne päivittämään kuulumisia, kun on aina kaikenlaista muuta puuhaa. Joka tapauksessa tässäpä yhteenvetoa valmistuneista töistäni.

Olin jälleen viime talvena harrastamassa posliininmaalausta ja tässä mielestäni onnistunein tekeleeni. Kuvassa on siis seinälautanen, joss poseeraa koiramme Wilma.

 

 

 

Neulontarintamalla on myös saatu aikaiseksi. Neuloin Novita Wind silkkivillalangasta tällaisen tuubikaulurin. Tässä levitettynä ko. tekele.

 

 

 

Ja sitten olen neulonut ensimmäiset Merenkulkijani ja toiset sukat ovat pitsineulesukat:

 

 

Vielä on puikoilla yhdet villasukat ja sen jälkeen taidan siirtyä tilkkutöiden pariin. Hauskaa vappua kaikille bloggaajille!

Näytä kommentit (1) | 

25.03.2013 14:33

Auringonpaisteinen kevättervehdys

Täällä sitä vietetään talvilomaa. Viime viikolla olimme Luostolla lystin pidossa. Luoston hiihtoladut olivat hyvässä kunnossa ja latukahviloiden munkit maistuivat. Sää suosi meitä lomalaisia melkein koko viikon ajan. Ainoastaan torstaina oli vähän sateisempi päivä ja silloin kävimme ametistikylpylässä uimassa ja saunomassa. Lauantaina aamulla lähdimme ajelemaan kotia kohti. Matka kesti muutamalla pysähdyksellä melkein 12 tuntia. Tuolla matkalla minulla oli neulomus mukana ja sainkin veljeni vaimon syntymäpäiväksi lapaset valmiiksi. Tässäpä kuvat:

 

 

 

Päällipuolessa on isompia sydämiä ja ...

 

 

 

kämmenpuolella on pienempiä sydämiä. Laankana näissä lapasissa on tutt ja turvallinen Novitan Seiska Veikka.

Nyt täytynee lähteä koiran kanssa päivälenkille, kun tuo aurinko niin mukavasti kutsuu tuonne ulos. Oikein hyvää pääsiäistä kaikille blogilaisille.

22.02.2013 7:38

Sitä sun tätä

Lomaviikko alkaa häämöttää loppuaan. Viikolle oli vaikka sun mitä suunnitelmia, mutta maanantaina iskenyt vatsa- ja oksetustauti sotki kaiken. Toki tauti ei kestänyt kuin yhden päivän, mutta kuitenkin se vei mehut niin tyystin, ettei ole oikein jaksanut tehdä mitään. Toki eilen jaksoin osallistua paikallisen käsityökeskuksen järjestämälle kahden tunnin mittaiselle Bavaria-virkkauskurssille. Kurssin tulos tässä

 

 

 

Työhön käyttämäni värit eivät oikein silmääni hivele, mutta käsityökeskuksessa kurssille varattujen lankojen värimaailma oli opettajan valitsema eikä siellä ollut kuin punaista, beigeä, valkoista, viininpunaista  ja tuota pinkkiä. Lankoja oli varattu niukanpuoleisesti, joten nopeimmat saivat parhaimmat. No viis siitä. Oppihan tuon tekniikan noillakin väreillä. Netistä löytyy hyvät ohjeet täältä.

Viime viikonloppuna sain vihdoin ja viimein huovutettua pesukoneessa kauan muutoin valmiina olleet Novita Huopasesta neulotot töppöset. Meillä on uusi pesukone ja näiden töppösten huovutuskokeilu oli siinä koneessa ensimmäinen. Kone on todella tehokas, niinpä töppösistä meinasi tulla liian pienet. Kuitenkin venytyksen jälkeen sain ne sopivan kokoisiksi.

 

Laitan tähän vielä neulomieni Hertta-lapsten kuvan. Kuva on vähän huono, koska lapaset on neulottu mustasta Seiska Veikasta.

 

Linkki lapasten ohjeeseen löytyy Ihmemaa-blogista  täältä.

Olen nyt viikon aikana kovasti tutkinut muiden blogeja ja paljon kivoja neulontamalleja on löytynyt. Ehkäpä tästä kevään mittaan innostun niin että saan tuhottua lankavarastojani pois. Iltapäivällä tulee jalkahoitaja kotiin, joten saan käpälät ainakin kuntoon tällä viikolla. Viikonloppuja kaikille ja kuulumisiin.

