Aike
Käsillä tekeminen on minun juttuni. Neulon, virkkaan, ompelen, askartelen... niin ja näppäilen myös ahkerasti kuvia.
19.08.2014 11:03

Vauvan tossut

Novita Woolista 3 puikoilla. Langankulutus n.25 g. Ohje Novita Kevät 2008.

Tossut lähtevät ystävän tutun perheen kauan odotetun tyttövauvan jalkaan.Onnea uudelle tulokkaalle!

Näytä kommentit (2) | 

11.08.2014 12:48

Sukkasato jatkuu

Tällä kertaa työn alla naisten polvisukat 7-veikasta ja Polkasta. Naisten sukat koko reipas 38. Langanmenekki 160 g. Tuo Polkkasävy on varmaan ainakin kolmen neljän vuoden takaa. Muistan, kun neuloin harmaan villatakin, johon ko, värillä virkattiin miehustaan frillat koristeeksi. Takki on lähtenyt jo kiertoon, mutta kerä Polkkaa löytyi vielä lankavarastosta.

 

 

Loin 68 s 3½ sukkapuikoille ja neuloin suljettuna neuleena n. 5 cm 2 o 2n resoria luonn. valkoisella 7-veikalla. Otin työhön Polkkalangan ja neulon 24 krs sileää, jolloin aloitin kavennukset.

 

 

Kavensin n. joka 6. krs keskellä takana 1. puikon alussa ja 4. puikon lopussa yhden silmukan, kunnes puikoilla 48 s. Polkalla neuloin n. 25 cm. Vaihdoin työhön luonn.valkoisen 7-veikan ja neuloin ennen kantapääkavennuksia vielä 2 cm 2o 2n resoria.

Tässä sukat valmiina. Aika namuset. Suffeli tulee mieleen..

 

 

Ystäväni on ilmoittautumassa joogakurssille. Päätin yllättää hänet ja neuloin hänelle joogasukat. Mökiltä löytyi kerä liilaa Woolia. Taisi olla aloitettu kerä, koska lanka loppui armottomasti kesken muutama krs ennen kuin toinenkin sukka olisi ollut valmis. Tässä nyt pähkäilen, josko jostakin vielä pieni nöttönen liilaa löytyisi.. tai josko neuloisi molempiin sukkiin loppuosan vaikka mustall...


Joogasukat: lankana Wool, sukkapuikot 3. Luo 60 s ja neulo suljettuna neuleena valepalmikkoa varreksi n. 18-20 cm. Päätä sitten 30 s kantapääaukoksi ja neulo krs loppuun. Seuraavalla krs:lla luo päätettyjen silmukoiden tilalle 30 s. Nyt työssä taas 60 s, joilla jatkat valepalmikkoa vielä suljettuna neuleena vielä n. 7 cm (sukka ei saa peittää päkiää). Päättele silmukat.

 

Näytä kommentit (2) | 

07.08.2014 10:55

Korinpohjaneulepipo

sujahti ikäänkuin vahingossa puikoilleni. Olin pyöritellyt Lento lankakerää kaupassa. Harmaa väri miellytti luonnonläheisenä ja lanka tuntui kädessä pehmeälle eikä aiheuttanut kutitusta eikä yskänärsytystä, vaikka vyötetietojen mukaan sisältääkin 10 % mohairia. Ostin kerän kokeeksi ja ajattelin neuloa siitä jotakin.. Kas kummaa uudessa syksyn 2014 Novitalehdessä olikin juuri tuolle langalle Minna Metsäsen suunnittelema pipo. Ja kun langankulutuksena mainittiin 100g, siis 1 kerä, päätin kokeilla.

 

 

Pipo neulotaan tasona toistaen 1-4 krs 7 numeron puikoilla. Lisäksi tarvitaan apupuikko. Nurjalla tehdään langankierrot silmukoiden väliin, jotka sitten oikealla aina vapautetaan, jotta saadaan pitkät silmukat korinpohjaneuletta varten. Tämä tuntui hankalalta ja yritin vähän suoristaa ts. laiton kaapelin toiseen päähän no 10 puikon jolla neuloin nurjat ilman langankiertoja ajatellen, että tämä riittää silmukan kooksi korinpohjaneuleele. Oikean krs neuloin no 7 päällä. Aika tönkköä korinpohjaa tuli ja reiätkin pilkahtivat ohjeessa neuvottua tapaa paremmin esiin. Olisi varmaan pitänyt olla vielä no 10 isompi puikko!

