Aike
Käsillä tekeminen on minun juttuni. Neulon, virkkaan, ompelen, askartelen... niin ja näppäilen myös ahkerasti kuvia.
10.04.2014 10:50

Muumeilu jatkuu

 

Muumimamma on muumiperheen sydän, joka herättää ihailua oikeudenmukaisuudellaan

 

Muumipappa on kokenut moniosaaja, jonka boheemi elämänfilosofia on kiehtovaa.

 

Pikku Myy on pieni tuittuilija, joka ilahduttaa temperamentillaan ja suoruudellaan.

Näytä kommentit (2) | 

07.04.2014 12:32

Veikeä virkkauskirja

Laura von Knorringin Mukavat muumiamigurumit pitää sisällään mitä lupaakin. Kirjassa hyvin selkeät, kuvalliset ohjeet, jossa edetään johdonmukaisesti. Pidän eritoten kirjan taitosta: kierrekantisena kirjaa on mukava käsitellä, sivut ovat napakkaa kartonkia. Yhdentoista muumihahmon ohjevirkkauksen lisäksi jokaisesta on lyhyt luonnehdinta hahmon luonteenpiirteistä ja elämänasenteesta. Muumilaakso koukuttaa ystäviään nyt uudella tavalla!

Aloitin Muumipeikosta. Peikon virkkaus sujui luonnikkaasti ohjeita seuraten. Koska virkataan spiraalina, suosittelen käyttämään krs:n alussa merkkiä,jotta pysyt "kartalla". Minulla lähti koukku suihkimaan niin vauhdikkaasti, että virkkasin huomaamatta tuplakierrokset ja sen seurauksena Muumipeikko sai tosi pitkän kuonon. Purettavahan työ oli ja aloitettava alusta ja käytettävä merkkiä (taitoin klemmarista sopivan). Jopas alkoi sujua!

Muumin hännän kanssa oli pieniä vaikeuksia: munkinnyörin solminta vaati hieman pohdintaa, vaikkakin olen varmasti ko. työtapaan aiemmin tutustunut...

Tässä minun Muumipeikkoni iloinen ja reipas seikkailija, jonka seurassa kaikki viihtyvät.

 

Näytä kommentit (3) | 

14.03.2014 14:05

Kirjastosta löytyi

aivan ihana kirja: 50 auringonkukkaa neulomalla, virkkaamalla ja huovuttamalla. Kirja on ilmestynyt viime vuonna englanniksi ja tänä vuonna se ilmestyi suomeksi.

Aivan mainio kirja ohjeineen jämälankaprojektia suunnitteleville. Työohjeet ovat hyvät ja sanallisten virkkausohjeiden yhteydessä löytyvät myös mallien virkkauskaaviot.  Kukkaohjeiden lisäksi löytyy mm. perhos-, leppäkerttu ja mehiläismalli. Kirjasta löytyy myös ehdotuksia vaatteiden, sisustustekstiilien ja lahjaesineiden koristamiseen ja elävöittämiseen.

 


 

Toteutin kirjasta kukkakranssin. Lankoina Novitan Seiskaveikkaa  ja Nallea sekä lehdissä ja nyörissä jotakin puuvillalankaa(ei vyötettä). Pitkään nyörivarteen käytin apuna Prymin neulesampoa.Kranssinpohjana on nurmikolta kerättyjä riippakoivusta pudonneita oksia, joista ohuen rautalangan avulla kiersin ympyrän..

 

 

Kiepautin nyörin kranssin ympäri ja kiinnitin kukkaset ja perhoset kranssiin kuumaliimapistoolin avulla.

 


Olipa koukuttava työ!

 

 

Näytä kommentit (8) | 

12.03.2014 16:53

Kevättä ilmassa

ja puikoilla hieman ohuempaa lankaa. Tällä kertaa mustaa Nallea ja NalleTaikaa, joista körttisukkamallilla sukeutuivat naisten sukat. Oikein pirtsakka väri tähän vuodenaikaan.

