Lankoihin villiintynyt
Käsitöihin ja kissoihin hurahtanut naisihminen.
02.01.2015 18:00

Salainen neuleystävä 2014

 Tänä vuonna lähettelin paketteja Mikkeliin blogittomalle Piialle. Tässä vielä kuvat lähettämistäni paketeista:

 

 

 

 

Onneksi salainen ystäväni tuntui olevan miellissään paketeistani. 

29.12.2014 20:08

Hyvää Uutta Vuotta

Löysin netissä surfaillessani Vilimarikan blogin Inspiration. Osallistuin siellä arvontaan. Blogi löytyy täältä. 

 

 

 Hyvää Uutta Vuotta kaikille Neulomolaisille.

 

 

 

 

 

 

 

13.12.2014 18:48

Salaisuus paljastui

Kaikki kiva päättyy aikanaan. Niin myös tämän syksyn Salainen Neuleystävä kierros. Sain viimeisen  lähetyksen ystävältäni viime keskiviikkona. Tässä kuva pakeetin sisällöstä.

Paketti sisälsi siis kaikenlaista sinistä: 3 kerää Dropsin alpaca-lankaa, 2 vyyhteä Wetterhoffin Sivilla silkkivillalankaa ja  vyyhdin Lornan Laces villalankaa. Huulirasvan, itse sidotun pienen muistikirjan ja ommellun pussukan. Salaisena ystävänäni oli tällä kierroksella blogiton Piia. Kiitos vielä kerran Piialle osuvista ja tosi kivoista lähetyksistä.

Näytä kommentit (1) | 

12.12.2014 7:20

Joulu lähestyy

Olin ensimmäistä kertaa mukana Salainen Jouluystäväni -ringissä. Eilen sain viimeisen lähetyksen salaiselta ystävältäni, joka oli Anu blogista Anun puutarhassa.

Tässä kuva paketin sisällöstä:

 

 

Tuossa päällimmäisenä tuo pieni paketti on kissoilleni.

Tässä paketit avattuina:

Paketeista löytyi jouluaiheinen keittiöpyyhe, Hyvää Joulua -kyltti, kahvintuoksuisia lämpökynttilöitä, suklaakahvia, suklaanamusia ja itse tehtyjä enkelikoristeita. Kissoille vielä pussillinen namusia.

Kiitos vielä tosi paljon ystävälleni. Kaikki lähettämäsi paketit ovat olleet tosi mieleisiä.

Minä lähettelin paketteja Susannalle. Hänen bloginsa löytyy täältä.

Olen viimeiset kolme viikkoa potenut flunssaa, joten nämä pienet lähetykset ovat piristäneet harmaata arkeani.

20.11.2014 7:16

Salaisen neuleystävän marraskuun lähetys

 Eilen posti toi Salaisen neuleystäväni marraskuun lähetyksen. Kirje oli pieni, mutta sisältö oli sitäkin mieluisampi.

 

Kuoressa oli siis KnitPron kantikkaat 15 cm  puikot, joita olen kalastellut jo pidemmän aikaa. Lähetyksessä oli myös 30 cm pitkä pyöröpuikko sukkien neulontaa varten. Enpä ole koskaan ajatellutkaan, että noinkin lyhyitä pyöröpuikkoja on olemassa. Mukana oli myös levy suklaata ja kortti. Taas kerran oli mieluinen paketti, kiitos tuntematon  ystäväni.

Näytä kommentit (1) | 

13.11.2014 7:02

Salaisen Jouluystävän toinen lähetys

 Salaisen jouluystäväni toinen lähetys saapui eilen. Kirjekuoresta löytyi tällainen kasa tavaraa:

 Tässä vielä kuvia erikseen, eli Minna Immosen ihastuttava joulukalenteri ja suloinen kortti, jossa kisu kurkistelee: "Jotakin ihmeellistä on aina nurkan takana"

 

 

Noista joulupaketeista löytyi paperilajitelma ja koristenauhalajitelma vaikka joulukorttiaskartelua varten ja Tove Janssonin kirja "Taikatalvi".

 

 

 Ja suun saa makeaksi Enkelisuklaapatukoilla. Nam.... Kiitos salaiselle ystävälleni tosi paljon, kuka hän sitten lieneekin.

