7.2.2011
Tavoitteena maailman suurin tilkkupeitto!

Maailman suurin tilkkupeitto -tiedote 31.5.2011 (pdf). 

Tilkkupeiton valmistuttua, lähetä se Matkahuollon kautta ilmaiseksi Maailman suurin tilkkupeitto -tempaukseen Helsinkiin (pdf).

Hidastamisesta, ekologisemmasta elämästä ja ajasta tärkeiden asioiden parissa ei kannata vain haaveilla, vaan hyvää arkea voi elää heti nyt - ja joka päivä. Käsityöt rauhoittavat mieltä ja lisäävät hyvää oloa. Yhteen kokoontuminen ja yhdessä oppiminen rohkaisevat tarttumaan uusiin asioihin - esimerkiksi kokeilemaan isoäidinneliön virkkaamista. Novitan, marttojen ja Tekstiiliopettajaliiton Tilkkurekka vei isoäidinneliön toreille ja kouluihin ympäri Suomen parin viikon kiertueellaan helmikuussa.

Tilkkurekka-kiertue oli osa syksyyn saakka kestävää hanketta, jonka tavoitteena on kerätä tilkut maailman suurimpaan virkattuun tilkkupeittoon ja päästä Guinnessin ennätysten kirjaan. Iso tilkkupeitto kootaan pienistä tilkkupeitoista. Maailmanennätystempauksen jälkeen tilkkupeitto jaetaan takaisin pieniin peittoihin ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen mm. Ensi- ja turvakotien liiton ja Yhteisvastuukeräyksen kautta.

Tilkkutempauksen toteuttavat yhteistyössä Marttaliitto, Tekstiiliopettajaliitto ja Novita. Yhteistyökumppaneina mukana ovat myös Matkahuolto, Paulig ja Juju-kerho.

Tule mukaan tilkkutalkoisiin!

Isoäidinneliöistä pieniä peittoja!Tilkkupeittoja voivat lahjoittaa maailmanennätyskampanjaan erilaiset käsityökerhot, työ- tai muut yhteisöt. Tilkkupeitot voi viedä 1.4.–23.9. yhteistyökumppani Matkahuollon toimipaikkoihin ympäri Suomen. Matkahuolto kuljettaa ne veloituksetta syksyllä järjestettävään maailmanennätystempaukseen. Guinnesin ennätystä tavoitellaan lokakuussa Helsingin Tuomiokirkon portailla, jonne kaikki kampanjaan tulleet peitot levitetään näyttäväksi tilkkutäkiksi 1.10.2011.

1. Virkkaa Isoäidinneliö-ohjeella 15 cm x 15 cm -kokoinen tilkku. Hyväntekeväisyyspeittoa varten tarvitset 48 palaa, pientä peittoa varten puolet vähemmän, 24 palaa. Kun tilkkupalat ovat valmiita, kokoa niistä peitto. Valmiin peiton koko on 90 cm x 120 cm, pieni peitto 60 cm x 90 cm.
Isoäidinneliön ohjeen opastuskuvineen sekä tilkkupeiton kokoamisohjeet löydät Novitan nettisivuilta.

2. Liitä mukaan valmiiseen peittoon esimerkiksi pieni kortti tai kirje, johon kirjoitat peiton tekijöiden nimet, paikkakunnan ja peiton valmistusajankohdan. Halutessasi voit lähettää viestin tai terveiset peiton saajalle. Jotta viestisi pysyy siistinä, leikkaa pala läpinäkyvästä muovipussista ja ompele se kiinni peiton nurjalle puolelle etupistoin. Tarkemmat ohjeet näet toimintaohjeistamme (pdf).

3. Kun tilkkupeittosi – yksi tai useampi – on valmis lähetettäväksi hyväntekeväisyyteen ja maailmanennätystempaukseen, pakkaa peitto/peitot tukevaan paperiin tai pahvilaatikkoon ja vie paketti lähimpään Matkahuollon toimipaikkaan. Voit viedä tilkkupeitot 1.4.–23.9. Matkahuollon toimipaikkoihin ympäri Suomen. Matkahuolto kuljettaa tilkkupeitot veloituksetta syksyllä järjestettävään maailmanennätystempaukseen. Kirjoita pakettiin lähettäjän tiedot sekä tempauksen tunnussana: Maailman suurin tilkkupeitto.

Matkahuollon toimipisteet: Espoo, Forssa, Hamina, Helsinki, Huittinen, Hyvinkää, Hämeenlinna, Iisalmi, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kajaani, Karhula, Kemi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lapua, Lohja, Loimaa, Mikkeli, Mäntsälä, Oulu, Pieksämäki, Pietarsaari, Pori, Porvoo, Rauma, Riihimäki, Rovaniemi, Salo, Sastamala, Savonlinna, Seinäjoki, Sodankylä, Tampere, Turku, Vaasa, Vantaa, Varkaus, Ylivieska.

Yhteistyössä:

Marttaliitto, Tekstiiliopettajaliitto, Paulig, Juju-kerho, Matkahuolto

Tutustu kevään 2010 Sukkarekka-kiertueen Sukkarekka-videoon!