Tilasin minäkin NovitaKaupasta viikonloppuna lankaa: Tennesseetä, josta tarkoitus tehdä itselle jotakin keväistä. Otaksuin, että lankatoimitus kestää tovin, mutta olin iloisesti yllättynyt, kun tekstiviestillä tuli ilmoitus jo tiistaina, että Matkahuollon lähelläpaketti on saapunut ja noudettavissa. Jees! Nyt suunnittelemaan...

Näytä kommentit (7) | 

03.03.2014 14:39

Puro Batik

turkoosi-valkoinen ihastutti väritykseltään. Tässä Novitan kevät 2014 lehdestä mali 45 päätyi puikolle. L-kokoon kului vajaa 400 g. Varasin ohjeen mukaan lankaa 5 kerää-neuleen valmistuttua minulle jäi 1 täysi kerä ja toisesta kerästä  vielä lähes puolet.  Ohjeesta poiketen en neulonut napinläpejä etukappaleellekaan, vaan ompelin ainaoikein -reunukseen napit koristenapeiksi. Toimivat hyvin, koska pääntie on sen verran avara, että neuleen voi pujottaa päälleen päänkautta avaamatta nappeja.

Jakku edestä

 


ja takaa

 

Miamista virkkasin kevät 2014 lehdestä mallin 32 ohjeella topin, jonka tekemisessä tarvitaan niin puikkoja kuin virkkauskoukkua. Ostin lankaa ohjeessa mainitun verran M-kokoon 250 g. Lankaa jäi vajaa kerä.

tässä mallivirkkaus (helmassa ja yläosassa)

kädentien kavennus

Näytä kommentit (5) | 

20.02.2014 13:29

Mikäs se sieltä pilkistää

nallukka kirjanmerkki dropsin ohjeilla Tennesee langasta siis langanloppuja. Tuosta valkoisesta langasta olen virkannut ohuen kesäjakun ja tuosta turkoosista neulonut lyhythihaisen kesäneuleen, mutta ruskeasta? on varmaan syntynyt jotakin, mutta eipä muistu nyt mieleen- ei taida ruskea ollakaan Tenneseeta - on veltompi lanka virkata. Vaan  olipahan ihan oikean värinen lanka tähän nallukkaan..

Virkattu kirjanmerkki on mitä mainioin värkkäystyö kun haluaa näperrellä. Kiva lahjaidea niin pienelle kuin isolle lukijalle. Saapa nähdä kenen kirjan väliin tämä nallukka lähtee.

Näytä kommentit (5) | 

16.02.2014 13:36

Jämälangoista ovikoriste

valmistui viime syksynä, mutta vasta nyt se pääsi omalle paikalleen ulko-oveen toivottamaan tulijat meille tervetulleiksi.

Pohjana kranssissa on maahan pujonneista koivunoksista taivutettu rengas, jonka olen tukevoittanut kieputtamalla sen ympäri ohutta rautalankaa. Sitten olen kerinnyt jämälangoista pieniä keriä, jotka  olen liimannut kuumaliimalla kranssiin.

Sorminäppäryyttä työ  vaatii ja kuumliiman kanssa on oltava varovainen, ettei polta näppejään. Kannattaa muuten keriä lankakerät valmiiksi ennenkuin aloittaa liimaamisen- sujuu työ jouhevammin ja liimapistoolikin  saa olla kokoajan lämpimänä. Porukalla kerien pyörittely olisi sujunut varmaan ripeämmin. Taisi minulla kerimisessä ainakin pari iltaa kulua.

Aika veikeä ja tulee iloiselle päälle, sanovat ovesta tulijat...

Näytä kommentit (5) | 

08.02.2014 13:45

Ai kun minä tykkään lapasista

Niitä pitää olla monet joka lähtöön. Novitan lapaslehdessä on valikoimaa helposta vaikeaan, yksivärisestä kirjavaan. Tästä lehdestä minä pidän! Ensimmäiseksi työksi valikoin kauniit piirakkalapaset ( malli 14). Pitsikuvio on helppo muistettava ja heti alkuun jo jotenkin tutunoloinen- jo vain taidan olla neulonut pitsisukkia ko. kuviolla... Lankana Novitan Isoveli. Naisten kokoon langankulutus nippa nappa 100 g/pari.