05.11.2014 6:49

Yllärisukat

 Tuolla aikaisemmin kirjoitin liittyneeni facebookin Voihan villasukka-ryhmän sukkavaihtorinkiin. Eilen kotiuduttuani minua odotti kirjekuori ja sieltä paljastui sukkaringin yllärisukat. Mukana lähetyksessä oli myös veikeä koiraheijastin.

 

31.10.2014 7:17

Kuplasukat valmiina

 KyJy 20 työ valmistui eilen. Kuplasukat mieheni tyttärelle. Muutoin KyJy-työt ovat valmistuneet hitaanpuoleisesti. Valmiina 7 työtä 20:stä. Taitaa olla turha kuvitellakaan, että saisin KyJy:ni valmiiksi jouluyöhön mennessä, mutta siitä viis. Kaikenlaista muuta touhua on ollut nyt syksyn mittaan, niin etttei ole joutanut puikkoja heiluttelemaan.

Tässä kuva noista valmistuneista sukista.

 

 

16.10.2014 18:06

Salaisen neuleystävän toinen lähetys

Tänään töistä tullessani kävin noutamassa postista salaisen neuleystäväni lähettämän toisen paketin

 

Paketista löytyi Suloisimmat sukat -kirja sisältäen mitä ihanampien sukkien ohjeita, kerä Kauhavan Kangas-aitan sukkis sukkalankaa, päätynee omien varpaideni lämmikkeeksi, nyörinpunontalaitteen jollaista en ole aikaisemmin nähnytkään ja paketillinen Marimekon joulunpunaisia lautasliinoja. Kyllä sny:ni on taas keksinyt mitä ihanimman lähetyksen Olen niin otettu. Lämmin kiitos hänelle

Näytä kommentit (1) | 

10.10.2014 6:51

Joulun odotus alkakoon

Eilen töistä kotiuduttuani siellä odotti postin tuoma lähetys. Kirjekuoresta paljastui tällainen kasa tavaraa:

 

 

Salinen jouluystäväni oli lähettänyt minulle ensimmäisen paketin. Olo oli kuin pienellä lapsella, niin innoissani noita paketteja availin. Ja mitä sieltä paketeista sitten löytyikään:

 

 

Tässäpä koko kuva pakettien sisällöstä. Eli sieltä löytyi Iloleipureiden silikonisia sydänvuokia 2 kpl ja sitten tuollaine n leimasin, josta en nyt oikein tiedä liittyykö se pikkuleipien tekoon vaiko askarteluun

Lisäksi löytyi 2 pakettia jouluaiheisia lautasliinoja

ja kookoksentuoksuisia tuoksukynttilöitä, joulusuklaata (nam, nam) ja pirtsakka kortti. 

 

Kyllä minulla on ihana Jouluystävä. Kiitoksia hänelle tooosi paljon ihanasta lahjasta.

Näytä kommentit (3) | 

09.10.2014 7:19

Jotain valmista kuvattuna

Syysiltojen pimetessä sukkapuikot suihkaa. Tässä kuvia valmistuneista KyJyistä.

 

 

Tässä KyJy 13 pitsineulepipo ja KyJy 19 palmikkopipo. Palmikkopipo on tilaustyö veljeni vaimolle. Pitsineulepipo jäänee itselle.

Liityin Facebookin Voihan villasukka-ryhmässä sukkarinkiin, jossa neulotaan villasukat arvotulle henkilölle. Sukat postitetaan marraskuun alussa arvotulle henkilölle. Minä sain sukat jo valmiiksi ja tässäpä kuva niistä

 

 

Ovat siis kerrosylinoususukat Seiska Veikasta.

Näytä kommentit (3) | 

19.09.2014 7:08

Pikkuhiljaa valmistuu

 KyJy 2014 työt alkavat pikkuhiljaa valmistua. Tässä KyJy 3 eli tuubikauluri Novita Kide -langasta. Lanka oli melkein kokonaan akryylia eikä se tuntunut oikein kivalta langalta neulottaessa, mutta tulos on kyllä ihan kiva

 Eli tässä KyJy 3

Valmistuneet ovat myös jämälangoista neulotut polvisukat. Lankana Seiska Veikka ja lankaa meni kaikenkaikkiaan 190 g. Paljon jäi vielä jämälankoja tähteeksi. Virkkasin sukkiin vielä tuollaiset nappikukkakoristeet. Täytyy sanoa, että lankojen päätteleminen tällaisessa työssä vie melkoisesti aikaa. 

