Lehti: Talvi 2004

Vauvan myssy, lapaset ja sukat
Myssyn koko (cm)70
Lapasten ja sukkien koko (cm)7080
Langan menekki (g)
Novita Wool
Myssyyn valkoista (011)50
Lapasiin ja sukkiin valkoista (011)100100
sekä vähän raitaväriä.
Puikot Novita nro 3½ tai käsialan mukaan
Tiheys 22 s ja 32 krs neuletta = 10 cm

Mallineuleet
Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 o ja 1 n*. Toista *-*.
Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein.
Ainaoikeinneule suljettuna neuleena: 1.krs: neulo oikein. 2.krs: neulo nurin. Toista krs:a 1.-2.
Ainaoikeinneule: neulo kaikki krs.t oikein.

Kypärämyssy

Luo valkoisella langalla 32 s ja neulo ainaoikeaa. 1.krs: (op) neulo 2 o, lisää 1 s (= ota lk kiertäen puikolle), neulo kunnes puikolla on jäljellä 4 s, neulo 2 o yhteen ja 2 o. 2.krs: neulo kaikki s:t oikein. Toista krs:a 1.-2. yhteensä 14 kertaa. Kavenna sitten krs:n alussa ja lisää sen lopussa yhteensä 14 kertaa. Lisää nyt krs:n alussa ja kavenna krs:n lopussa yhteensä 9 kertaa. Olet nyt kpl:een puolivälissä. Kavenna sitten krs:n alussa ja lisää lopussa yhteensä 9 kertaa. Lisää krs:n alussa ja kavenna lopussa yhteensä 14 kertaa. Kavenna vielä lopuksi krs:n alussa ja lisää lopussa yhteensä 14 kertaa, päätä s:t.

Viimeistely
Aseta kpl alustalle, kostuta ja anna kuivua. Ompele aloitus- ja päätöskrs:t toisiinsa ja ompele kulmat yhteen.
Luo 4 s sukkapuikoille ja neulo 4 s oikein, vedä neulotut s:t puikon oikeaan reunaan ja neulo 4 s oikein. Jatka näin neulomatta nurjia krs:a. Kun nyörin pituus on ~20 cm, katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä. Tee toinen samanlainen nauha ja kiinnitä ne myssyyn.

Sukat

Luo paksummille sukkapuikoille mallissa a vaaleanpunaisella/mallissa b valkoisella langalla 44-48 s ja jaa s:t neljälle puikolle. Krs:n vaihtumiskohta on keskellä takana I ja IV puikkojen välissä. Neulo suljettuna neuleena mallissa b 11 krs:ta valkoisella, 4 krs:ta mustalla, 12 krs:ta valkoisella, 4 krs:ta mustalla ja 12 krs:ta valkoisella/ mallissa a neulo kaikki edelliset krs:t vaaleanpunaisella. Vaihda työhön ohuemmat sukkapuikot ja aloita mallissa a vaaleanpunaisella/ mallissa b valkoisella joustinneule. Kavenna 1.krs:lla tasavälein 4 s = 40-44 s. Kun jousteen korkeus on 3 cm, aloita sileä neule ja kantatilkku siten, että neulot I puikon s:t IV puikolle, kavenna samalla 2 s tasavälein = 18-20 s, jätä muut s:t odottamaan. Neulo näillä s:illa 12-14 krs:ta sileää edestakaisin. Kantapohjan kavennukset: jatka sileää ja neulo ensin 11-13 s ja sitten 2 s ylivetäen yhteen (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s o ja vedä nostettu s neulotun yli), käännä työ. *Nosta 1.s nurin neulomatta, neulo 4-6 s nurin ja neulo seuraavat 2 s nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1.s neulomatta, neulo 4-6 s o ja neulo 2 s ylivetäen yhteen, käännä työ*, toista *-* kunnes sivus:t loppuvat ja olet viimeksi neulonut työn oikean puolen krs:n. Poimi kantalapun vasemmasta reunasta 8-9 s ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon s:t oikein, kavenna samalla niiden kohdalla 2 s tasavälein. Poimi nyt kantalapun oikeasta reunasta 8-9 s ja neulo ne kiertäen oikein IV puikolle. Jatka näillä kaikilla 40-46 s:lla sileää neuletta ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon2 viimeistä s:aa o yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s ylivetäen yhteen. Toista tällaiset kavennukset kunnes työssä on jäljellä 36-38 s. Jatka sileää ilman kavennuksia. Kun jalkaterän pituus kantapää mukaan laskien on 8-9,5 cm, aloita kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon lopussa 2 s o yhteen ja tee II sekä IV puikon alussa ylivetokavennus. Tee tällaiset kavennukset joka krs kunnes jäljellä on 6 s. Katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin. Tee toinen sukka samoin.

Lapaset

Vasemman käden lapanen
Luo paksummille sukkapuikoille mallissa a vaaleanpunaisella/mallissa b valkoisella langalla 40-44 s ja jaa s:t neljälle puikolle. Krs:n vaihtumiskohta on keskellä takana I ja IV puikkojen välissä. Neulo suljettuna neuleena mallissa b 11 krs:ta valkoisella, 4 krs:ta mustalla, 12 krs:ta valkoisella, / mallissa a neulo kaikki edelliset krs:t vaaleanpunaisella. Vaihda työhön ohuemmat sukkapuikot ja aloita mallissa a vaaleanpunaisella/ mallissa b valkoisella joustinneule. Kun jousteen korkeus on 3 cm, vaihda työhön paksummat sukkapuikot, kavenna 4 s tasavälein ja aloita sileä neule. Mallilapasissa ei ole peukaloa, muuta jos haluat sen, neulo jousteen jälkeen 3,5-4,5 cm ja jätä sitten peukalon paikka seuraavasti: neulo II puikon lopussa 6-7 s erivärisellä langalla ja siirrä nämä s:t sitten takaisin vasemman puoleiselle puikolle. Jatka sileää kaikilla s:illa. Kun olet neulonut sileää kaikkiaan n.6-7,5 cm, aloita kärkikavennukset. Tee I ja III puikon alussa ylivetokavennus ja neulo II  sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset näin joka krs kunnes työssä on jäljellä 6 s. Katkaise lanka, vedä se s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin. Tee toinen lapanen edellisen peilikuvaksi. Tee nyt peukalo aukko III puikon alkuun. Peukalo: poimi peukaloaukosta yhteensä 12-14 s, jaa s:t kolmelle puikolle ja neulo sileää suljettuna neuleena. Kun peukalon kynnestä näkyy puolet (=n.2,5-3 cm), tee kärkikavennus: 1.krs:* tee ylivetokavennus, neulo 2-3 o, 2 s oikein yhteen*, toista *-* vielä kerran. 2.krs: *tee ylivetokavennus, neulo 0-1 o, 2 s oikein yhteen*, toista *-* vielä kerran. Neulo sitten 1 s oikein ja vedä muut 3-5 s sen yli. Katkaise lanka, vedä s:iden läpi ja päätä hyvin.

Suunnittelija
Novita

Ohjetiedustelut
Novita
040 178 2266
ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut
Novita
(05) 7443335
ma-pe 9-16 tai
Novita LankaDeli
(040) 178 2282
ma-pe 10-18

Tutustu ohjeessa käytettyyn lankaan