Ontelolapaset kiinnostavat... Vaan juuri tullut Novitan Kevät 2014 sisältää sen verran monta kiinnostavaa mallia, joten ontelolapasten opettelu jäänee tuonnemmaksi. Tiedä vaikka neuloisin lehdessä olevan ontelopipon. Seiskaveikka löytyy kotoakin. Kuvalliset ohjeet ovat selkeät, joten eiköhän niillä yksi pipo saada aikaiseksi.

Listasin mallit, joista pidän ja kirjoitin kauppalistaan lankasuositukset.  Lähi Prisman lankahyllystä sain sopivat langat yhteen työhön, joten lehdestä ensimmäisenä valikoitui puikoilleni Lea Petäjän suunnittelema naisen poikittain neulottu jakku. Minulla lankana Puro Batik turkoosi-valkoinen.

Näytä kommentit (5) | 

06.02.2014 10:52

Maariat

 
by Niina Laitinen. Googlettamalla löytyy ohje näihin suloisiin sydänsukkiin.

      lankana Seiskaveikka, puikot 3½,

      koko 38-39

      langankulutus n. 100 g.

 

Näytä kommentit (5) | 

02.02.2014 11:56

Vihdoinkin lunta

ihan aurattavaksi asti. Sukkia on tullut neulottua ihan olan takaa tammikuussa. Ehkäpä helmikuu ja uusi Novitan lehti innostaa neulomaan tai virkkaamaan vaihteeksi muutakin.

Tässä Woolista körttikuviolla sukat (kengän koko 30)

puikot 3. Langan kulutus 60 g.

Näin neuloen tulee kivasti istuva varsi sukkaan:

52 s resoria 2 o 2 n 4cm, kuviolla 24 krs, kavenna joka puikolta 1s, työssä nyt 48s, neulo 2 o 2 n resoria 4cm. Jatka sitten kantapää jne.

 

 

Nalle pohjavärinä ja Nalletaika kuvioraitana 3½ puikoilla 52 s (kengän koko 35 ) Langan kulutus 75 g.

 

 

Tietenkin vielä körtit: seiskaveikka 4 puikoilla (kengän koko 42-43) 52 s. langankulutus 130 g/ sukkapari

 

 

eipä sukkasessio mitään ilman junasukkia lankana Maija. Langankulutus 50g/sukat

 

 

Koska tänään toinen toista päivä= välitä toisesta

lähtee tästä Aadalle nimikkosukat.

 

 

Näytä kommentit (6) | 

16.01.2014 11:39

Pakkanen paukkuu

vihdoinkin! Nyt on villasukille käyttöä.

Blogikierroksella löysin kirjoneulesukat, jotka eivät ole toteutettu perinteisesti kirjoneuleella, vaikka näyttävätkin siltä. Ne ovat raitasukat, joissa kuvio on saatu silmukoita nostamalla. Veikeästi toteutetut kuten tarinakin: taannoin pohjanmaalla körttiseuroissa saarnaajalla oli jalassa ko. sukat. Talon emäntä oli ollut kiinnostuneempi tämän sukista kuin itse saarnasta ja seurojen aikana hän oli painanut sukkien mallineuleen mieleensä. Näin ohje levisi pohjanmaalla emännältä toiselle ja nyt se on tavoittanut myös minut etelän asukin.

Tässä minun ensimmäiset körttisukat

lankana seiskaveikka kaksi harmaan eri sävyä. Kokoon 46 loin 56 s 3½ puikoilla. Lanankulutus 160 g.

Toisissa sukissa lankana seiskaveikka lila ja twed lila. Kokoon 43 52 s 3½ puikoilla. Langan kulutus 130g,

Ps. mallineuleohje körttisukkiin löytyy mm. Neulomosta keskustelusta hakusanalla körttisukat.