KyJy 1 siis tässä

Näytä kommentit (1) | 

18.09.2014 6:54

Neulontaterveisin

 

Löysin tällaisen ihanan kuvan, joka varmaankin sopii useimmille meille neulomolaiselle, ainakin kun katselen blogejanne. Tämän kuvan myötä haluan toivottaa kaikille lukijoille oikein hyvää syyskesän viikonloppua.

Näytä kommentit (3) | 

17.09.2014 7:01

Salaisen neuleystävän ensimmäinen paketti

 Viime torstaina sain emolta paketin lähetystunnuksen ja maanantai-iltana paketti oli saapunut Lähikauppa Siwaan. Kävin sen eilen noutamassa töistä kotiin tullessani. Tässäpä kuva paketin sisällöstä. 

 

 

Salainen ystäväni lähetti minulle tupsuntekohaasteen ja välineet tupsujen tekemiseen. Tuossa keltaisessa paketissa on sellaiset kiekot, joilla tupsuja kätevästi näperrellään.

 

 

 

Epä ole tupsuja moneen vuoteen tehnytkään. Täytyy tunnustaa, että minulla on ollut sydänkuvioinen pipo ja muutaman  vuoden muutoin valmiina, mutta siitä puuttuu tupsut. Nyt saan piponkin valmiiksi kun on laite, millä näppärästi pyörittelen tupsut. 

Paketissa oli mukana myös värikäs virkkuukoukkusetti. Näin ihanan värisiä koukkuja minulla ei ennestään ollutkaan. Mistähän salainen ystäväni tiesi, että minulla on menossa virkkausbuumi. Minulla on tuolla KyJyn puolella tekeillä isoäidin neliöistä torkkupeitto ja toinen peitto on tulossa afrikankukista.

 

 

Tässä kuva tuosta koukkusetistä ja isoäidinneliöistä, joita on virkattuna lähes 100 kpl. Ruudut ovat pienehköjä kokoa 8 x 8 cm, joten niitä menee aikamoisen paljon torkkupeittoon.

Lisäksi paketissa oli Neulontapäiväkirjani -kirja. Tänä vuonna en ole pitänytkään kirjaa tekemistäni käsitöistä, mutta muutaman viime vuoden kokosin kuvat ja tiedot töistäni ruutuvihkoon. Nyt minulla on oikea kirja, mihin voin tallentaa tietoja ja kuvia töistäni. Kirja men varmasti käytöön, viimeistään vuoden vaihtuessa.

 

 

Paketissa oli vielä pieni rasiallinen pastilleja ja Marimekon kortti. Kiitos tosi paljon Salainen Neuleystäväni. Paketin sisältö oli todella mieleinen.

 

Näytä kommentit (2) | 

16.09.2014 6:50

Salainen jouluystävä 2014

 Liityin Salainen Jouluystävä 2014 rinkiin. Tästä linkistä pääsee sivulle. Salainen Jouluystävä on samantyyppinen rinki kuin Salainen Neuleystäväkin eli ystävälle lähetellään nimettömänä jouluisia paketteja. Olen ensi kertaa mukana tässä ringissä ja jo nyt päässä surraa ajatuksia mitä kaikkea kivaa keksin uudelle ystävälleni.

Tässä kuva napista

 

 

Näytä kommentit (1) | 

28.08.2014 7:09

SNY Syksy 2014

 Eilen töistä kotiin tullessani postilaatikossa odotti Salaisen neuleystäväni ensimmäinen yhteydenottotervehdys. Kirjekuoresta löytyi Marimekon syksyinen omppukortti ja sydäntikkari. Nami, nami

 

Kyllä vähän jänskättää, mitä kivaa ystäväni keksii minulle tänä syksynä.

Näytä kommentit (2) | 

28.08.2014 7:07

KyJy 2014

 KyjJy 2014 työt valmistuvat nihkeästi mutta sisulla eteenpäin. Tässä Kyjy5 valmiina eli valepalmikkosukat Seiska Veikka langasta

 

 

Näytä kommentit (1) | 

23.08.2014 15:52

Salainen neuleystävä 2014

Ilmoittauduin muutaman välivuoden jälkeen mukaan Salainen neuleystävä rinkiin. 