 

 

No valitsin jokatapauksessa no 8 puikot, jolla ohjetta noudattaen sain mielestäni ihan kelvollista korinpohjaa. Mallikertoja kehoitettiin neulomaan 6 ennen kavennusta. Pipoa päähän sovittaessa päätin purkaa yhden mallikerran pois joten minun pipossani on 5 mallikertaa. Nuo vintille ilmaa jättävät pipomallit sopivat kyllä sileille ja ohuille neuloksille, jossa ne laskeutuvat kauniisti, mutta tällaisessa paksummassa neuleessa ilmatila jää kyllä tönköksi pystyyn.

 

 

Takasauman yhdistin virkkaamalla niinkuin minulla on tapana tehdä neuleita kootessani. Toki joustinosuudella käytän  aina neulaa ommellen  jäljitellen silmukoita.

 

 

Tässä valmis pipo odottamassa syksyn kelejä. Toivon, että suvikelit jatkuvat vielä pitkään. Ps. 100g kerästä jäi vielä 40 g käyttämättä. Nopeasti laskien siis kahdesta kerästä tulisi 3 pipoa. Ei paha hinta pipolle!

Näytä kommentit (1) | 

04.08.2014 16:22

Uutta Novitalehteä odotellessa

neuloin Nallesta Jussisukat miesten kokoa. Tuo punainen menee värityksellä aika lähelle alkuperäistä mallia, mutta sopivaa harmaasävyä Nallena ei lankavarastosta löytynyt. Lähinnä silmääni miellytti ehkä hieman ruskeaan menevä sävy. Jämälangoista kun neuloo, pitihän tuo arvata, että lanka loppui ja vastaavaa sävyä ei sitten kaupasta löydy. Pakko oli luovia ja neuloa kärjet punaisella- jotta palokärkijussit niistä tuli!

 

 

Nalle taikaa löytyi lankavarastosta hieman toista kerää - taisi olla molemmat aloitettuja. No jokatapauksessa niistä syntyivät parit lasten sukat.

Sukat tuli kuvattua turvatyynyt päällä. Siis missä? Kun katsot tarkemmin, olen ommellut tyynyyn koordinaatit ts. asteet, minuutit, sekunnit pohjoista leveyttä ja itäistä pituutta, jossa kesäkotimme sijaitsee. Meillä kun ei ole saaressa tieosoitetta, johon kutsua apua kun sitä sattuu tarvitsemaan. Tarvitaan nämä koordinaatit, joiden avulla pystytään paikantamaan avuntarvitsija ja saamaan apu mahdollisimman pian ilman viivytyksiä perille. Toki meillä aiemminkin on ollut koordinaatit esillä- vain paperilla seinällä. Aika persoonattomasti-kukaan ei ole kysynyt niiden perään. Vaan nytpä tyynyssä ko. numerot ovat herättäneet kiinnostusta ja kehuja, että olemme näin varmistaneet myös vieraidemme turvaa kertomalla mitä numerot tarkoittavat ja mihin niitä käytetään. Turvatyynyidean poimin viimeisetä Mökkilehdestä.

Näytä kommentit (2) | 

20.07.2014 9:39

Kierrosrivinousu

turkoosisukista tuli oitis mielisukkani.

 

 

Pitihän sitä heti kokeilla miten kierrosrivinousu pelittää kahdella yksivärisellä langalla. Kohta alkavan puolukka-ajan kunniaksi neuloin Nallesta nämä Puolukka-ruispuuro -sukat.

Onpa siitä aikaa, kun viimeksi puolukkapuuroa maistoin saatikka itse tein. Pakkaa nuo marjat tultua syödyksi ihan sellaisenaan.

Pakkohan sitä minunkin oli laitettava puikot suihkimaan, kun Facebookissa villasukkaryhmässä Kirsi koukutti meitä raidalla joka päivä. Idea oli neuloa kahta sukkaa ( A ja B )vuorotellen joka päivä annetun ohjeen mukaan: esim.resorin jälkeen eka raita "raita janonsammuttamiselle" lempijuomasi väri, A-sukka 5 krs. Minulla vihreä tee. Vihreää kun ei 7 veikkavarastostani löytynyt, päädyin maitoon, joten raidan väriksi tuli valkoinen.  Näin jatkettiin 31 päivää. Välillä piti oikein pähkäillä: minkä värin nyt N-kirjaimesta keksisi: nappanahka, naavan vihreä,normi harmaa.. raita oli saatava pian alulle... Sukkapari ei tietenkään ole symmetrinen, mutta samalla värillä neulotut varsi, kantapää ja kärki yhdistävät sukat pariksi.

 

 

Veikeät tulivat, vaan päättely oli työlästä. Lopputulos palkitsi!