Näytä kommentit (2) | 

03.01.2014 12:34

Uusi vuosi alkoi

pienin käsitöin ja taasen innoittajana oli yotube. Löysin video-ohjeita mitä suloisimmista vauvan tossuista. Pakkohan sitä oli kokeilla- yhdet kun sain aikaiseksi, toiset syntyivät tuotapikaa peräkkäin ja molemmat vielä saman vuoden puolella. Ei käynyt niinkuin sille synnyttäjälle, joka oli vuoden vaihteessa synnyttänyt kaksoset siten, että toisen syntymävuodeksi tuli 2013 ja toisen 2014.

Lankana on seiskaveikka. 3½ puikoilla tossupariin kului 30 g. 

Näytä kommentit (7) | 

23.12.2013 13:05

Hyvää Joulua

Käypä kurkistamassa yotubessa Brain Waves Beanie videota. Saatat koukuttua, niin ainakin minulle kävi. Enpä ole aiemmin lontooksi virkannut, mutta pipo onnistui hyvin ohjeen mukaan. Käytin lankana Isoveljeä. Koukulla no 5 lankaa kului pipoon kolmea väriä yhteensä 80 g. Minun käsialalla pipo on ihan passeli 58 cm:n päänmitalle. Ompelin vielä pipoon pehmeän vuorin, joten se lämmittää tuiskussakin. On niin kiva malli, että piti heti tehdä pari lisää, kun sattui sopivasti olemaan Isoveljeä jemmassa.

Näytä kommentit (1) | 

20.12.2013 13:36

Joulusukat

pikku neideille lankana Janne ja Maija. 

Ja aika paljon isommille oikein kunnon miesten sukat Seiskaveikasta. Mukaeltu sukista Novita Talvi 2011 malli 42.

 

Näytä kommentit (2) | 

09.12.2013 14:17

Joulumyyjäisissä

 


oli lämmin tunnelma. Pöydät notkuivat mitä ihanimpia itsetehtyjä tavaroita. Ihmisiä virtasi tasaisesti pöydän ohi, usea myös pysähtyi katselemaan ja jopa jotakin ostamaan. Olin eka kertaa myyjänä ja tämä vähän pisti perhosia vatsaan: ovatko neulomukseni tarpeeksi siististi tehtyjä? minkämoista palautetta tulee? ketä kiinnostaa? hinta/laatu arvioitu oikein?kaikenlaiset kysymykset pyörivät pääkopassa- olin jo aikeissa peruuttaa omalta osaltani koko tapahtuman.. Onneksi menin. Konkarit auttoivat ja kannustivat. Myyjien yhteishenki oli jopa niin hyvä, että naapuripöydän myyjä katsoi töitteni perään, että sain jaloitella ja käydä katsomassa toisten myyjien kätten tuotoksia. Ehdoton myyntimenestys minun kohdallani olivat vauvan converset. Herättivät ihailua ja niin paljon kiinnostusta, että niitä olisi mennyt enemmänkin kaupaksi. Sukkia meni ihan mukavasti: miesten isot koot varsinkin tekivät kauppansa. Vauvanuken neulesettejäkin vaihtoi muutama omistajaa. Hieman haikein mielin luovuin nuken neuleista. Ovathan ne itsesuunniteltuja ja isotöisiä. Onneksi ohjeet on paperilla, joten ei tarvitse enää joka silmukkaa sovittaa, vaan työskentely on jatkossa jouhevampaa.  Ei ootakin joutui tarjoamaan: keppihevosia kaivattiin     ( ovat kuulemma ihan pop tyttöjen keskuudessa) samoin säärystimiä.

 

Sukkien neulominen on vileä jatkunut. Tässä tepsisukat, jotka menevät samalle juniorikiekkoilijalle, jolle neuloin musta-valkolapaset taannoin. Lankana seiskaveikka.Neuloin muutaman sentin resorin 1 o, 1 n ja jatkoin vartta niin, että neulon sukan takaosan sileänä neuloksena ja etuosan (kahden puikon silmukat) 2 0, 3 n resorineuloksena.

 

Tässä Polkka-langasta villasukat. Pidän kuvioista sukissa ja varsinkin neulojana näistä langoista, joista kuvio muodostuu itsestään ilman langanjuoksuja.  Yksivärinen sukansuu, kantapää ja kärki saavat kuvion näyttämään raikkaalta.


