Elämäntapataiteilija
"Minäkö langanhamstraaja?:O"
24.09.2015 11:40

AARRGGHHPRKL!!

 Typerä sivusto kieltäytyy tallentamasta kommenttiani edelliseen päivitykseen. Hmm, tarkoittaako tämä sivuston alasajoa Novitan puolelta? Kiitos kommenteista, mukavaa että täälläkin vielä pyörii porukkaa :DKyllästyin etsimään työkalujani, ja kävin Lankamaailmasta uuden kaapelin, puikot, ja pikkupuikot lapasten peukaloita varten. Muutokasasta pyöri lattialle musta pikkusisko ja fluorimania color, niistä aloitan hermonlievityksen hullun kesän jälkeen. Mukavaa loppuviikkoa kaikille.

Tanja 

22.09.2015 11:55

Jahas

 kesä sitten oli ja meni. Muutto-itse saatanan keksimä kiusa pienelle ihmiselle. Juuri mikään ei mennyt niin kuin piti. Ja toivuin koko heinäkuun helvetistä selvittyäni. Meillä on vieläkin nurkissa purkamattomia säkkejä, nyyh. Langaton missä lie, en löydä mitään , vaikka talvisesonki pukkaa päälle. Lapsi aloitti koulun yhdessä paikkaa, ja joutui siirtymään toiseen vain kahden viikon päästä. Lisäksi pirpana sai niin ärhäkän rino-viiruksen että joutui sairaalaan viikoksi. Siellä me vanhemmat vuoron perään päivystettiin. Nuorimmaiselle aiheutti ko.virus onneksi "vain" korvatulehduksen. On jotensakki väsynyt olo ollut. Yllättävän kauan menee ennen kuin saadaan arki rullamaan uudella paikkakunnalla.  Mutta etiäpäin sanoi mummo lumessa, yritän omaksi ja teidän iloksi saada jotain aikaankin, jahka löydän langat.

Mukavaa syksyä kaikille

Tanja

Näytä kommentit (2) | 

28.05.2015 0:11

Heissuliveissuli

 Oho, onpas siitä aikaa kun olen käynyt täällä. Ei, en ole siirtynyt pitämään blogiani muualla, vaan olen siirtynyt ulos. Aurinko paistaa täydeltä terältä ja lämmittää mukavasti :)  Kauppoihin on tullut tuoreita sesonki kasviksia ja hedelmiä. Niimpä minäkin olen innostunut kokkamaan ja kokeilemaan kaikkea uutta. Kesä tulla jolkottaa päivä päivältä lähemmäksi. Yritän muistaa kesähuumasta huolimatta käydä täällä teitä moikkaamassa, mutta ymmärtänette jos käynnit ovat harvakseltaan. Juuri nyt syyhyttää työntää sormet lankojen sijaan multaan. Napsaisin teille kuvan viimeaikaisista  puuhistani

Auringonkukkia ja kirsikkapiirakkaa.

Nautitaan Suomen lyhyestä suvesta ja hyvästä ruuasta :)

♡ Tanja

Näytä kommentit (3) | 

18.04.2015 20:12

Jalat kipeenä

 Kävelin päivän kädentaito messuilla. Olihan siellä houkutin jos toinenkin. Sain vihdoin ja viimen Regian fluorimaniaakin, sitä ei myydä lapissa missään. Ostin het neljä kerää :) Kaikkea ihanaa messuilla oli, korutarvikettakin vaikka kuinka paljon. Mukaan tarttui mm.merenneidon laukun kahva. Käsityökirjat olivat vain 10ekeä,mutta niihin en sortunut. Helminauhat kimalsivat houkuttavasti,ja hiplasin kimaltavia kristalleja. Otin leiman käteen jos menen vielä huomenna itseäni kiusaamaan :D

Näytä kommentit (2) | 

03.04.2015 14:40

Pitsiä ja piirakkaa

 Olin viimevuonna Lankamaailman synttäreillä. Ovensuuhun oli laitettu iso säkki lankoja, joita asiakkaat saivat lähtiessään ottaa mukaan. Äitini kaivoi säkkiä ja heitteli minunkin pussiini lankoja. Aikani ihmettelin mitä teen akryyleista, vieläpä ohuen ohuista. Onneksi löysin ohjeista tämän pitsibaskerin. Sain upotettua lankaa mukavasti niihin :)