 

Näytä kommentit (5) | 

06.07.2014 17:21

Sukanvarteen

välillä valepalmikko. Näppärä neulottava ja näyttäväkin:

silmukkaluku jaollinen viidellä

1., 2. ja 3. krs *2 n, 3o* . Toista *-* krs loppuun

4.krs * 2n, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein. Vedä sitten juuri nostamasi silmukka näiden kahden oikein neulotun silmukan yli ( = 4 s )*. Toista *-* krs loppuun.

5 krs *2n, 1 o, lk,1 o ( = 5 s )*. Toista *-* krs loppuun.

Toista jatkossa krs:ia 1-5 ( huom. neulo lk kiertäen oikein, ettei tule reikää)

 


Jatkoin sukkaa kierrosrivinousulla: neulotaan aina 3 krs yhdellä värillä seuraavasti: (silmukkaluku jaollinen neljällä)

 

1. ja 2. krs *3 o, nosta seur. s neulomatta*. Toista *-* krs loppuun

3krs neulo kaikki silmukat oikein

Toista jatkossa krs:ia 1-3

 

 

tässä minulla puikoilla tulossa yksivärisestä Nallesta ja Nalle Taikalangasta sukat. Jännittävä kuvio.

 

Pelittää varmasti myös kahdella eri  yksivärisellä langalla- vaikkapa sini-punaiset... pitänee kokeilla

Näytä kommentit (3) | 

30.06.2014 8:17

Ylipolvensukat valmistuivat


Viikonloppuvieraamme Ville ihastui oitis piiiitkiin sukkiin, joten olihan ne saatava valmiiksi. Langanpätkistä kun neuloin, niin aikamoinen työ oli niiden päättelyssä. 88 langanpätkää jäi jäljelle. Sopiva kasa vaikka neulatyynyn täytteeksi...

 

Näytä kommentit (3) | 

22.06.2014 22:32

Olipa kylmä juhannusilma

ihan pakosta oli turvauduttava sisätiloihin ja tartuttava puikkoihin ja villalankaan. Oli siis käytettävä langannyssyköitä mitä kesäkodista löytyi. Mallin olin ottanut taannoin Pirkkalehdestä ja nyt kun selailin Novita ajassa-infoa löytyi sieltäkin ko. ohje siis pitkät raitasukat- sellaiset polvenylisukat.

Sukissa minulla on ns. pohjavärinä tumman harmaa 7 veikka ja raitoina ainakin Novitan Nostalgiaa ja  Raitaa. Jaoin nyssykän aina kahtia ja yritin saada näin mahd. paljon yhteneväiset langat molempiin sukkiin. Olipa hauska neuloa kun aina uusi raitaväri muutti sukkaa toisennäköiseksi kuin edellisessä raidassa,


Pitihän sitä sukkaa välillä kokeillakin: aika hauskat ja mukavasti lämmittävät.

Varsiosat ovat valmiina. Sitten vain kantapään tekoon ja teräosan raidoitukseen. Ai niin suurin työ on varmaan kaikkien noiden raitalankojen päättely!

Näytä kommentit (3) | 

18.06.2014 20:35

Saunavastan/saunavihtan

voi sitoa myös minikokona koristeeksi vaikkapa juhannusviemisten piristeeksi. Muistathan kysyä luvan, jos aiot hakea koivunoksia naapurin puolelta. Leikkaa oksat sopivan mittaisiksi ja asettele ne viuhkamaisesti. Sido kädensija kahdesta kohtaa piukasti kiinni ja solmi loppu narusta lenkki, josta voit ripustaa vastan/vihtan tuomisiesi koristeeksi.

 

                     Lämmintä juhannusmieltä kaikille!

Näytä kommentit (2) | 

17.06.2014 21:34

Juhannus lähestyy

käsityörintamalla hiljaista-ainakin valmistuneiden käsitöiden kohdalla. Puuvillalangasta olen aloittanut virkattua ja neulottua jakkua, vaan hihojen kohdalla malli tökkii- saapa nähdä valmistuvatko tanä suvena?

Mökillä sen sijaan puuhaa ja askarrusta on riittänyt. Betonilyhdyt syntyivät Mökkilehden ohjeiden mukaan, Lasipurkit keräilin sieltä ja täältä. Kaunis kiitos kuuluu naapurilleni, joka avusti keräilyssä. Lyhdyt pysyvät tosi tukevasti paikallaan jopa laiturilla navakassakin tuulessa. Kynttilän polttamista en ole vielä kokeillut lyhdyssä-illat ovat olleet sen verran valoisia ja nukkumaan on menty niin ajoissa, että kynttilöitä ei ole tarvinnut sytyttää.

