Elämäntapataiteilija
"Minäkö langanhamstraaja?:O"
21.01.2015 22:09

Iltapuhteita

 Sain juuri sukkakasan silitettyä. Olipa kova homma johon tuhraantui tunti. Mutta sitä urakkaa suorittaessani huomasin taas miten tärkeää on malttaa viimeistellä neuleensa kunnolla. Muutaman koon olin mitannut päin peetä,ja jouduin söhräämään tussin kanssa uudet numerot lappuihin. Sukat saivat pari numeroa lisää mittaa kun höyrytin mallikuviot kunnolla auki.

Roosa bambuinen liivi eli slipoveri tuli viimein valmiiksi. Ja mitä huomasinkaan byhyy,olin mitannut kädentien korkeuden aivan päin prinkkalaa,vaikka mittasin ne moneen kertaan neuloessani. Pitiolla 14cm,eikä sitten ollutkaan. No onneksi Roosan kädet mahtuvat niistä,mutta keljuttaa silti. Tässä kuva kunnon möhlinnästäni.

No sattuhan noita fiboja kun paljon tekee. Olkoot minun tammikuun maanantai kappale :) Roosa  pitäköön liiviä niin kauan kuin mahtuu,ja annan sen sitten hänen serkulleen,joka on pieni rimpula tikkukäsivarsineen.

Kevättä alkaa jo olla rinnassa vissiin minullakin. Löysin Dropsin sivuilta tämmöisten pitsiunelmien ohjeen. Lankana oli käytetty alpacaa,mutta minulla oli vanhaa, Roosalle aikomastani villeristä purettua merinovillalankaa iso kerä. Tyttö ehti kasvaa koon ohi ennen kuin villeri oli valmis. Tein kerrankin itselleni kevääksi pitsiset sormikkaat. Nyt on vain ongelmana ettei minulla ole muuta sormikkaisiin sopivaa asua :/  No jokatauksessa kauniin nostalgiset :)

Mukavaa viikonloppua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (2) | 

17.01.2015 23:12

Muutama sukkapari

 Tikuttelin sukkia aikani kuluksi,ja lankakaappiin tilaa saadakseni. Lankoina näissä Safari, Lang mille colori ja novitan nostalgia :)

Oikea käsi meinaa jumittaa ranteesta ikävästi. Ehkä pieni tauko ois paikallaan :) Toisaalta mi nua hotsittais mahdottomasti neuloa Lang mille colorista(värikäs lanka) sormikkaita,joita olen hampaatirvessä ennen väkisin vääntänyt. Mikähän into mulla nyt pukkaa sormikkaisiin :o Monta keskeneräistä rojektia odottaa loppusilaustaan. En vaan saa itsestäni aikaiseksi, uudet langat huutaa niin kovaa että pakko ottaa puikoille :)

Mukavaa viikonloppua kaikille  Tanja

 

Näytä kommentit (6) | 

08.01.2015 21:44

Tästä se taas lähtee

 Uuden vuoden päätökseni mukaan olen merkinnyt tarkkaan ylös kuluttamani langan painon ja metrimäärän. Kirjanpitoni mukaan olen tehnyt jo 500m eli puoli kilometriä lankaa sukiksi 1:deksi pipoksi.

Ja lisää tulee,tosin yksi ufo,Roosan pitsiliivi pitäisi saada vihdoin valmiiksi ennen kuin on liian pieni 

Uulalle aloitin kesällä bambu puseron jonka sain kaulusta vaille valmiiksi,ei taida sopia enää.

Sentikasta tilaamani langat tulivat. Eikö olekkin ihania.Etualalla novian langasta sukkapari.

Nyt tuntuu että on tämä tekeminen myötätuulessa. Aion hyödyntää tunteen perinpohjin, ennen kuin katoaa taas

Mukavaa loppuviikkoa kaikilleTanja

Näytä kommentit (1) | 

03.01.2015 20:59

Sukkarallia

 Oikeat murheenkryynit. Lanka7, malli Novitan sukkalehti, ja koko 45. Neuloin pyörölläni molemmat yhtaikaa. Puikkojen vaihtumiskohdassa kuvio oli lopulta niin tökerö, että oli pakko purkaa. 1.sukka korjaantui hyvin, eikä silmukat kiristäneet. Toinen sukka, voi kauhistus,piti purkaa kolme kertaa. Silmukat kiristyi ja paukkui joka purkukierroksella lisää. Hirvitys sukaksi. Korjauksen tein koukun ja yhden puikon avulla.

l
Korjattu kohta höyrytyksen jälkeen. Saa luvan kelvata.