Näytä kommentit (2) | 

28.11.2013 13:54

Marraskuun viimeinen viikko

Otettiin jo varaslähtö pikkujoulukauteen nauttimalla tämän vuoden ensimmäiset glögit. Mukavasti lämmittivät kesken pyykkipäivän.

Pakkasin tuossa tekemiäni käsitöitä. Tulevana lauantaina ja sunnuntaina on täällä jouluinen tapahtuma vanhassa tallimiljöössä. Tarjolla on joulupuuroa ja -glögiä, joulupukki, kaunein joulukuusi-äänestys ja tietenkin käsityöläisten myyntipöydät. Joka vuosi olen tapahtumassa käynyt  nauttimassa iloisesta tunnelmasta. Aina on myös löytynyt ostettavaa pukinkonttiin. Tänä vuonna uskallauduin varaamaan itselleni myyntipöydän. Myyntipöydästäni löytyy nuken neuleita, vauvan conversetossuja, niin ja tietenkin lapasia ja sukkia. Hieman jännittää, miten käsityöt otetaan vastaan... toisaalta on kiva nähdä tuttuja ja uusia kasvoja sekä vaihtaa aina muutama sana.

Tässä vielä juuri valmistuneet sukat.

 

Näytä kommentit (1) | 

25.11.2013 11:50

Tämän vuoden lapaskiintiökö täynnä?

eipä siltä näytä. Intialainen peukalokiila on koukuttanut minut täysin- lapaspari toisensa perää pakkaa puikoilta valmistumaan. Tässä Seiskaveikka luumuväristä (799)ja tweed (813)

sekä Seiskaveikka (553) ja Polkka (806)

Molemmissa numero 3:n puikot, 44 s (nainen), langanmenekki 80 g.

 

Näytä kommentit (7) | 

18.11.2013 14:11

Pientä kokeilua

Kokeilin miten intialainen peukalokiila onnistuu kirjoneulelapasissa. Ensin kokeilin niin, että neuloin simppelimmän kirjoneuleen sekä kämmenpuolelle että peukalosilmukoille ja työläämmän kirjoneuleen vain lapasen selkäpuolelle. Ei paha.

Toisessa lapasparissa neuloin selkäpuolen kirjoneuleen myös peukalosilmukoille. Kämmenpuolen pystyraidat levenivät sitten vähitellen peukalokiilan lisäysten mukaan oikeaan leveyteen.  Eipä juuri työläämpi kuin tuo edellinen kokeilu.
Peukalokiilasta tulisi vielä siistimpi, jos peukalokiilan lisäyskohdan viereisen silmukan neuloisi aina samalla värillä/pohjavärillä ( minä seurasin tarkasti kuviota, joten välillä silmukka on sininen välillä vihreä)

 

Näytä kommentit (6) | 

17.11.2013 15:30

Ystäväni tilasi

minulta lapaset urheilunuorukaiselle ja nuorelle romantikolle. Nuorukainen on syntynyt hokkarit jalassa ja jääkiekkomaila kädessä- vaarallisia tilanteita ja onnistuneita maaleja syntyy peli peliltä. Väreissä hän liputtaa paikallista urheiluseuraa tepsiä, siis mustaa ja valkoista. Surffailin tepsin sivuille ja yritin sitä kautta saada vinkkejä lapasiin. Fanituotteissa löytyi kaulaliina, jonka raidoituksesta otin hieman vinkkiä lapasten suunnitteluun. Langaksi valikoitui Isoveli. Neuloin lapasen Novitan peruslapasohjeen mukaan, tosin peukalokiilaksi valitsin intialaisen ( 12 s). Tämä kiila istuu hyvin kädessä ja on helppotekoinen sekä hyvin pelkistetty.

Vinkki: harjasin lapasen sisäpuolelta villavan pehmeäksi. Näin lapanen tuntuu kädessä pehmeältä ja lämpöiseltä.

Nuoren romantikon lapasiin valitsin luonnonvalkoisen Isoveljen. Lapasen selkäpuolelle neuloin pintaneulekuvion, jonka ohjeen olen kirjoittanut aiempaan postaukseen ( kelaa alaspäin). Intialainen peukalokiila sopii näihinkin hyvin. Harjasin myös nämä lapaset sisältä pehmeiksi.