Nätti malli ja helppo oppia ulkoa. Katselin emmerdalea ja neuloskelin akryylit pois kuleksimasta.Ihastuin Isoveljestä tehtyihin piirakkalapasiin.  S-marketin tarjouskorista hamstrasin muutaman kerän koe luontoisesti. Nättejä tuli :)

 

Nyt on työn alla virkattu pitsinen liivi johon yhdistän frillaa :) Aikani kokeilin ja purin, lopulta päätin tehdä työn ylhäältä alas, koska minulla on virkkauslankaa vain yksi kerä. Yläosan tehtyäni virkkaan helmaa frillan kanssa niin kauan kuin lankaa riittää. Saan senkin kerän pois kuleksimasta. 

Mukavaa pääsiäistä kaikille  Tanja

Näytä kommentit (8) | 

01.03.2015 15:47

Lisää virkattuja myssyjä

 

Jos näillä ei kesä tule, niin ei sitten millään :)

Näytä kommentit (7) | 

21.02.2015 22:17

Kesä mielessä

 Virkkasin miamista pari myssyä. Koristelin kukkasin ja a vot  kesä voi tulla.

Näytä kommentit (3) | 

14.02.2015 17:37

prinsessa kamaa

 Aina välillä Roosa löytää ravelrystä jotain joka on pakko saada. Tällä kertaa tuli vastaan disneyn frozen prinsessan elsan hattu hiuksineen ja kruunuineen. Pakkohan se oli neidin saada. Ei tullut yhtä hieno kuin ravelryn rinsessa,mutta parhaani yritin :)

 

hattu on lankamaailman palinoa,kruunu, niin ikään lankamaailman silver softia ja hiukset isoveikkaa, yksi suortuva silver softia.

 

 

ruunusta tuli liian iso,mutta laitoin "jalokiven" somistamaan sitä. Pääasia että rinsessa itse on tyytyväinen :) Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille neulomon ystäville ♡♥♡♥

 

Näytä kommentit (4) | 

11.02.2015 21:26

Työn melskeessä

 Neulon,virkkaan,neulon,virkkaan sen kun ehdin, hikipäässä. Silti valmiina on vain kolme paria sukkia. Plääh,minne nämä päivät katoavat?

Näytä kommentit (5) | 

31.01.2015 18:41

Vaihteluksi

 Virkattua sukkaa nalle taikasta :)

Näytä kommentit (2) | 

30.01.2015 13:09

Ihanaa lankaa

Näytä kommentit (9) | 

21.01.2015 22:09

Iltapuhteita

 Sain juuri sukkakasan silitettyä. Olipa kova homma johon tuhraantui tunti. Mutta sitä urakkaa suorittaessani huomasin taas miten tärkeää on malttaa viimeistellä neuleensa kunnolla. Muutaman koon olin mitannut päin peetä,ja jouduin söhräämään tussin kanssa uudet numerot lappuihin. Sukat saivat pari numeroa lisää mittaa kun höyrytin mallikuviot kunnolla auki.

Roosa bambuinen liivi eli slipoveri tuli viimein valmiiksi. Ja mitä huomasinkaan byhyy,olin mitannut kädentien korkeuden aivan päin prinkkalaa,vaikka mittasin ne moneen kertaan neuloessani. Pitiolla 14cm,eikä sitten ollutkaan. No onneksi Roosan kädet mahtuvat niistä,mutta keljuttaa silti. Tässä kuva kunnon möhlinnästäni.

No sattuhan noita fiboja kun paljon tekee. Olkoot minun tammikuun maanantai kappale :) Roosa  pitäköön liiviä niin kauan kuin mahtuu,ja annan sen sitten hänen serkulleen,joka on pieni rimpula tikkukäsivarsineen.