 

Olenkin jo saanut parini tiedot, joten pääsen suunnittelemaan ystävälleni lähetettäviä paketteja. Tässä vieli linkki tuonne sivustolle, Salainen neuleystävä 2014

Näytä kommentit (1) | 

23.08.2014 15:49

Syysterveiset kaikille

 Kuuma kesä on takanapäin ja syksy lähestyy. Ilmoittauduin siis mukaan KyJy tempaukseen, mutta oikein mitään ei ole vielä valmiina. Neulomuksia on aloitettu 14, mutta ainoastaan trikookuteesta virkatut matot on valmiina. Tässäpä kuvat niistä. 

 

Tämä matto on siis mukana tuossa KyJyssä. Lisäksi innostuin tekemään pienemmän vessanmaton.

Näytä kommentit (1) | 

30.06.2014 7:48

KyJy 2014

 Ilmoittauduin KyJy -tempaukseen mukaan. Tarkoitus valmistaa 20 työtä juhannusyön ja jouluyön välillä. Kolme työtä  aloitettu: kirjoneulesukat Seiska Veikan jämistä, huovutetut kintaat hahtuvalangasta ja Hiirenvirna-huivi  Kide langasta. Kuvia sitten taas valmistuneista töistä aikanaan. 

Näytä kommentit (1) | 

30.06.2014 7:39

Sateinen kesätervehdys

 UWA-2014 pyöri kevättalvesta ja tempauksessa sain tehtyä 8 työtä valmiiksi 12 aloitetusta työstä. Tässäpä kuvia noista valmistuneista aikaisemmin julkaistujen lisäksi:

Pearl Barred -huivi

 

 Kirjoneulelapaset Nalle langasta

 

 Pöllösukat Seiska Veikasta

 

 Tuubikauluri

 

 

Huovutetut tossut

 

 

 

 

Näytä kommentit (3) | 

01.02.2014 16:23

UWA 2014 jatkoa

 Vihdoin sain kameran käpäliini ja sattui tuota valoisaa aikaakin olevan sen verrran, että sain jonkinlaisia kuvia otettua noista UWA-töistäni. Tässä ensin valmiit työt

UWA 1, Naisten palmikkovartiset sukat, lankana Novita Seiska Veikka 

 

 

UWA3, miesten sukat Novita Seiska Veikka -langasta

 

 

 

UWA 7 Joogasukat Novita Nalle -langasta

 

 

Seuraavaksi kuvia keskeneräisistä töistä.

UWA 2, susilapaset TeeTee Pallas -langasta

 

 

 UWA 6, kirjoneulelapaset Novita Nalle -langasta

 

 

 UWA 5 Pearl-barred Scallop -huivi TeeTee-pallas -langasta on melkein valmis, tässä väliaikakuva, joka ei kyllä oikein onnistunut. Täytynee ottaa sitten uusi kuva, kunhan saan sen venytettyä mittoihinsa

 

 

 Loput neljä UWA-työtä eli tuubihuivi, palmikkosäärystimet, kietaisuliivi ja villatakki ovat siinä vaiheessa, että niihin on luotu silmukat ja tehty muutama kerros, mutta niistä sitten kuvia ja juttuja myöhemmin.

 

 

 

Näytä kommentit (3) | 

03.01.2014 20:05

UWA 2014

Hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille neulomolaisille. Ilmoittauduin ensimmäistä kertaa UWA 2014 tempaukseen ja kolme työtä on jo aloitettu: villasukat naiselle, villasukat miehelle ja Susilapaset. Kuvia laitan sitten tänne aikanaan, kunhan työt valmistuvat. Vuodenvaihdetta vietimme Kuopion lähellä Vuorelassa sijaitsevassa kylpylässä Kunnonpaikassa. Paikka oli rauhallinen ja mukavasti Kuopion kaupungin lähellä, joten kävimme linja-autokyydillä Kuopion keskustassa ja Ikeassa ostoksilla. Oli muuten ensimmäinen visiitti Ikeaan, enkä kylläkään hirveästi ihastunut paikkaan. Muutoin reissu oli tosi rentouttava.