Näytä kommentit (4) | 

13.11.2013 15:19

Pieni työ valmiina

mutta työläs prosessi kaikkiaan. Niin vauvan converse-tossut, todella söpöt!

Ohjeita on netissä niin "lontooksi" kuin suomennettuna. Valitsin helpomman ja aloitin suomennoksen mukaan virkkaamaan. Yritin seurata tarkasti sanallista ohjetta, vaan silmukkamäärät eivät stemmanneet. Yksi ilta meni virkaten, purkaen, virkaten, purkaen...Illalla nukkumaan mennessä päätin, että periksi en anna: kyllä minä yhdet converset virkkaan!

Sukelsin heti aamulla nettimaailmaan ja yllätyksekseni löysin englanninkielisen converseohjeen, jossa kuvallisesti kerrotaan vaihe vaiheelta tossujen teko ja viimeisellä sivulla on vielä virkkauskaavio tossuista silmukkamäärineen. Oikea löytö! Jopas alkoi Lyyti kirjoittamaan ts. tossun virkkaus sujumaan. Nyt niitä tossuja syntyy tavan takaa.

 

Näytä kommentit (10) | 

29.10.2013 11:48

Kas kummaa

minulla on yksi kerä Novitan Tweediä pyörinyt jaloissa jo aika tovin. Ihastuin siihen lankakaupassa, vaan sopivaa käyttöa sille en ole löytänyt. Vaan nytpä Novitan Talvi 2013 lehdessä olivat kauniit lapaset, joihin Tweediä oli käytetty raitana. Malli ilahdutti minua muutenkin. Siinä on intialainen peukalokiila, josta olin jo nettimaailmassa lukenut, vaan en ollut vielä saanut sitä puikoille. Peukalokiila on todella helppo toteuttaa: peukalon silmukat otetaan omalle puikolle ja lisäykset, ( 1 s joka krs) kasvattavat lapasen kämmenpuolta niin kauan, että puikoilla on peukalosilmukoiden lisäksi sama määrä silmukoita kuin lapasta aloitettaessa.

 

 

 

 

Kädessä lapanen istuu hyvin ja lisäyskohta on kauniisti kaareva..

Tweed-raitalapasiin kului lapaspariin Novita Seiskaveikkaa ja Tweediä yhteensä 80 g.

Näytä kommentit (1) | 

18.10.2013 21:53

Lapaskilpailun

(Novita ja Yhteishyvä) finalistit on valittu. Varmaan raadilla on ollut tekemistä valita kilpailuun tulleista 502 parista 10 finalistia. Osallistuin minäkin kilpailuun neulomalla auringonlaskulapaset: lämpimän kesäpäivän jälkeen kun aurinko painuu horisonttiin valaisten merenpinnan sineen kauniin vaaleanpunaisen sillan. Lapasten värimaailma lähti tästä ajatuksesta. Jotenkin tuo silta toi mieleen nostosillan- josko voisi neuleeseen laittaa nostettuja silmukoita... Jotakin rosoisuutta- niin tietenkin nurjilla silmukoilla. Mallineule syntyi aika vauhdikkaasti ja lapasetkin valmistuivat tuota pikaa. Lapasista ei tullut otettua edes kuvaa, mutta onneksi kirjasin ohjeen ylös vastaisuuden varalle.

Värimaailmaa muuttamalla lapasten luonne muuttuu.


Tässä turkoosi-luonnonvalkoiset, joiden nimeksi voisi  antaa vaikka  Terveiset pohjoisesta-lapaset.

 

 

 

Tässä ohje:

Terveiset pohjoisesta.pdf (174,21 KB)

Näytä kommentit (6) | 

14.10.2013 9:25

Aamusumu on hälvennyt

ja aurinko pääsee peilaamaan koivuja kauniisti vedenpintaan. Venesatama on rauhallinen ja kiireetön. On hyvä olla. Vielä lähdetään vesille ja viettämään Neulontaita. Käskorissa on aloitettu sukka Lidlin tarjouslangasta. Hyvältä näyttää!

