26.10.2007
Hatut hurmaavat

Espoon kaupunginmuseon näyttely Pääosassa hattu kertoo hattujen värikkäästä historiasta. Näyttelyssä selviää miksi ja miten päätä on peitetty ja paljastettu sekä millaisia viestejä hattujen avulla on kerrottu. Näyttely on avoinna 24.2.2008 asti.

Tutustu hattujen ja muiden päähineiden erilaisiin rooleihin ja tehtäviin 1800-luvulta nykypäivään. Näe hattumuotia ja klassikkohattuja, vallan tunnuksia ja työpäähineitä rallikuskin kypärästä Suomen kuninkaan kruunuun.
Muistele aikoja, kun missit olivat naiskauneuden ikoneja ja romantisoidu Miss Universumin kruunusta. Suomen kuuluisin lippalakki eli Lätsä-Pekan lippalakki, Pekka Puupään hattu sekä presidentti Urho Kekkosen hattu koskettavat. Palauta mieleen legendaarisiin hattuihin liittyviä tapahtumia myös filmitallenteiden avulla, joita on esillä näyttelyssä.

Uusimmista hattutrendeistä esitellään nuorten suosimaa pipomuotia ja esillä olevat Outo-pipot ovat esimerkkeinä myös pipojen valmistuksesta. Oman Outo-pipon voi hankkia Museokauppa Muistosta.

Espoon kaupunginmuseo
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola
Aukioloajat ti, pe, la, su klo 11-18, ke-to klo 11-20
Tiedustelut ja varaukset (09) 8165 7052 ti-su klo 11-18
Museokauppa Muisto avoinna museon aukioloaikoina.