Sukat menevät lahjaksi, eivät täydelliset, mutta parhaani tein. 

 

Seuraavat sukat ovat vuoden viimeiset ja samalla ensimmäiset :)

Lanka snake. Vähän olemattoman oloinen lanka. Tuli ostettua Lankamaailmasta kokeilumielessä.

Mukavaa tammikuuta kaikille

Tanja

 

Näytä kommentit (6) | 

31.12.2014 22:25

uusi vuosi uudet kujeet

 Joulukuu on vihdoin ohi,pukki jakanut lahjat,ja minä aika piipussa saatuani lasten kanssa flunssankin riesaksi. Blogin päivityskin jäi kun aika ei riittänyt mihinkään. Nyt on kuitenkin vuosi saatu liki päätökseen ja raketitkin on jo ammuttu. Uusi vuosi tuo uudet haasteet ja mahdollisuudet. Toivotankin jokaiselle oikein hyvää, lankarikasta Uutta Vuotta. Palataan astialle ensi vuoden puolella 

Tanja 

16.11.2014 13:53

Dominomyssy

 Bongasin kivan ohjeen täältä http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=151&d_id=41&lang=fi lankana on ensimmäinen kaapista käteen osunut akryyli.

nätti ja helppo malli. Tein pienimmän koon ja jätin siitäkin yhden dominon pois,silti tuli aikuisten koko :)

Bongasin myös pienen talvikeijun:D Roosa tanssi isompien tyttöjen kanssa tanssinäytöksessä. Tässä keiju jännittyneenä juuri ennen esitystä

Mukavaa sunnuntaita kaikille ♡Tanja

Näytä kommentit (6) | 

13.11.2014 20:53

Unisukat

 Roosalle alpakasta,malli enkelinkihara 


 

Uulan toinen unisukka on yhä karkuteilla. Täytyy ottaa ilmeisesti järeät aseet käyttöön ja kontata lastan kanssa säkyjen aluset. MUOKS:haa löytyihän se toinenkin sukka :) Pistin pojalle sukat jalkaan ja näppäsin äkkiä kuvan. Lankana Novitan alpakka :)

 

 

Heijastinpipoja olen tehnyt nyt tasan 10 kpl ja kiintiö alkaa olla kko.lankaa ihan täynnä :/ Meillä on ollut noin 15 astetta pakkasta,kesän jälkeen se tuntuu hyytävän kylmältä. Apua, mitenkähän sitä selviää 30 asteen pakkasissa :) Mukavaa viikonloppua kaikille ♡Tanja

Näytä kommentit (6) | 

06.11.2014 20:57

Pipatsuja

 Olen värkännyt pukinkonttiin Red Heartin heijasti langasta pipatsuja


mukavaa lankaa,ja ainakin kuvittelen pipon parantavan näkyvyyttä liikenteen seassa. Toinen oranssi menee ukille isänpäivän lahjana. Pipo lienee yliveto hirvimetsällä :)

Olenpa saanut aikaan sukkiakin. Nämä tein Palino, extrafinewool-langasta.


 

Uulalle löysin unisukkiin Novitan alpakkaa,ja poika nukkuikin niillä viime yönä. Tänään kun aioin ottaa kuvan, en löytänytkään toista sukkaa mistään. Meillä on sukkiin erikoistunut musta-aukko. Tekstinkäsittely rupesi omituisesti tökkimään,ja tätä sivua ei tietenkään enää päivitetä :( murr.. Roosalle teen vihreästä Dropsin alpakasta unisukkia enkelinkihara palmikoilla :)

 

 

Mukavaa viikonloppua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (9) | 

01.11.2014 21:57

hauskaa pyhäinpäivää

Ihan itte piirsin naaman ja kaiversin kurpitsaukolle :) Nää on minusta parasta halloweenissa. Kaksi päivää siivosin ja valmistelin pyhäinpäivää. Ny on vieraat lähteneet ja voin rentoutua neuleen parissa.

voikaa hyvin  Tanja

Näytä kommentit (2) | 

26.10.2014 17:53

Uulan villeri

 Pienen miehen villeri valmistui parahaksi. Lanka on 100%merinovillaa,joka lämmittää muttei kutita.

Mallikuvio on kirjasta kauneimmat neulemallit.