 

 

Paketissa on aina 2 kerää ( kirjava ja yksivärinen). Koska kirjava yksinään ei olisi riittänyt ainakaan naisten sukkiin, neuloin sukan varren resorin 2 n 3 o, kantapään ja kärjen yksivärisellä.  60 silmukalla 2½ puikoilla naisten 38-39 kokoisiin sukkiin lankaa kului 65 g.

 

 Yllätys yllätys. Lankapaketissa olikin 4 kerää- 2 kirjavaa ja 2 yksiväristä. Olin vain pakannut käskoriini 2 kerää, joten unohdin täysin kotiin jääneet kerät. Jäljellä on siis vielä 1 kuviokerä ja yksiväristäkin vielä runsaat 1½ kerää. Eiköhän niistä vielä riitä kahteen sukkapariin!

Näytä kommentit (4) | 

08.10.2013 10:19

Nämä lapaset menevät

joulupakettiin. Ohje löytyi Kotilieden verkkosivujen kautta. Langaksi valikoitui Seiskaveikka. Minua kiehtoivat varren nypyt ja kuvion neulotavuus vähäisine lankalenkkeineen. Loin 48 s  3½ puikoilla ja sain tällä silmukkamäärällä juuri sopivan koon nuoren miehen lapasiin. Lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen- toivottavasti saajakin.

 

Näytä kommentit (9) | 

30.09.2013 8:46

Pallokuvioiset sukat

Maijasta koko 35-36.

56 s 3:n puikoilla.

Lankaa kului 75 g.

Lankamaailman ohjekuviolla.

Mielestäni aika pirtsakat. Taitaapa päätyä vielä useampi pari tällä kuviolla puikoilleni!

Tässä reipashenkiset miesten sukat Seiskaveikkaraidasta.

3½ puikoilla 52 s koko 42.

Lankaa kului 130g.

Yksivärisessä joustin 1 o 1 n. Raidassa joustin 3 o 1 n. Tämä joustin jatkuu vielä jalkapöydän päällä kahdella puikolla. Kantapään ja kärjen  neuloin yksivärisellä seiskaveikalla.


Näytä kommentit (6) | 

24.09.2013 11:58

Kirjastosta

löytyi aivan ihana pitsisukkakirja "sukkia. rakkaudella", josta ensityöksi päätyi puikolle Mona. Langankierrot, kierretyt silmukat ja suunnatut kavennukset muodostavat tämän pitsimallin. Pitsimallikaavio on selkeä ja se on piirretty kahdelle koolle, mikä plussaa. Poimin siis ohjeesta vain pitsimallikaavion ja toteutin kantapään ja kärjen kavennukset minun perinteisellä tavalla.

Vastaavuutta alkuperäiseen on hieman vaikea verrata, koska valokuvaaja ei ole onnistunut saamaan kirjaan selkeää kuvaa neulotusta kuviosta- liekö syynä työssä käytetty tumma lanka. No joka tapauksessa olen ihan tyytyväinen omaan lopputulokseen.

Lankana minulla on Novitan Pikkusisko. Silmukoita 64. Puikot 2½. S-kokoiseen sukkapariin kului lankaa 65 g.

Lankamaailmakaupassa oli sukkaviikko/viikot ja mm. Maijalanka tarjouksessa. Pakkohan tarjous oli käyttää ja lankaa kassiin päätyi aika monta kerää. Kaupan päälle sai vielä kivan sukkaohjeenkin. Maijalanka on todella miellyttävä neuloa ja neulepinnasta tulee sileää.


Tässä miesten sukat kokoa 42, puikot 3, sukkapariin kului lankaa 102 g.

Näytä kommentit (6) | 

16.09.2013 10:33

Vaihteeksi sukkaa

mutta ohutta - 2½ puikoilla-oli siinä tikuttamista. Kevyttä neulottavaa Novitan pikkusiskosta. Tuotoksena ihan passelit sukat. Ihan muuta kuin saapassukat, siis mahtuvat tavalliseen kenkään. Novita kevät 2013 lehdestä löytyy ohje näihin sukkiin.

      oikean sukan kantapään alla jännästi jäänyt kuvaan varjo liikkeestä - malli

      kun ei meinannut pysyä yhtään paikallaa.