Sytykeruusuja tuli taas tehtyä oikein urakalla ts. munakennoista revin suikaleita ja pyörittelin niitä ruusun muotoon. Tämä työvaihe sujuu nopsasti ja siihen voivat osallistua kaikki kynnelle kykenevät. Porukalla on hauska askaroida ja tuota pikaa on kori täynnä munakennoruusuja. Seuraava työvaihe onkin hieman haastavampi:  kynttilän sulatutus ja munakennoruusun kastaminen siihen. Tämän työvaiheen teen itse kaikessa rauhassa turvallisuutta noudattaen polttamatta näppejäni. Pikkuhiljaa vähitellen sytykeruusut syntyvät ja ovat taatusti tarpeelliset saunanpesää ja takkaa sytyttäessä. Meillä ruusupurkki seisoo takan vieressä sytyttäjän käden ulottuvilla. Kaunista ja tarpeellista!

Näytä kommentit (3) | 

25.05.2014 19:22

Pysy ajassa

-infossa Helka vinkkasi kivan idean ylioppilasjuhliin. Venla//lämmin ilo-blogissa on ohje pieneen virkattuun ylioppilaslakkiin. Vielä ehdit sinäkin tehdä sellaisen tämän kevään ylioppilaan iloksi.

Muutin ohjetta hieman ylioppilaslakkimaisemmaksi lisäämällä mustalla vielä yhden krs:n ja virkkaamalla lipasta aavistuksen leveämmän, jotta "lyyran" saa ommeltua mustalle alueelle.

Kiitos Venlalle.

Aina on helpompi korjata ohjetta, kun joku on jo tehnyt pohjatyön.

Ohessa minun versio.

ylioppilaslakkiohje.pdf (67,53 KB)

Näytä kommentit (1) | 

25.05.2014 15:24

Pellavaista päähän

Lankaliikkeen alennuskorista löytyi pellavalankaa 1 €:lla kerä ja juuri samaa kuin Kauneimmat Käsityöt-lehden viimenumeron hellehattuohjeessa. Virkkasin hatun ohjeen mukaan kaksinkertaisella langalla- tosin sovittelin silmukat oman päänympärysmittani mukaan. Mielestäni ohjeen mukainen hatun kupuosa on liian matala ainakin minulle, joten lisäsin muutaman kierroksen mallista poiketen. Lieriosan alkuun  virkkasin liian pitkät ketjusilmakkalenkin, jotka korjasin sitten lopuksi ompelemalla helmet lenkkien keskelle ja yhdistämällä lenkin näin kupuosaan, niin reikä pieneni. Viimeisen krs:n sisään virkatun rautalangan ansiosta hattu pitää hyvin muotonsa ja lieriä on kätevä taivutella oman mieltymyksensä mukaan. 3 €:n hattu-ei paha!

Näytä kommentit (4) | 

15.05.2014 13:23

Veikeitä hahmoja tässäkin

Nuuskamuikkunen on erakkoluontoinen vaeltaja, jonka itsenäisyys herättää kunnioitusta

 

Hemuli on keräilijäluonne, jonka omistautuneisuutta voi vain ihastella

 

Niiskuneiti on ihastuttavan tyttömäinen haaveilija, joka sulattaa sydämen kuin sydämen suloisuudellaan

 

Nipsu on elämäntapalurjus vailla vertaansa, josta ei vain voi olla pitämättä

Näytä kommentit (7) | 

10.04.2014 10:50

Muumeilu jatkuu

 

Muumimamma on muumiperheen sydän, joka herättää ihailua oikeudenmukaisuudellaan

 

Muumipappa on kokenut moniosaaja, jonka boheemi elämänfilosofia on kiehtovaa.

 

Pikku Myy on pieni tuittuilija, joka ilahduttaa temperamentillaan ja suoruudellaan.

Näytä kommentit (2) | 

07.04.2014 12:32

Veikeä virkkauskirja

Laura von Knorringin Mukavat muumiamigurumit pitää sisällään mitä lupaakin. Kirjassa hyvin selkeät, kuvalliset ohjeet, jossa edetään johdonmukaisesti. Pidän eritoten kirjan taitosta: kierrekantisena kirjaa on mukava käsitellä, sivut ovat napakkaa kartonkia. Yhdentoista muumihahmon ohjevirkkauksen lisäksi jokaisesta on lyhyt luonnehdinta hahmon luonteenpiirteistä ja elämänasenteesta. Muumilaakso koukuttaa ystäviään nyt uudella tavalla!