Villerin takakappaleen yläosaan virkkasin yksityiskohdan pp:llä, ja jatkoin virkkausta hupuksi.

Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen villeriin. Mallikuvio on kiva,ja sopii hyvin liukuvärjätylle langalle. Saaja itsekkin näytti olevan tyytyväinen :)

Mukavaa viikkoa kaikille  Tanja

 

Näytä kommentit (6) | 

10.10.2014 16:58

Kuollut fisu

 Tuli viimeinkin valmiiksi. Olipa harvinaisen sitkasta tehdä,vaikka yleensä teen pipot päivässä. Aloitin toukokuussa,tänään viimeistelin, voisi sanoa että tämä kala oli hankala pyytää. Ohje ei ollut edes vaikea, löytyy kun googlettaa ded fis hat.

Kuollu lahna lattialla

Ja Roosalla päässä 

Minun piti tedä näitä vino pino pukin konttiin kaikille suvun poikalapsille, mutta enpä tiedä,jjos tekemiseen menee noin kauan. Nyt on kuitenkin valmis,ja pois tekemättömien töiden listalta,huh kun helpotti. Lankoina on muutes lild'in jotain sukkalanka nimellä ollutta akryylia ja novitan bambua :)

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (7) | 

09.10.2014 13:14

Sydänsukat

 Silmukoita siirtelemällä. Perustekniikka, josta aikoinaan pidin kovasti. Antaa lähes rajattomat mahdollisuudet kuviointiin helposti ja nopeasti. Löysin vanhan rakkauden uudestaan  kun piti kuvioda sukat lastenhoidon lomassa. Lanka keltainen 7-veikka.

 

Yksityiskohta sukkien takaosan ja varrensuun palmikoista.

Näytä kommentit (6) | 

07.10.2014 10:06

Välipala sukat

 Olen hukannut lankojani johonkin lankakaapin perukoilla olevaan mustaan aukkoon. En löydä mistään Uula pojan puserolankoja,joita tiedän olevan vielä kaksi kerää jossain pussukassa :/ Harmittava takaisku, pusero on toista hihaa,ja kaulusta vaille valmis.

Sensijaan löysin kaksi kerää seiskaa, jotka lienevät jostain alekorista. Toisesta tein alemmassa postauksessa olevat vihreät sukat,ja loput kilkutin sukkiin. En tee paljoakaan seiskasta,ja koon hahmottaminen on ollut vaikeaa. Nyt sain jonkinlaisen kartan silmukkamääristä, kun tajusin,että seiskasta tulee yhtä kokoa isommat nallen silmukkamäärillä.

Näissä sukissa on 18+18 silmukkaa,ja koko olisi jotain 36-37. Terässä oikeilla,ja nurjilla silmukoilla kuviointia,varressa twistaavaa kiertopitsiä, ja lopuksi palmikoita. Dr Who:ta katsellessani tulin vielä laittaneeksi kukkia,vaikkei sukat niitä olisi tarvinneet.

Harmittavaa että värit vääristyvät noin paljon kuvassa. Vihreä on heleä vaalean vihreä ja kirkas keltainen varressa.

Keltaisesta aloitin uudet sukat 14+14 silmukkamäärällä. Niistä pitäisi tulla suurin piirtein Roosan kokoiset. Nyt hommiin,toivottavasti löydän ne Uulan puserolangat ennen kesää :)

Mukavaa loppuviikkoa kaikille  Tanja

Näytä kommentit (2) | 

27.09.2014 9:34

sukat seiskasta

 Menivät vähän plörinäksi. Katsoin ihan nätin, ja selkeän kuvion mallikirjasta. Mutta se mikä kirjan kuvassa näytti selkeältä, ei sitä sitten sukassa ollutkaan.

Sukkien väri on vaalean vihreä,kuvaan taittui harmahtavaksi. Muutenkin nämä sukat tökki ja tölvi. Kantapää piti tehdä kahtden kertaan. Mallikuvio ei ollut tarpeeksi ryhdikäs jne..Ei näitä kehtaa antaa edes lahjaksi :/ No,ovatpahan kotisukkina itselleni.

