23.6.2011
Villasukkia satavuotiaille

Sukanneulomisen tai -kutomisen taitoa Suomessa riittää. Kansamme on sukkasillaan vuodenajasta riippumatta. Villasukkia tehdään itselle ja ystäville, perheelle, sukulaisille ja paljon hyväntekeväisyyteen. Joulumyyjäisten myyntipöydillä näemme toinen toistaan upeampia sukkapareja. 

Kokkolalainen Mirka Johansson suivaantui, kun KELA päätti lopettaa Suomen satavuotiaiden muistamisen. Hän aloitti valtakunnalliset sukkatalkoot kutsumalla kansalaiset mukaan villasukkien neulomiseen. Toukokuussa alkanut projekti on edennyt hyvin. - Alle kuudessa viikossa olemme saaneet aikaan sen, että kaikki 100-vuotiaat saavat villasukat lahjaksi, kiittää Mirka kaikkia.

- Koska kansalaiset haluavat auttaa ja kutoa sukkia, niin he saavat sen ilomielin tehdä. Peräänkuulutan vielä 200 paria naisten villasukkia, kokoa 39-40, löysällä joustinneulevarrella. Sukat toimitetaan omakustanteena 31.8. mennessä. Sukat voi lähettää osoitteella:

Katariinan Käsityöliike
Tehtaankatu 12
67100 Kokkola

- Meiltä jäi nyt yli reilu 140 paria, ja kun siihen lisätään nuo 200, niin saamme syyskuussa aloitusvuoden kunniaksi lähettää sukat myös kaikille yli 100-vuotiaille - heitä on yhteensä noin 350 henkilöä. Tulevina vuosina tarkoitus on sukittaa vain 100-vuotta täyttävät, ohjeistaa Mirka. Mikäli sukkia tulee enemmän niin ne siirtyvät automaattisesti ensi vuodelle odottamaan uusia 100-vuotiaita.

Lisätietoja:
Facebook-ryhmä: 100-vuotiaille villasukat mirkan ja kansalaisten voimin. Liity ryhmään ja pysy mukana kampanjainfossa. Mirkan oma blogi löytyy osoitteesta: www.mirkajohansson.fi/blogi.