Aloitin Muumipeikosta. Peikon virkkaus sujui luonnikkaasti ohjeita seuraten. Koska virkataan spiraalina, suosittelen käyttämään krs:n alussa merkkiä,jotta pysyt "kartalla". Minulla lähti koukku suihkimaan niin vauhdikkaasti, että virkkasin huomaamatta tuplakierrokset ja sen seurauksena Muumipeikko sai tosi pitkän kuonon. Purettavahan työ oli ja aloitettava alusta ja käytettävä merkkiä (taitoin klemmarista sopivan). Jopas alkoi sujua!

Muumin hännän kanssa oli pieniä vaikeuksia: munkinnyörin solminta vaati hieman pohdintaa, vaikkakin olen varmasti ko. työtapaan aiemmin tutustunut...

Tässä minun Muumipeikkoni iloinen ja reipas seikkailija, jonka seurassa kaikki viihtyvät.

 

Näytä kommentit (3) | 

14.03.2014 14:05

Kirjastosta löytyi

aivan ihana kirja: 50 auringonkukkaa neulomalla, virkkaamalla ja huovuttamalla. Kirja on ilmestynyt viime vuonna englanniksi ja tänä vuonna se ilmestyi suomeksi.

Aivan mainio kirja ohjeineen jämälankaprojektia suunnitteleville. Työohjeet ovat hyvät ja sanallisten virkkausohjeiden yhteydessä löytyvät myös mallien virkkauskaaviot.  Kukkaohjeiden lisäksi löytyy mm. perhos-, leppäkerttu ja mehiläismalli. Kirjasta löytyy myös ehdotuksia vaatteiden, sisustustekstiilien ja lahjaesineiden koristamiseen ja elävöittämiseen.

 


 

Toteutin kirjasta kukkakranssin. Lankoina Novitan Seiskaveikkaa  ja Nallea sekä lehdissä ja nyörissä jotakin puuvillalankaa(ei vyötettä). Pitkään nyörivarteen käytin apuna Prymin neulesampoa.Kranssinpohjana on nurmikolta kerättyjä riippakoivusta pudonneita oksia, joista ohuen rautalangan avulla kiersin ympyrän..

 

 

Kiepautin nyörin kranssin ympäri ja kiinnitin kukkaset ja perhoset kranssiin kuumaliimapistoolin avulla.

 


Olipa koukuttava työ!

 

 

Näytä kommentit (9) | 

12.03.2014 16:53

Kevättä ilmassa

ja puikoilla hieman ohuempaa lankaa. Tällä kertaa mustaa Nallea ja NalleTaikaa, joista körttisukkamallilla sukeutuivat naisten sukat. Oikein pirtsakka väri tähän vuodenaikaan.

Tilasin minäkin NovitaKaupasta viikonloppuna lankaa: Tennesseetä, josta tarkoitus tehdä itselle jotakin keväistä. Otaksuin, että lankatoimitus kestää tovin, mutta olin iloisesti yllättynyt, kun tekstiviestillä tuli ilmoitus jo tiistaina, että Matkahuollon lähelläpaketti on saapunut ja noudettavissa. Jees! Nyt suunnittelemaan...

Näytä kommentit (7) | 

03.03.2014 14:39

Puro Batik

turkoosi-valkoinen ihastutti väritykseltään. Tässä Novitan kevät 2014 lehdestä mali 45 päätyi puikolle. L-kokoon kului vajaa 400 g. Varasin ohjeen mukaan lankaa 5 kerää-neuleen valmistuttua minulle jäi 1 täysi kerä ja toisesta kerästä  vielä lähes puolet.  Ohjeesta poiketen en neulonut napinläpejä etukappaleellekaan, vaan ompelin ainaoikein -reunukseen napit koristenapeiksi. Toimivat hyvin, koska pääntie on sen verran avara, että neuleen voi pujottaa päälleen päänkautta avaamatta nappeja.

Jakku edestä

 


ja takaa

 

Miamista virkkasin kevät 2014 lehdestä mallin 32 ohjeella topin, jonka tekemisessä tarvitaan niin puikkoja kuin virkkauskoukkua. Ostin lankaa ohjeessa mainitun verran M-kokoon 250 g. Lankaa jäi vajaa kerä.

tässä mallivirkkaus (helmassa ja yläosassa)

kädentien kavennus

Näytä kommentit (5) | 

20.02.2014 13:29

Mikäs se sieltä pilkistää

nallukka kirjanmerkki dropsin ohjeilla Tennesee langasta siis langanloppuja. Tuosta valkoisesta langasta olen virkannut ohuen kesäjakun ja tuosta turkoosista neulonut lyhythihaisen kesäneuleen, mutta ruskeasta? on varmaan syntynyt jotakin, mutta eipä muistu nyt mieleen- ei taida ruskea ollakaan Tenneseeta - on veltompi lanka virkata. Vaan  olipahan ihan oikean värinen lanka tähän nallukkaan..