Kaikki puikot ovat käytössä, ja keskeneräisten töiden määrä kasvanut suhteettomaksi. Kun Roosa sai synttärikutsun, ei minulla tietenkään ollut sopivia sukkia valmiina. Laskeskelin ehtiväni tehdä pikkutytön sukat, ja ostin nallea hempeässä värissä. Eihän niitä puikkoja sitten ollutkaan vapaana. Opin että pidän varalla yhtä koko pienempää,ja isompaa sukkaa, kuin Roosan koko on. Onneksi olen virkannut nätin päällisen lasipurnukkaan, päätimme Roosan kanssa täyttää sen karkilla :) Lisäksi prinsessakamaa,niin eiköhän kelpaa. Kysyin tytön vanhemmilta,mitä päivänsankari haluaisi saada. Vastaus oli se maailman ärsyttävin hymistely "osallistuminen kutsuihin on paras lahja". Juu 80 vuotiaalle mummolle näin on,mutta 6 vuotiaalle lahjat on iso juttu. Vaikka se meistä aikuisista tuntuisi pinnalliselta hömpältä. Sitäpaitsi, pienelle vieraalle lahjan valinta, ja laittaminen on vähintään yhtä mukavaa kuin sen antaminen.

Mukavaa lauantaita kaikille ♡♡ Tanja

Näytä kommentit (3) | 

24.09.2014 17:05

Ensilumen kunniaksi

 Riisipuuroa,ja omena-taatelikakkua,namm

Näytä kommentit (2) | 

23.09.2014 21:33

Sukkia syksyyn

 Sukkavillitykseni vain jatkuu,ja jatkuu muiden neuleiden kustannuksella.

Nallukkaa mallina varressa twist or not.

 

 

 

7 nostalgiaa

 

Uula pojan kotisukat nostalgian ja raidan jämistä.

Meillä lapset sairastaa nuhaa,ja varsinkin Uula poika on säälinyt itseään pohjattomasti :) Viimeyönä Uula valvoi klo 3.00,ja kun sain kuumen talttumaan, ja pojan nukkumaan, heräsi Roosa tyttönen ja häntä ei saanut enään nukkumaan uudestaan. Huhhuh meinasi väsyttää niin päivällä, että pää oli kipeä. Onneksi molemmat nukahtivat samaan aikaan päikkäreille,joten minäkin sai  tunnin nokoset :) Semmoista se välillä on tämä elämä.

 

Mukavaa syyskuun loppua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (3) | 

11.09.2014 11:08

sukat äidilleni

 Kokeilin sukkaryhmässä pyörinyttä twist or not-mallia. Prototyypin sai mammani, ja hyvin kelpasi sukat.

Lanka on ihastuttavaa 7-raitaa sateenkaaren väreissä

Näytä kommentit (3) | 

08.09.2014 22:42

siistejä silmukoita

 Uula pojan käsittelemistä langoista, sisäinen järjestyksenpitäjäni hurraa

Nallukkaa koko noin 38

Nallukkaa junasukat koko noin 20

7 raitaa koko noin 40/41

 

Tiedän että täällä saisi blokata vain novitan langoilla, mutta silver dream on niiin ihanaa!

Popparilippiksiä yksi koko

Ja vielä jämälangasta ranteenlämmittimet

Löysin tämmösen huivin kaappini kätköistä,millon lie tehnyt tämänkin. Lanka puro batik,ja malli muistaakseni wellen baktus

 

Mukavaa viikkoa kaikille Tanja

 

Näytä kommentit (2) | 

25.08.2014 11:27

Pienen sukat

 Nallesta, pitämään pienet varpaat lämpöisinä 

 

Sukassa on tilaa, jos tulee niin kylmä pakkaspäivä, että tarttee lisäsukkaa alle.

Mukavaa maanantaita kaikille  Tanja

Näytä kommentit (4) | 

24.08.2014 20:29

Suklaiset polvarit

 Jouduinkin tekemään sukista pitemmät kuin olin ajatellut, nuoren neidin vaatimuksesta. Huomasin miten ruosteessa olen näiden pikien varsien kanssa. Tuli vähän tiukat, mutta pysyypä paremmin ylhäällä.