Kevättä alkaa jo olla rinnassa vissiin minullakin. Löysin Dropsin sivuilta tämmöisten pitsiunelmien ohjeen. Lankana oli käytetty alpacaa,mutta minulla oli vanhaa, Roosalle aikomastani villeristä purettua merinovillalankaa iso kerä. Tyttö ehti kasvaa koon ohi ennen kuin villeri oli valmis. Tein kerrankin itselleni kevääksi pitsiset sormikkaat. Nyt on vain ongelmana ettei minulla ole muuta sormikkaisiin sopivaa asua :/  No jokatauksessa kauniin nostalgiset :)

Mukavaa viikonloppua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (4) | 

17.01.2015 23:12

Muutama sukkapari

 Tikuttelin sukkia aikani kuluksi,ja lankakaappiin tilaa saadakseni. Lankoina näissä Safari, Lang mille colori ja novitan nostalgia :)

Oikea käsi meinaa jumittaa ranteesta ikävästi. Ehkä pieni tauko ois paikallaan :) Toisaalta mi nua hotsittais mahdottomasti neuloa Lang mille colorista(värikäs lanka) sormikkaita,joita olen hampaatirvessä ennen väkisin vääntänyt. Mikähän into mulla nyt pukkaa sormikkaisiin :o Monta keskeneräistä rojektia odottaa loppusilaustaan. En vaan saa itsestäni aikaiseksi, uudet langat huutaa niin kovaa että pakko ottaa puikoille :)

Mukavaa viikonloppua kaikille  Tanja

 

Näytä kommentit (6) | 

08.01.2015 21:44

Tästä se taas lähtee

 Uuden vuoden päätökseni mukaan olen merkinnyt tarkkaan ylös kuluttamani langan painon ja metrimäärän. Kirjanpitoni mukaan olen tehnyt jo 500m eli puoli kilometriä lankaa sukiksi 1:deksi pipoksi.

Ja lisää tulee,tosin yksi ufo,Roosan pitsiliivi pitäisi saada vihdoin valmiiksi ennen kuin on liian pieni 

Uulalle aloitin kesällä bambu puseron jonka sain kaulusta vaille valmiiksi,ei taida sopia enää.

Sentikasta tilaamani langat tulivat. Eikö olekkin ihania.Etualalla novian langasta sukkapari.

Nyt tuntuu että on tämä tekeminen myötätuulessa. Aion hyödyntää tunteen perinpohjin, ennen kuin katoaa taas

Mukavaa loppuviikkoa kaikilleTanja

Näytä kommentit (1) | 

03.01.2015 20:59

Sukkarallia

 Oikeat murheenkryynit. Lanka7, malli Novitan sukkalehti, ja koko 45. Neuloin pyörölläni molemmat yhtaikaa. Puikkojen vaihtumiskohdassa kuvio oli lopulta niin tökerö, että oli pakko purkaa. 1.sukka korjaantui hyvin, eikä silmukat kiristäneet. Toinen sukka, voi kauhistus,piti purkaa kolme kertaa. Silmukat kiristyi ja paukkui joka purkukierroksella lisää. Hirvitys sukaksi. Korjauksen tein koukun ja yhden puikon avulla.

l
Korjattu kohta höyrytyksen jälkeen. Saa luvan kelvata.

Sukat menevät lahjaksi, eivät täydelliset, mutta parhaani tein. 

 

Seuraavat sukat ovat vuoden viimeiset ja samalla ensimmäiset :)

Lanka snake. Vähän olemattoman oloinen lanka. Tuli ostettua Lankamaailmasta kokeilumielessä.

Mukavaa tammikuuta kaikille

Tanja

 

Näytä kommentit (6) | 

31.12.2014 22:25

uusi vuosi uudet kujeet

 Joulukuu on vihdoin ohi,pukki jakanut lahjat,ja minä aika piipussa saatuani lasten kanssa flunssankin riesaksi. Blogin päivityskin jäi kun aika ei riittänyt mihinkään. Nyt on kuitenkin vuosi saatu liki päätökseen ja raketitkin on jo ammuttu. Uusi vuosi tuo uudet haasteet ja mahdollisuudet. Toivotankin jokaiselle oikein hyvää, lankarikasta Uutta Vuotta. Palataan astialle ensi vuoden puolella 

Tanja 

16.11.2014 13:53

Dominomyssy

 Bongasin kivan ohjeen täältä http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=151&d_id=41&lang=fi lankana on ensimmäinen kaapista käteen osunut akryyli.