 

27.01.2013 9:45

Puikkojen kilinää.....

Tai eihän bambupuikot kilise, mutt kuitenkin.....

Vuosi on alkanut ahkeroidessa. Neuloin Novita Seiska veikasta tällaisen setin jossa on sukat ja pipo samanlaista mallineuletta. Lapaset jäivät vielä suunitteluvaiheeseen.

 

 

Sitten valmistuivat Etelä-Pohjanmaan körttisukat

 

 

Ja tällä hetkellä puikoilla on Kainuun maakuntasukat

 

 

Novita Huopasesta neulotut töppöset ovat pesukonevanutusta vaille valmiit  ja Puro langasta neulottu pikkubolero on toista hihaa vailla. Kuvat laitan sitten aikanaan, kun valmistuvat.

Lankakauppaan on tullut paljon uusia Novita-lankoja ja mitä ihanimmissa väreissä. Olen yrittänyt pitää näppini niistä erossa ja toistaiseksi jopa onnistunutkin siinä. Kaappini  nimittäin suorastaan pursuavat entisiä neulomattomia lankoja. Mieheni aina välillä sanookin, kun vaihdan jossain työssä puikkoja, että joko ne entiset kuumenivat niin että pitää vaihtaa. Heh, heh. 

Tämän päivän suunnitelmissa olisi vielä ruisleivän leipominen ja mahdollisesti menen jäälle hiihtelemään. Ulkona ei nyt kuitenkaan ole mikään kovin kaunis ilma, kun aurinko ei paista mutta pakkasta ei ole kuin -4 astetta.  Tässä tällä kertaa kuulumiset ja palataan asiaan.

 

 

Näytä kommentit (4) | 

31.12.2012 15:04

Hyvää Uutta Vuotta 2013

Taas on aikaa vierähtänyt melkoisesti viime kirjoittelustani. Jotain neulomuksia on vamistunut syksyn aikana, mutta niistä laittelen kuvia vähän myöhemmin. Halusin vain tulla toivottelemaan lukijoille Hyvää ja Rauhallista Uutta Vuotta 2013. Pidetään kutimet edelleenkin valmiina uusia neulomuksia vaten.

 

Näytä kommentit (2) | 

10.09.2012 6:49

Syysterveiset

Syysterveiset kaikille blogilaisille. Enpä ole taas vähään aikaan tänne ennättänyt kirjoittelemaan. Syksykesä on aina niin kiireistä marjastus- ja sienestysaikaa.

Netissä pyörähti jälleen käyntiin Syksyn sukkasatoa -tempaus. Tarkoitukseni oli siihen osallistua, mutta kuinkas kävikään. Olin Matti Myöhäinen enkä ennättänyt siihen ilmoittautua, joten neuloskelen sitten ihan itsekseni vaan.

Ensimmäiset syksyn sukat ovatkin jo valmistuneet ja uudet töppöset ovat puikoilla. Tällaiset "Olga" -sukat neuloin tutusta ja turvallisesta Seiska Veikasta.

 

Laitoin tuhon kuvaan iloisen auringonkukan piristykseksi. Kasvimaan reunaan kylvin keväällä aurigonkukansiemeniä ja nyt ne kukkivat niin iloisest. Ovat kuin pieniä aurinkoja.

Huomenissa alkaa kansalaisopiston kurssit. Ilmoittauduin jälleen posliininmaalausrýhmään, josko sitä saisi jotain kippoja ja kuppeja tänäkin vuonna aikaiseksi. Nyt täyttyy alkaa suunittelemaan töihin lähtöä, joten aurinkoisia syyspäiviä kaikill!

Näytä kommentit (2) | 

21.07.2012 17:00

Sadetta mä kuuntelen.....

Alkuviikko meni sadetta pidellessä. Niinpä ennätin käsityörintamalla tekemään sitä sun tätä. Ensiksi huovutin pesukoneessa Novita Huopasesta neulomani palatossut. Tossuista tuli minun jalkaani  vähän liian suuret enkä enää toiseen kertaan niitä viitsinyt käydä huovuttamaan, joten avomieheni sai niistä varpaanlämmittimet itselleen. Oheisessa kuvassa on myös aikaisemmin huovuttamani kintaat, jotka on neuvottu Pirtin kehräämön hahtuvalangasta.