 

Olen totaalisesti hurahtanut tähän väriin. Ihana kiin suklaa konvehti. Saatoin jopa tuntea suklaan maun kielelläni neuloessani näitä sukkia nam

Nyt on puikolla pikkusukat Uulalle 

Mukavaa viikonalkua kaikille  Tanja

Näytä kommentit (3) | 

22.08.2014 8:34

Suklaata

 Tämä nallen kaarna(?)on oikea herkku. Ostan sitä suklaan korvikkeena. Kuvittelen tietysti laihtuvani tällä konstilla ;) 

 

Mallikuvio korotettu helmineule uusimman lehden jakun ohjeesta. Ihastuin niin tähän lankaan, että olen kerän tai kaksi ostanut liki joka reissulla S-markettiin. Eilen ostin 4 kerää,tarkoitus on penkoa jostain kätköistäni esiin lapsen mukana kasvavan haalarin ohje. Näin mulle aina käy, keskeneräisiä olisi vaikka kuinka,ja minä vain hurvittelen :)

Mukavaa viikonloppua kaikille  Tanja

19.08.2014 19:22

Sataa, sataa ropisee

 eikä meitsiä hotsita tippaakaan tehdä hommia. Flover pover-liivi jumittaa,ja lankakin loppui kesken. Pitää miettiä mallia,ja muokata siitä yhdellä kerällä neulottava. Tämmönen liivi on ny  

Täytyy ostaa lisää lankaa,ja tehdä vielä liiviin etupuolta. Hihat on vielä hakusessa,ei hajuakaan mimmoset tekis.

Kaivelin aikani kuluksi lankakaappiani, ja löysin bambuja. Päätin tehdä niitäkin vähemmäksi. Selailin iänvanhaa neulekirjaa,ja löysin pitsipulloverin ohjeen. Olen jo neulonut kädenteille asti.

 

Valkoinen on resori,jonka tein 1 o takareunasta,1 n. Tarkoitus on tehdä kaulus ja hihansuut samasta valkoisesta. Punainen lanka on vadelma nimeltään. Roosa ite tykkää kovasti. Mukavan nostalginen malli, mutta laiskottaa ruveta laskemaan silmukat etu-ja takakappaleeksi. Bambu on kiva lanka lapsille, pehmoista ja kevyttä. 

Kun isommat työt laiskottaa,päätin tehdä väliin pienempää. Aloitin sukat pyöröllä nallesta

Ajattelin mallikuvioksi tunturineulosta. Lanka taitaa olla sen verran kirjavaa, ettei hyövää muuta tehdä.

Matalapaine, pilvet lähes laahaa maata, mikä väsyttää minua entisestään.Virkkasin Uulalleni älyttömän hyviä vauvantöppösiä, jotka pysyy hyvin jalassa. Uula-pojan jalka vain kasvoi niistä ulos. Eipä hätää,päätin näppärästi isontaa mallia,ja laittaa pohjiin vielä jarruliimankin. Töppöset oli katasrooffi, ne ei pysy jaloissa, ovat liian lyhyet,ja liian korkeat. Nyyyh,näin hirveän vaivan joka meni plörinäksi,lankaakin meni hukkaan,eihän niitä voi purkaakkaan jarruliiman takia. Heitänkö naama punaisena mokomat sudet roskiin, vai otanko kiltisti virkkuukoukun takaisin käteen,ja palaan suunitteluvaiheeseen. Olen lamaantunut  moisesta takapakista,alkeellisia virheitä,ja liiallista itseluottamusta. En edes kokeillut tossuja pojan jalkaaan ennen kuin töräytin sitä liimaa pohjiin. Ny mä ruoskin itseäni moisesta tyhmyydestä

Jotain mukavaakin tänään sentään tapahtui. Roosan kummitäti kävi,ja kannusti kovasti palaamaan takaisin yliopistoon,ja jatkamaan kuvataiteen maisterin opintoja. Olisin muuten ensimmäinen maisteri suvussani  Jokatapauksessa me ilmeisesti muutamme,mikäli sopiva asunto löytyy, kaupunkiin. Siellä on molemmat mummot, ja lasten serkut, ja kaksi tätiä.Vähän minua kyllä mietityttää miten Roosa tyttö sopeutuu isompiin ympyröihin. Koulu alkaa syksyllä,eikä tuttuja kavereita ole luokassa. Äidin sydän luo pelkoja tietysti,ja maalaa kaikki pirut,ja koulukiusaajat seinille

Isoja päätöksiä pitäisi tehdä,eikä ne ole ihan helpoimmasta päästä. Oman työurankin suhteen pitäisi tehdä ratkaisuja,jos en halua nähdä nälkää eläkkeellä. Toisaalta muutokset ovat myös hyväksi,kuka tietää mitä mahdollisuuksia avautuu tulevaisuudessa.