 

               Ja tässä vielä mustat kissat. Pohjavärinä Polkka.


Näytä kommentit (2) | 

09.09.2013 13:48

Löytyipä kaunis mallineule

jota olen kokeillut Isoveli lapasissa

 

 

 

ja

Nalleltaikasukissa.

Laitan tähän sanallisen ohjeen. Kokeilepa!

 
Mallikerta koostuu 6 silmukasta ja 4 kerroksesta. Silmukoita tulee olla 3:lla jaollinen määrä.Kuvio muodostuu yhteenneulotuista silmukoista ja langankierrosta.

1 krs:*Neulo kolme silmukkaa takakautta yhteen, vedä siis lanka näiden kolmen silmukan läpi, mutta jätä silmukat vielä vasemmanpuoleiselle puikolle, läpivedetty lankalenkki on oikeanpuoleisella puikolla. Tee työn takana langankierto takakautta oikeanpuoleiselle puikolle. Neulo taas vasemmalla puikolla olevat 3 silmukkaa yhteen takakautta. Oikeanpuoleisella puikolla on nyt ensin yhteenneulottaessa läpiviety lanka, langankierto ja viimeksi yhteenneulottaessa läpivedetty lankalenkki. Nyt voit tiputtaa vasemmalta puikolta nämä 3 yhteenneulottua silmukkaa. Neulo 3 silmukkaa oikein.*  Toista *_* krs loppuun.

2 krs oikein

3 krs * 3 s oikein. 3 s yhteen kuten edell.krs*. Toista *_* krs loppuun.

4 krs oikein

Toista näitä neljää kerrosta.

Tässä vielä Marttalapaset Seiskaveikasta.

 

 

 

Näytä kommentit (9) | 

27.08.2013 15:00

Aurinko porottaa

ja on vielä ihan t-paitakeli, silti Novitan Syksy 2013 lehti innoitti minut neulomaan syksyn viimoihin pipon ja kaulaliinan. Malli 68 on hyvä pipomalli- reipas ja naisellinen. Malli 69 helmineulekaulaliina on pipolle oiva pari. Naava lanka on miellyttävä neulottava ja mielestäni ko. langan beigeväri on kaunis. Täytyy katsoa miten lanka käyttäytyy käytössä, josko neuloisin Naavasta vielä  mallin 80 , jossa on jännittävä epäsymmetrinen palmikko. Toisaalta tuleekohan niin paksua neuletta pidettyä...

Näytä kommentit (4) | 

19.08.2013 14:41

Loppukesä innostaa käsitöihin

Tulihan sitä toki keskikesälläkin käsitöitä tehtyä. Paneudun tosissani lapasten suunnitteluun, ohjeen tekemiseen ja toteutukseen. Tarkoituksenani on osallistua parhaillaan oleviin lapaskilpailuihin. Tarinaa vaille valmiit lähetettäväksi- tässä sitä odotan inspiraatiota..

Novita Syksy 2013 puikoille päätyi malli 79. Langan olin jo varannut ennen lehden ilmestymistä. Ennakkokuvissa ko. malli näytti juuri minulle tehdyltä. Eipä tuottanut lehden malli pettymystä. Malliohje on hyvä ja selkeä. Villatakki on nyt styroxlevyn päällä mittoihin kostutttuna ja näyttää todella hyvältä.

Novitan syksylangoista ostin kokeeksi kerän Sädettä ja Huurretta. Ihan vain vitsinä aloin virkata Syksyn lehden mallia 2. Koska minulla oli Sädettä vain yksi kerä, muutin vähän ohjetta, jotta sain langan riittämään. Malli olikin hauska virkattava ja liivistä tuli ihanan kevyt ja mukavan oloinen päällä. Nyt vain mietityttää tällaisena herkkähipiäisenä kuinka paljon liivi kutiaa, Huurre kun sisältää mohairia.

Näytä kommentit (3) |