 

 

 

Koskapa halusin tehdä myös itselleni jotain lämmintä jaloilleni, neuloin tutusta Seiska Veikasta itselleni Novitan Sukkalehdestä tällaiset nappivarsisukat. Sukkien varsissa on viime syksynä Tampereen käsityömessuilta ostamani kissanapit. Laitan vielä noista varsista eri kuvan, joissa nuo napit näkyvät vähän paremmin.

 

 

 

 

 

 

Komeroita siivotessani törmäsin muovipussiin, jossa minulla on jämälankoja lähinnä Seiska Veikan jämäkeriä. Löysin joskun aikoinaan Harmaan villasukan blogista virkattujen patalappujen ohjeen, ja niinpä virkkasin muutaman ja tällaisia tuli.

 

 

 

Lopuksi päätin tehdä valmiiksi  jo kauan, kauan kesken olleen tilkkupeiton parisänkyymme. Itse asiassa peitosta puuttuivat vaan reunukset, jotka siis nyt sain tehtyä. Tässäpä kuva tästä sinisävyisestä tilkkupeitostani.

 

 

 

Eilen kävimme Lappeenrannan Rauhassa Saimaa Open Air -konsertissa kuuntelemassa mm. ZZ-Top:ia. Nyt taitaa tämän kesän rokkitapahtumat olla katsastettu meidän osaltamme. Seuraavan kerran menemme elokuun alussa Imatralle Imatran Ajojen muistelutapahtumaan ja sen jälkeen taitaa olla syyskuussa Lappeenrannan Kala- ja Pottu -tapahtuma Lappenrannan satamassa.

Nyt etsiskelemään uutta neulemallia. Sormet syyhyävät jo puikkoihin. Ensi viikolla ilmestyy uusi Novitan lehti, josko siinä olisi jotain kivaa tekemistä. Ensi viikko on myös minun viimeinen kesälomaviikkoni, joten saattaa olla että lepäilen ensi viikon. Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille lukijoille.

Näytä kommentit (8) | 

12.07.2012 20:34

Terveisiä Tallinnasta

 

Viime viikolla kesäloman alkajaisiksi käväisimme 3 päivän reissulla Tallinnassa. Menimme Tallinnaan torstaina päivälaivalla ja hetimiten hotelliin kirjautumisen jälkeen lähdimme Vanhaan Kaupunkiin. Siellä ilta sitten menikin rattoisasti. Perjantaina kävimme linja-autolla Rocca al Maressa ja sieltä ostin käsityöliikkeestä ristipistotyön ja kirjan, jossa on ristipistomalleja.

 

 

 

Perjantai-ilta menkin sitten Olutfestivaaleissa Piritan Laululavalla.

Lauantaina ennätin sitten vasta piipahtaa siellä Karnaluksin käsityötukussa. Taksilla mentiin ja niinhän siinä sitten kävi, että meikätyttö meni aivan sanattomaksi koko paikasta. Lankoja, kankaita, nauhoja, nappeja ja mitä kaikkea sieltä olisi löytynytkään. Menimme sinne vähän ennen liikkeen sulkeutumista, joten en sitten ennättänyt pahemmin valikoimaan tutustua. Siellä olisi mennyt monta tuntia aikaa ihastellessa ja pähkäillessä mitä sitä ostaisi. No joka tapauksessa paikka on nähty ja ehkäpä joskus ajan kanssa sinne eksynen uudeleenkin. Nämä pikku ostokset kuitenkin sieltä tein.

 

 Kävelimme sieltä sitten takaisin satamaan. Matkalla bongasimme vielä paikallisen maalaistorin, joka on vastaava kuin Viipurin maalaistori, eli siellä on kauppahalli ja paljon pieniä kojuja joissa myydään vihanneksia, hedelmiä, vaatteita jne.

Laiva lähti kotiin päin klo 18.00 ja Helsingin satamassa olimme klo 20.30. Kotona olimme vasta klo 3.00 aamuyöstä, kun tuo Helsinki on niin syrjässä. 

Nyt täytyy virittäytyä television ääreen katsomaan Tangomarkkinoiden esikarsintaa. Yritän palata pikaisesti bloggaamaan tänne takaisin valmistuneiden käsitöiden parissa.

 

 

 

Näytä kommentit (1) |