nätti ja helppo malli. Tein pienimmän koon ja jätin siitäkin yhden dominon pois,silti tuli aikuisten koko :)

Bongasin myös pienen talvikeijun:D Roosa tanssi isompien tyttöjen kanssa tanssinäytöksessä. Tässä keiju jännittyneenä juuri ennen esitystä

Mukavaa sunnuntaita kaikille ♡Tanja

Näytä kommentit (6) | 

13.11.2014 20:53

Unisukat

 Roosalle alpakasta,malli enkelinkihara 


 

Uulan toinen unisukka on yhä karkuteilla. Täytyy ottaa ilmeisesti järeät aseet käyttöön ja kontata lastan kanssa säkyjen aluset. MUOKS:haa löytyihän se toinenkin sukka :) Pistin pojalle sukat jalkaan ja näppäsin äkkiä kuvan. Lankana Novitan alpakka :)

 

 

Heijastinpipoja olen tehnyt nyt tasan 10 kpl ja kiintiö alkaa olla kko.lankaa ihan täynnä :/ Meillä on ollut noin 15 astetta pakkasta,kesän jälkeen se tuntuu hyytävän kylmältä. Apua, mitenkähän sitä selviää 30 asteen pakkasissa :) Mukavaa viikonloppua kaikille ♡Tanja

Näytä kommentit (6) | 

06.11.2014 20:57

Pipatsuja

 Olen värkännyt pukinkonttiin Red Heartin heijasti langasta pipatsuja


mukavaa lankaa,ja ainakin kuvittelen pipon parantavan näkyvyyttä liikenteen seassa. Toinen oranssi menee ukille isänpäivän lahjana. Pipo lienee yliveto hirvimetsällä :)

Olenpa saanut aikaan sukkiakin. Nämä tein Palino, extrafinewool-langasta.


 

Uulalle löysin unisukkiin Novitan alpakkaa,ja poika nukkuikin niillä viime yönä. Tänään kun aioin ottaa kuvan, en löytänytkään toista sukkaa mistään. Meillä on sukkiin erikoistunut musta-aukko. Tekstinkäsittely rupesi omituisesti tökkimään,ja tätä sivua ei tietenkään enää päivitetä :( murr.. Roosalle teen vihreästä Dropsin alpakasta unisukkia enkelinkihara palmikoilla :)

 

 

Mukavaa viikonloppua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (9) | 

01.11.2014 21:57

hauskaa pyhäinpäivää

Ihan itte piirsin naaman ja kaiversin kurpitsaukolle :) Nää on minusta parasta halloweenissa. Kaksi päivää siivosin ja valmistelin pyhäinpäivää. Ny on vieraat lähteneet ja voin rentoutua neuleen parissa.

voikaa hyvin  Tanja

Näytä kommentit (2) | 

26.10.2014 17:53

Uulan villeri

 Pienen miehen villeri valmistui parahaksi. Lanka on 100%merinovillaa,joka lämmittää muttei kutita.

Mallikuvio on kirjasta kauneimmat neulemallit.

Villerin takakappaleen yläosaan virkkasin yksityiskohdan pp:llä, ja jatkoin virkkausta hupuksi.

Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen villeriin. Mallikuvio on kiva,ja sopii hyvin liukuvärjätylle langalle. Saaja itsekkin näytti olevan tyytyväinen :)

Mukavaa viikkoa kaikille  Tanja

 

Näytä kommentit (6) | 

10.10.2014 16:58

Kuollut fisu

 Tuli viimeinkin valmiiksi. Olipa harvinaisen sitkasta tehdä,vaikka yleensä teen pipot päivässä. Aloitin toukokuussa,tänään viimeistelin, voisi sanoa että tämä kala oli hankala pyytää. Ohje ei ollut edes vaikea, löytyy kun googlettaa ded fis hat.