Virkattu kirjanmerkki on mitä mainioin värkkäystyö kun haluaa näperrellä. Kiva lahjaidea niin pienelle kuin isolle lukijalle. Saapa nähdä kenen kirjan väliin tämä nallukka lähtee.

Näytä kommentit (5) | 

16.02.2014 13:36

Jämälangoista ovikoriste

valmistui viime syksynä, mutta vasta nyt se pääsi omalle paikalleen ulko-oveen toivottamaan tulijat meille tervetulleiksi.

Pohjana kranssissa on maahan pujonneista koivunoksista taivutettu rengas, jonka olen tukevoittanut kieputtamalla sen ympäri ohutta rautalankaa. Sitten olen kerinnyt jämälangoista pieniä keriä, jotka  olen liimannut kuumaliimalla kranssiin.

Sorminäppäryyttä työ  vaatii ja kuumliiman kanssa on oltava varovainen, ettei polta näppejään. Kannattaa muuten keriä lankakerät valmiiksi ennenkuin aloittaa liimaamisen- sujuu työ jouhevammin ja liimapistoolikin  saa olla kokoajan lämpimänä. Porukalla kerien pyörittely olisi sujunut varmaan ripeämmin. Taisi minulla kerimisessä ainakin pari iltaa kulua.

Aika veikeä ja tulee iloiselle päälle, sanovat ovesta tulijat...

Näytä kommentit (5) | 

08.02.2014 13:45

Ai kun minä tykkään lapasista

Niitä pitää olla monet joka lähtöön. Novitan lapaslehdessä on valikoimaa helposta vaikeaan, yksivärisestä kirjavaan. Tästä lehdestä minä pidän! Ensimmäiseksi työksi valikoin kauniit piirakkalapaset ( malli 14). Pitsikuvio on helppo muistettava ja heti alkuun jo jotenkin tutunoloinen- jo vain taidan olla neulonut pitsisukkia ko. kuviolla... Lankana Novitan Isoveli. Naisten kokoon langankulutus nippa nappa 100 g/pari.

Ontelolapaset kiinnostavat... Vaan juuri tullut Novitan Kevät 2014 sisältää sen verran monta kiinnostavaa mallia, joten ontelolapasten opettelu jäänee tuonnemmaksi. Tiedä vaikka neuloisin lehdessä olevan ontelopipon. Seiskaveikka löytyy kotoakin. Kuvalliset ohjeet ovat selkeät, joten eiköhän niillä yksi pipo saada aikaiseksi.

Listasin mallit, joista pidän ja kirjoitin kauppalistaan lankasuositukset.  Lähi Prisman lankahyllystä sain sopivat langat yhteen työhön, joten lehdestä ensimmäisenä valikoitui puikoilleni Lea Petäjän suunnittelema naisen poikittain neulottu jakku. Minulla lankana Puro Batik turkoosi-valkoinen.

Näytä kommentit (5) | 

06.02.2014 10:52

Maariat

 
by Niina Laitinen. Googlettamalla löytyy ohje näihin suloisiin sydänsukkiin.

      lankana Seiskaveikka, puikot 3½,

      koko 38-39

      langankulutus n. 100 g.

 

Näytä kommentit (5) | 

02.02.2014 11:56

Vihdoinkin lunta

ihan aurattavaksi asti. Sukkia on tullut neulottua ihan olan takaa tammikuussa. Ehkäpä helmikuu ja uusi Novitan lehti innostaa neulomaan tai virkkaamaan vaihteeksi muutakin.

Tässä Woolista körttikuviolla sukat (kengän koko 30)

puikot 3. Langan kulutus 60 g.

Näin neuloen tulee kivasti istuva varsi sukkaan:

52 s resoria 2 o 2 n 4cm, kuviolla 24 krs, kavenna joka puikolta 1s, työssä nyt 48s, neulo 2 o 2 n resoria 4cm. Jatka sitten kantapää jne.

 

 

Nalle pohjavärinä ja Nalletaika kuvioraitana 3½ puikoilla 52 s (kengän koko 35 ) Langan kulutus 75 g.

 

 

Tietenkin vielä körtit: seiskaveikka 4 puikoilla (kengän koko 42-43) 52 s. langankulutus 130 g/ sukkapari

 

 

eipä sukkasessio mitään ilman junasukkia lankana Maija. Langankulutus 50g/sukat

 

 

Koska tänään toinen toista päivä= välitä toisesta

lähtee tästä Aadalle nimikkosukat.

