Osallistu kilpailuun
17.1.2012
Lapaset, vanttuut, kintaat, rasat - vai sittenkin tumput?

TÄMÄN VUODEN REKKAKIERTUEEN TEEMANA LOVIKKA-LAPASET

O(p)i lapanen & Operation Vante Facebookissa!


Marttojen, Marthaförbundetin ja Novitan Tumppurekka starttaa Jyväskylästä lauantaina 28.1. ja käy 19 paikkakunnalla. Tänä vuonna teemana ovat Lovikka-lapaset.

- Lovikka-lapaset valikoituivat tämän vuoden rekkakiertueen teemaksi, sillä haluamme jatkaa perinteisten käsityöteemojen eli sukkien, tilkkujen ja lapasten parissa. Pyrimme kuitenkin tuomaan perinteet tähän päivään ja modernisoimaan niitä, jotta ne sopivat mukaan tämän päivän trenditietoisillekin, kertoo Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski.

- Lovikka-lapaset ovat perinteinen lappilainen lapasmalli, jonka juuret juontavat Ruotsin Torniojokilaaksoon. Sieltä lapasmalli on siirtynyt myös suomalaisten puikoille, jatkaa Ranta-Kiiski.
- Rekassa voi tuttuun tapaan opetella neulomista marttojen opastuksella. Tumppurekassa voi tuunata omia vanhoja lapasia trendikkäämmiksi, tutustua Vanttuut-näyttelyyn ja Tumppukisan komeimpiin tumppuihin sekä tuoreimpiin lapasideoihin, sanoo Ranta-Kiiski.

Tumppurekka käy Suomen kaikissa marttapiireissä

- Viime vuoden Tilkkurekka ja toissavuotinen Sukkarekka ovat olleet valtavan suosittuja ja rekkaa on pyydetty useille uusille paikkakunnille. Laajensimmekin kiertuetta kuudelle uudelle paikkakunnalle: Tammisaari, Hämeenlinna, Rovaniemi, Vaasa, Kouvola ja Lahti. Näin Tumppurekka käy Suomen kaikissa Marttaliiton 16 marttapiirissä, kertoo toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä Marttaliitosta.

Tänä vuonna myös Marthaförbundet on mukana rekkakiertueella.
- Hienoa, että voimme huomioida entistä paremmin ruotsinkieliset käsityön harrastajat, iloitsee Marthaförbundetin liittojohtaja Christel Raunio.

Marttaliitto ja Martaförbundet toteuttavat maabrändityöryhmän suomalaisille antamaa tavoitetta: kädentaitojen siirtäminen sukupolvelta toiselle

- Käsityöharrastus on ollut suuressa nosteessa viime vuosina ja marttayhdistyksissä on perustettu useita käsityöharrastusryhmiä. Martat toteuttavat Suomen maabrändityöryhmän tavoitetta kouluttamalla yhdistyksiin käsityön vertaisohjaajia, jotka ovat halukkaita opettamaan taitojaan muille käytännönläheisesti, kädestä pitäen, kertoo Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.
- Käsityö ei ole salatiedettä, vaan haluamme tarjota onnistumisen ja yhdessä tekemisen elämyksiä kaikille. Yhdessä oleminen ja käsillä tekeminen lisäävät hyvinvointia ja tukevat marttojen Hidastamalla hyvinvointiin -teemaa. Siitä on kyse myös Tumppurekassa, summaa Heikkilä.

Kiertueaikataulu 2012

VKO 5
la 28.1. Jyväskylä: Kolmikulma/Are-aukio
ma 30.1. Tampere: Keskustori
ti 31.1. Pori: Eetunaukio
ke 1.2. Turku: Kauppatori
to 2.2. Tammisaari: Tori
pe 3.2. Helsinki: Narinkkatori
la 4.2. Hämeenlinna: Tori

VKO 6
ma 6.2. Lahti: Tori
ti 7.2. Kouvola: kävelykatu Manski
ke 8.2. Lappeenranta: Tori
to 9.2. Mikkeli: Kauppatori
pe 10.2. Joensuu: Kauppatori
la 11.2. Kuopio: Kauppatori
su 12.2. Kajaani: Kaukametsä

VKO 7
ma 13.2. Rovaniemi: Lordin aukio
ti 14.2. Oulu: K-Citymarket Raksila
ke 15.2. Kokkola: keskusta, kävelykatu
to 16.2. Vaasa: Kauppatori
pe 17.2. Seinäjoki: Kauppatori

Tumppurekka on auki klo 9.30–17.30.

Perjantaina 3.2., jolloin rekka on Helsingissä, rekka on avoinna klo 18 saakka. Silloin Narinkkatorilla vietetään Helsinki Design Capital -viikonloppua.

Tämä sivu on päivitetty 20.01.2012
NOVITA  |  Kiviaidankatu 2 A - 00210 Helsinki  |  Palaute  |  puh. 09 613 176  |  Tarkemmat yhteystiedot