Kuollu lahna lattialla

Ja Roosalla päässä 

Minun piti tedä näitä vino pino pukin konttiin kaikille suvun poikalapsille, mutta enpä tiedä,jjos tekemiseen menee noin kauan. Nyt on kuitenkin valmis,ja pois tekemättömien töiden listalta,huh kun helpotti. Lankoina on muutes lild'in jotain sukkalanka nimellä ollutta akryylia ja novitan bambua :)

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (7) | 

09.10.2014 13:14

Sydänsukat

 Silmukoita siirtelemällä. Perustekniikka, josta aikoinaan pidin kovasti. Antaa lähes rajattomat mahdollisuudet kuviointiin helposti ja nopeasti. Löysin vanhan rakkauden uudestaan  kun piti kuvioda sukat lastenhoidon lomassa. Lanka keltainen 7-veikka.

 

Yksityiskohta sukkien takaosan ja varrensuun palmikoista.

Näytä kommentit (6) | 

07.10.2014 10:06

Välipala sukat

 Olen hukannut lankojani johonkin lankakaapin perukoilla olevaan mustaan aukkoon. En löydä mistään Uula pojan puserolankoja,joita tiedän olevan vielä kaksi kerää jossain pussukassa :/ Harmittava takaisku, pusero on toista hihaa,ja kaulusta vaille valmis.

Sensijaan löysin kaksi kerää seiskaa, jotka lienevät jostain alekorista. Toisesta tein alemmassa postauksessa olevat vihreät sukat,ja loput kilkutin sukkiin. En tee paljoakaan seiskasta,ja koon hahmottaminen on ollut vaikeaa. Nyt sain jonkinlaisen kartan silmukkamääristä, kun tajusin,että seiskasta tulee yhtä kokoa isommat nallen silmukkamäärillä.

Näissä sukissa on 18+18 silmukkaa,ja koko olisi jotain 36-37. Terässä oikeilla,ja nurjilla silmukoilla kuviointia,varressa twistaavaa kiertopitsiä, ja lopuksi palmikoita. Dr Who:ta katsellessani tulin vielä laittaneeksi kukkia,vaikkei sukat niitä olisi tarvinneet.

Harmittavaa että värit vääristyvät noin paljon kuvassa. Vihreä on heleä vaalean vihreä ja kirkas keltainen varressa.

Keltaisesta aloitin uudet sukat 14+14 silmukkamäärällä. Niistä pitäisi tulla suurin piirtein Roosan kokoiset. Nyt hommiin,toivottavasti löydän ne Uulan puserolangat ennen kesää :)

Mukavaa loppuviikkoa kaikille  Tanja

Näytä kommentit (2) | 

27.09.2014 9:34

sukat seiskasta

 Menivät vähän plörinäksi. Katsoin ihan nätin, ja selkeän kuvion mallikirjasta. Mutta se mikä kirjan kuvassa näytti selkeältä, ei sitä sitten sukassa ollutkaan.

Sukkien väri on vaalean vihreä,kuvaan taittui harmahtavaksi. Muutenkin nämä sukat tökki ja tölvi. Kantapää piti tehdä kahtden kertaan. Mallikuvio ei ollut tarpeeksi ryhdikäs jne..Ei näitä kehtaa antaa edes lahjaksi :/ No,ovatpahan kotisukkina itselleni.

Kaikki puikot ovat käytössä, ja keskeneräisten töiden määrä kasvanut suhteettomaksi. Kun Roosa sai synttärikutsun, ei minulla tietenkään ollut sopivia sukkia valmiina. Laskeskelin ehtiväni tehdä pikkutytön sukat, ja ostin nallea hempeässä värissä. Eihän niitä puikkoja sitten ollutkaan vapaana. Opin että pidän varalla yhtä koko pienempää,ja isompaa sukkaa, kuin Roosan koko on. Onneksi olen virkannut nätin päällisen lasipurnukkaan, päätimme Roosan kanssa täyttää sen karkilla :) Lisäksi prinsessakamaa,niin eiköhän kelpaa. Kysyin tytön vanhemmilta,mitä päivänsankari haluaisi saada. Vastaus oli se maailman ärsyttävin hymistely "osallistuminen kutsuihin on paras lahja". Juu 80 vuotiaalle mummolle näin on,mutta 6 vuotiaalle lahjat on iso juttu. Vaikka se meistä aikuisista tuntuisi pinnalliselta hömpältä. Sitäpaitsi, pienelle vieraalle lahjan valinta, ja laittaminen on vähintään yhtä mukavaa kuin sen antaminen.