 

 

Näytä kommentit (6) | 

16.01.2014 11:39

Pakkanen paukkuu

vihdoinkin! Nyt on villasukille käyttöä.

Blogikierroksella löysin kirjoneulesukat, jotka eivät ole toteutettu perinteisesti kirjoneuleella, vaikka näyttävätkin siltä. Ne ovat raitasukat, joissa kuvio on saatu silmukoita nostamalla. Veikeästi toteutetut kuten tarinakin: taannoin pohjanmaalla körttiseuroissa saarnaajalla oli jalassa ko. sukat. Talon emäntä oli ollut kiinnostuneempi tämän sukista kuin itse saarnasta ja seurojen aikana hän oli painanut sukkien mallineuleen mieleensä. Näin ohje levisi pohjanmaalla emännältä toiselle ja nyt se on tavoittanut myös minut etelän asukin.

Tässä minun ensimmäiset körttisukat

lankana seiskaveikka kaksi harmaan eri sävyä. Kokoon 46 loin 56 s 3½ puikoilla. Lanankulutus 160 g.

Toisissa sukissa lankana seiskaveikka lila ja twed lila. Kokoon 43 52 s 3½ puikoilla. Langan kulutus 130g,

Ps. mallineuleohje körttisukkiin löytyy mm. Neulomosta keskustelusta hakusanalla körttisukat.

Näytä kommentit (2) | 

03.01.2014 12:34

Uusi vuosi alkoi

pienin käsitöin ja taasen innoittajana oli yotube. Löysin video-ohjeita mitä suloisimmista vauvan tossuista. Pakkohan sitä oli kokeilla- yhdet kun sain aikaiseksi, toiset syntyivät tuotapikaa peräkkäin ja molemmat vielä saman vuoden puolella. Ei käynyt niinkuin sille synnyttäjälle, joka oli vuoden vaihteessa synnyttänyt kaksoset siten, että toisen syntymävuodeksi tuli 2013 ja toisen 2014.

Lankana on seiskaveikka. 3½ puikoilla tossupariin kului 30 g. 

Näytä kommentit (7) | 

23.12.2013 13:05

Hyvää Joulua

Käypä kurkistamassa yotubessa Brain Waves Beanie videota. Saatat koukuttua, niin ainakin minulle kävi. Enpä ole aiemmin lontooksi virkannut, mutta pipo onnistui hyvin ohjeen mukaan. Käytin lankana Isoveljeä. Koukulla no 5 lankaa kului pipoon kolmea väriä yhteensä 80 g. Minun käsialalla pipo on ihan passeli 58 cm:n päänmitalle. Ompelin vielä pipoon pehmeän vuorin, joten se lämmittää tuiskussakin. On niin kiva malli, että piti heti tehdä pari lisää, kun sattui sopivasti olemaan Isoveljeä jemmassa.

Näytä kommentit (1) | 

20.12.2013 13:36

Joulusukat

pikku neideille lankana Janne ja Maija. 

Ja aika paljon isommille oikein kunnon miesten sukat Seiskaveikasta. Mukaeltu sukista Novita Talvi 2011 malli 42.

 

Näytä kommentit (2) | 

09.12.2013 14:17

Joulumyyjäisissä

 


oli lämmin tunnelma. Pöydät notkuivat mitä ihanimpia itsetehtyjä tavaroita. Ihmisiä virtasi tasaisesti pöydän ohi, usea myös pysähtyi katselemaan ja jopa jotakin ostamaan. Olin eka kertaa myyjänä ja tämä vähän pisti perhosia vatsaan: ovatko neulomukseni tarpeeksi siististi tehtyjä? minkämoista palautetta tulee? ketä kiinnostaa? hinta/laatu arvioitu oikein?kaikenlaiset kysymykset pyörivät pääkopassa- olin jo aikeissa peruuttaa omalta osaltani koko tapahtuman.. Onneksi menin. Konkarit auttoivat ja kannustivat. Myyjien yhteishenki oli jopa niin hyvä, että naapuripöydän myyjä katsoi töitteni perään, että sain jaloitella ja käydä katsomassa toisten myyjien kätten tuotoksia. Ehdoton myyntimenestys minun kohdallani olivat vauvan converset. Herättivät ihailua ja niin paljon kiinnostusta, että niitä olisi mennyt enemmänkin kaupaksi. Sukkia meni ihan mukavasti: miesten isot koot varsinkin tekivät kauppansa. Vauvanuken neulesettejäkin vaihtoi muutama omistajaa. Hieman haikein mielin luovuin nuken neuleista. Ovathan ne itsesuunniteltuja ja isotöisiä. Onneksi ohjeet on paperilla, joten ei tarvitse enää joka silmukkaa sovittaa, vaan työskentely on jatkossa jouhevampaa.  Ei ootakin joutui tarjoamaan: keppihevosia kaivattiin     ( ovat kuulemma ihan pop tyttöjen keskuudessa) samoin säärystimiä.