Näytä kommentit (2) | 

03.11.2013 13:03

Marraskuuu...

 Marraskuu, ikävistä ikävin...... No joo, marraskuu alkoi ja sain valmiiksi sydänlapaset ¨Novita Seiska Veikasta. Nyt on omilla sormillakin lämmin.

 

 

 

Viime viikolla meillä oli töissä virkistysiltapäivä. Kävimme toimiston porukoiden kanssa kiskobussilla Savonlinnassa virkistäytymässä. Ensin menimme Nukkemuseo Suruttomaan ja sieltä sitten syömään Majakkaan. Sen jälkeen kävelimme kävelysiltaa pitkin Taito Shoppiin. Siellä oli mitä ihanampia lankauutuuksia ja tokihan sieltä jäi muutama kerä  mukaankin ohjeineen. Valmiista töistä aikanaan tulee tänne kuvat. Kävin laittamassa tuonne Ostetaan ja myydään palstalle vähän ylimääräisiä tarvikkeita myytäväksi. Käykääpä kurkkaamassa. 

 

 

 

 


 

 

 

Näytä kommentit (7) | 

14.10.2013 17:18

Sukkia kuin syyssateita

Enpä ole tänne taas ennättänyt päivittämään näitä Sukkasadon tekeleitäni. Tässä tulee nyt sitten kuvat peräkanaa.

Tässä ensimmäiset, neulottu Tokmannin Kotikulta Sukkalangasta. Ruutupalmikkosukkien ohje Moda-lehdessä.

 

Sitten syntyivät ruutusukat Seiska Veikka langasta.

 

Ja lopuksi neuloin toiset "Körttisukat" samoilla väreillä kuin edellisetkin, mutta näissä on noiden varsien kuviot vähän toisenlaiset kuin aikaisemmissa.

 

Eilen aloitin neulomaan itselleni Seiska Veikasta sydänlapasia. Samanlaiset lapaset tein viime talvena veljeni vaimolle lahjaksi ja ne on kuvattu tässä blogissani tuolla aikaisemmin. Ai niin ja välissä olen tehnyt sellaisen pienen kaulassa pidettävän lämmittimen, mutta siitäpä en ole kuvaa napannut, kun siitä ei oikei tullut mieleinen. Langat siihen ostin Helsingin käsityömessuilta, jotka olivat jokin aika sitten Wanhassa satamassa. Ilmoittauduin tuossa muutoin viime viikolla Tampereen käsityömessumatkalle perjantaiksi 15.11. Meiltä lähtee linja-autolastillinen käsityönharrastajia taas hipelöimään uusia lankoja jne.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille blogilaisille.

 

Näytä kommentit (2) | 

09.09.2013 7:12

Tossujen vipinää

Viikonloppuna valmistuivat nämä isoäidin neliöillä koristellut tossut, joista alkukuva oli jo aikaisemmin. Tossut virkkasin SeiskaVeikan jämäkeristä. Laitoin tossuihin vielä irroitettavat huopapohjalliset lämmikkeeksi.

 

Nyt puikoilla on unisukat, mutta niistä juttua sitten vähän myöhemmin. Tällä viikolla alkaa kansalaisopiston kurssit ja olen jälleen menossa maalaamaan posliinia. Saa sitten nähdä mitä sitä tänä syksynä keksiikään.

Näytä kommentit (2) | 

04.09.2013 7:11

Tekevälle sattuu.......

Niin innolla aloitin noita ensimmäisiä sukkasadon sukkia, että huomasin tekeväni kuvion väärin. Eihän siinä auttanut muuta kuin purkaa tuo edellä kuvaamani sukantekele ja aloittaa ihan alusta. No joka tapauksessa nyt nuo Etelä-Pohjanmaan körttisukat ovat valmiit ja tässä niistä kuva

 

Mieluiset sukat tulivat lämmittämään ihan omia varpaitani. Seuraavaksi aloitin Dropsin ohjeella tekemään virkattuja tossuja, joihin tulee isöäidin neliö päälliseen.