Mukavaa lauantaita kaikille ♡♡ Tanja

Näytä kommentit (3) | 

24.09.2014 17:05

Ensilumen kunniaksi

 Riisipuuroa,ja omena-taatelikakkua,namm

Näytä kommentit (2) | 

23.09.2014 21:33

Sukkia syksyyn

 Sukkavillitykseni vain jatkuu,ja jatkuu muiden neuleiden kustannuksella.

Nallukkaa mallina varressa twist or not.

 

 

 

7 nostalgiaa

 

Uula pojan kotisukat nostalgian ja raidan jämistä.

Meillä lapset sairastaa nuhaa,ja varsinkin Uula poika on säälinyt itseään pohjattomasti :) Viimeyönä Uula valvoi klo 3.00,ja kun sain kuumen talttumaan, ja pojan nukkumaan, heräsi Roosa tyttönen ja häntä ei saanut enään nukkumaan uudestaan. Huhhuh meinasi väsyttää niin päivällä, että pää oli kipeä. Onneksi molemmat nukahtivat samaan aikaan päikkäreille,joten minäkin sai  tunnin nokoset :) Semmoista se välillä on tämä elämä.

 

Mukavaa syyskuun loppua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (3) | 

11.09.2014 11:08

sukat äidilleni

 Kokeilin sukkaryhmässä pyörinyttä twist or not-mallia. Prototyypin sai mammani, ja hyvin kelpasi sukat.

Lanka on ihastuttavaa 7-raitaa sateenkaaren väreissä

Näytä kommentit (3) | 

08.09.2014 22:42

siistejä silmukoita

 Uula pojan käsittelemistä langoista, sisäinen järjestyksenpitäjäni hurraa

Nallukkaa koko noin 38

Nallukkaa junasukat koko noin 20

7 raitaa koko noin 40/41

 

Tiedän että täällä saisi blokata vain novitan langoilla, mutta silver dream on niiin ihanaa!

Popparilippiksiä yksi koko

Ja vielä jämälangasta ranteenlämmittimet

Löysin tämmösen huivin kaappini kätköistä,millon lie tehnyt tämänkin. Lanka puro batik,ja malli muistaakseni wellen baktus

 

Mukavaa viikkoa kaikille Tanja

 

Näytä kommentit (2) | 

25.08.2014 11:27

Pienen sukat

 Nallesta, pitämään pienet varpaat lämpöisinä 

 

Sukassa on tilaa, jos tulee niin kylmä pakkaspäivä, että tarttee lisäsukkaa alle.

Mukavaa maanantaita kaikille  Tanja

Näytä kommentit (4) | 

Arkisto
  
Syys2015(2)
Touko2015(1)
Huhti2015(2)
Maalis2015(1)
Helmi2015(3)
Tammi2015(6)
Joulu2014(1)
Marras2014(6)
Loka2014(4)
Syys2014(6)
Elo2014(8)
Heinä2014(1)
Kesä2014(3)
Maalis2014(2)
Tammi2014(1)
Joulu2013(4)
Marras2013(2)
Loka2013(2)
Syys2013(8)
Elo2013(3)
Heinä2013(4)
Kesä2013(3)
Touko2013(4)
Huhti2013(2)
Maalis2013(4)
Helmi2013(3)
Tammi2013(2)
Joulu2012(2)
Marras2012(3)
Loka2012(1)
Syys2012(7)
Elo2012(3)
Heinä2012(1)
Kesä2012(1)
Touko2012(1)
Huhti2012(4)
Maalis2012(4)
Helmi2012(5)
Tammi2012(3)
Joulu2011(3)
Marras2011(3)
Loka2011(4)
Syys2011(4)
Elo2011(4)
Heinä2011(3)
Kesä2011(4)
Touko2011(3)
Huhti2011(2)
Maalis2011(2)
Helmi2011(3)
Tammi2011(2)
Joulu2010(4)
Marras2010(3)
Loka2010(5)
Syys2010(8)
Elo2010(10)
Heinä2010(2)
Kesä2010(2)
Touko2010(18)
Huhti2010(20)


Tilastot
Viestejä 232
Lukukertoja 72335

Luo tunnukset
- voit kommentoida
- perustaa oman blogin