 

Sukkien neulominen on vileä jatkunut. Tässä tepsisukat, jotka menevät samalle juniorikiekkoilijalle, jolle neuloin musta-valkolapaset taannoin. Lankana seiskaveikka.Neuloin muutaman sentin resorin 1 o, 1 n ja jatkoin vartta niin, että neulon sukan takaosan sileänä neuloksena ja etuosan (kahden puikon silmukat) 2 0, 3 n resorineuloksena.

 

Tässä Polkka-langasta villasukat. Pidän kuvioista sukissa ja varsinkin neulojana näistä langoista, joista kuvio muodostuu itsestään ilman langanjuoksuja.  Yksivärinen sukansuu, kantapää ja kärki saavat kuvion näyttämään raikkaalta.


Näytä kommentit (2) | 

28.11.2013 13:54

Marraskuun viimeinen viikko

Otettiin jo varaslähtö pikkujoulukauteen nauttimalla tämän vuoden ensimmäiset glögit. Mukavasti lämmittivät kesken pyykkipäivän.

Pakkasin tuossa tekemiäni käsitöitä. Tulevana lauantaina ja sunnuntaina on täällä jouluinen tapahtuma vanhassa tallimiljöössä. Tarjolla on joulupuuroa ja -glögiä, joulupukki, kaunein joulukuusi-äänestys ja tietenkin käsityöläisten myyntipöydät. Joka vuosi olen tapahtumassa käynyt  nauttimassa iloisesta tunnelmasta. Aina on myös löytynyt ostettavaa pukinkonttiin. Tänä vuonna uskallauduin varaamaan itselleni myyntipöydän. Myyntipöydästäni löytyy nuken neuleita, vauvan conversetossuja, niin ja tietenkin lapasia ja sukkia. Hieman jännittää, miten käsityöt otetaan vastaan... toisaalta on kiva nähdä tuttuja ja uusia kasvoja sekä vaihtaa aina muutama sana.

Tässä vielä juuri valmistuneet sukat.

 

Näytä kommentit (1) | 

25.11.2013 11:50

Tämän vuoden lapaskiintiökö täynnä?

eipä siltä näytä. Intialainen peukalokiila on koukuttanut minut täysin- lapaspari toisensa perää pakkaa puikoilta valmistumaan. Tässä Seiskaveikka luumuväristä (799)ja tweed (813)

sekä Seiskaveikka (553) ja Polkka (806)

Molemmissa numero 3:n puikot, 44 s (nainen), langanmenekki 80 g.

 

Näytä kommentit (7) | 

Arkisto
  
Elo2014(7)
Heinä2014(2)
Kesä2014(4)
Touko2014(3)
Huhti2014(2)
Maalis2014(3)
Helmi2014(5)
Tammi2014(2)
Joulu2013(4)
Marras2013(6)
Loka2013(4)
Syys2013(4)
Elo2013(3)
Kesä2013(5)
Touko2013(4)
Maalis2013(3)
Helmi2013(5)
Tammi2013(3)
Joulu2012(6)
Loka2012(2)
Syys2012(1)
Elo2012(4)
Heinä2012(3)
Kesä2012(3)
Touko2012(3)
Huhti2012(3)
Maalis2012(6)
Helmi2012(2)
Tammi2012(1)
Joulu2011(4)
Marras2011(1)
Loka2011(7)
Syys2011(6)
Elo2011(4)
Heinä2011(2)
Kesä2011(6)
Touko2011(7)
Huhti2011(1)
Maalis2011(4)
Helmi2011(3)
Tammi2011(4)
Joulu2010(7)
Marras2010(2)
Loka2010(6)
Syys2010(4)
Elo2010(2)
Heinä2010(4)
Kesä2010(2)
Touko2010(4)
Huhti2010(6)
Maalis2010(2)
Helmi2010(3)
Tammi2010(3)
Joulu2009(4)
Marras2009(7)
Loka2009(6)
Syys2009(7)
Elo2009(7)
Heinä2009(8)


Tilastot
Viestejä 236
Lukukertoja 100097

Luo tunnukset
- voit kommentoida
- perustaa oman blogin