 

 

Ihan pakko on laittaa tähän kuva meidän toisesta kissastamme. Eikös vaan makoilekkin tyytyväisenä 

 

Näytä kommentit (5) | 

02.09.2013 7:02

Syksyn sukkasato

Tämän syksyn sukkasato on pyörähtänyt käyntiin. Ensimmäiset sukatkin sain jo eilen puikoille. Lankana tuttu ja turvallinen SeiskaVeikka. Väreinä syksyn uutuusvärit. Sukista on tulossa Etelä-Pohjanmaan körttisukat. 

 

Tässä vielä tuon sukkatempauksen nappi. Linkkiä en saanut toimimaan tuohon nappiin, mutta se löytyy täältä

 

Tarkoituksenani on saada neulotuksi tämän kahden kuukauden sukkasadon aikana pois noita sukkalankoja, joita on kertynyt kaappeihin ihan kiitettävästi. Osa sukista menenee joululahjoiksi ja osa ihan omien jalkojen lämmikkeiksi.

 

Näytä kommentit (4) | 

25.08.2013 13:01

Heipparallaa, täällä sitä taas ollaan

Kesäisen oloinen tervehdys kaikille. Ilmoittauduin tuossa äskettäin Sukkasato 2013 -tempaukseen mukaan. Eli syys-lokakuussa neulotaan kaikenlaisia käpälänlämmittimiä: sukkia, tossuja ja säärystimiä. Olen toista kertaa mukana ja tällä kertaa kerään tuotoksiani Heinälatoon. Viimeksi pari vuotta sitten keräsin satoa perunalaariin. Sukkasadon kotilato löytyy täältä. Tulkaa kaikki innolla mukaan!!!!!

Kävin tuossa pari viikkoa sitten ostoksilla Savonlinnassa ja ostin sieltä ihka ensimmäiset sukkapuikot, jotka eivät ole pyöreät. Eli ovat siis neliskanttiset. Täytynee testata ne nyt sitten tuossa sukkatempauksessa. Samalla kävin Eurokankaassa ostamassa vähän kankaita josko vaikka innostuisin  ompelemaan jotain päällepantavaa. Siellä oli muuten Novitan neulelankoja tarjouksessa ja tokihan sieltä tarttui mukaan Novita Kelo lankaa reilu kilo villatakkia silmälläpitäen. 

Olen toki jotain saanut aikaiseksikin. Neuloin Novita Usva -langasta pitsineulepipon ja kaulaliinan Novita Kevät 2013 lehden mallin mukaan. Tässäpä kuva

 

 

 

 

Tuossa lehden ohjeessa ei ollut tuota kukkaa, mutta mielestäni se piristää tuota pipoa kummasti. Nyt pitänee käydä suunnittelemaan, minkälaisia sukkia sitä yrittäisi parin seuraavan kuukauden aikana saada aikaiseksi. Näkyillään taas!

Näytä kommentit (6) | 

09.08.2013 8:03

Vielä on kesää jäljellä

Elokuinen tervehdys kaikille neulomolaisille. Kesä on taas mennyt humpsahtanut kuin siivillä. Heinäkuussa vietin kahden viikon kesäloman ja tuolloin pistäydyimme tuolla lahden toisella puolella Tallinnassa. Meitä oli 6 hengen porukka ja hauskaa oli.

Tällä hetkellä olen toisella kahden viikon lomapätkällä. Hellettä on tänä kesänä piisannut kaikille. Nyt on vähän harmaampaa. Äsken juuri ukkosti, mutta kesäsade tekee luonnolle vaan hyvää.

Olen toki ahkeroinutkin, vaikka meillä alkukesä meni pihatöissä, kun teimme vähän laatoitushommia. Nyt on pihakeinun ja puutarhakalusteryhmän alla sievät laatoitukset samoin kuin käytävä grillikatokselle.

 

 

 

Olen kyllä saanut neulottuakin jotain. Neulomukset painottuvat lähinnä sukkapuolelle. Tässäpä näitä aikaansaannoksiani.

Siksak raidalliset sukat Seiska Veikka Raitalangasta

 

Ruusukuvioiset sukat myöskin Seiska Veikasta

 

Ja nämä suosikkisukat niin ikään Seiska Veikasta. Nämä menenevät synttärilahjaksi veljelleni, joka harrastaa metsästystä.

 

 

Ja tämän ihanan huumaavantuoksuisen liljan myötä oikein hyvää syyskesän jatkoa kaikille 

 

Näytä kommentit (2) |