Mukavaa viikkoa kaikille Tanja

Näytä kommentit (9) | 

09.08.2014 9:35

Flower Power

 Kiitos Satun,Susanna maalta ja sipulisoppa, vierailunne ja kommenttinne ilahduttivat minua 

Aina välillä kannattaa pitää luovaa taukoa,ja heittää puikot santaan. Rantaelämää viettäessäni pohdiskelin 60-luvun hippiliikettä,ja erityisesti hippien vaatetusta. Tuolloin oli muotia helmet, pinkit lasit, leveät lahkeet,ja hapsuliivit. Vietnamin sotaa vastustettiin Flower Power ideologialla,ja USA:ssa hippitytöt laittoivat kukkia sotilaiden aseenpiippuihin. 

Kun Suomi nyt muun euroopan mukana asettaa pakotteita venäjälle, ja uutiset ovat täynnä toinen toistaan hirveämpiä kuvia; tunsin että näiden kovien aikojen vastapainoksi on saatava jotain pehmeää ja kaunista. Syntyi Flower Power liivi 60-luvun hippihenkeen. Langaksi valitsin lankamaailman silver softin,koska Novitalta ei vastaavaa löydy. 

 

Keskellä on iso kukka,ja viisi terälehteä sen ympärillä. Kukat jatkuvat vielä kkpylväinä ympäri keskustaa. Saapa nähdä millainen liivistä lopulta tulee. Tämä on versio 2. Hihoiksi ajattelin ppylväitä,tai pylväitä,lopuksi ehkä simpukkareunus. 

Tänään onkin hyvä päivä virkata, lämmintä on enää 15 astetta. Pikkuhiljaa mennään kohti syksyn kuulaan kirpeitä päiviä 

Oikein mukavaa lauantaita kaikille  Tanja

Näytä kommentit (6) | 

07.08.2014 13:25

kesä, aurinko, ja vesi

 Rannalla nautiselemassa viimeisistä kesäpäivistä 

Enkä mietikkään neulehommiani!

Näytä kommentit (2) | 

05.08.2014 21:20

Tadaa

 Oppii se tyhmäkin kun viisaampi opettaa,erityinen kiitos sipulisopalle :). Tässä kuva virkkaamistani tossuista. Koko n. 1-2 vuotiaan, ja lankoina Lankamaailman alekorista kaivettuja aarteita, sekä oikealla olevat puro batiikkia :)

Näytä kommentit (2) | 

15.07.2014 15:33

Mitäs tänne kuuluu?

 On niin kuuma etten jaksa tehdä mitään. Uin hiessä ja lanka tuhraantuu tahmaisissa sormissa.Olisi ihanaa hypätä veteen, mutta ukkonen kolistelee taivaanrannassa. Kieltäytyy  ryökäle tulemasta tuomaan helpotusta tähän helteeseen. Yritän nauttia, kohta tämä loppuu ja syksy saapuu sateineen. Lapset joko nukkuu tai löhöää telkun ääressä. Ulos ei ole kumpikaan halunnut. Uhrasimme helteelle isin joka määrättiin hakemaan jäätelöä perheelle ;)  Tämän kesärenkutuksen myötä  teille oikein hyvää kesää: https://m.youtube.com/watch?v=ddnjJz6BEF8

 

 

Näytä kommentit (13) | 

26.06.2014 13:15

Testing, testing

 En saanut kuvia tänne tabletilta cromellakaan. Tiedosto ylittää sallitun rajan enkä tajua miten saan pienennettyä kuvaa. No ei auta kuin jälleen praatata. 

Sain valmiiksi lild'in langasta sukat. Nappasin kuvion uusimman lehden keltaisesta puserosta. Oli niin sopivasti 10 s mallikuvio. Oikein nätit ja kesäiset. Vahinko etten saa kuvaa teille.

Seuraavat sukat ovat samasta langasta mutta pienemmät, joten sama kuvio ei käy. Päätin tehdä olgaa. Nykyjään teen aina japanilaisen kantapään, jos aloitan varren suusta. Olen ihastunut kovasti tuohon malliin. Kantapäästä tulee hyvä ja jämäkkä.

Hypistelen ihanaa turkoosikimalluslankaa. Olen odottanut tilaisuutta aloittaa huivi siitä, ja taitaa tulla ihan itselle 

Meillä hyinen sää jatkuu Lapissa. Aamulla oli 4 astetta. Ainakin minä odotan kovasti kesää,vaikka lehdestä luin että räkkä on rauhoittunut kylmän ansiosta, niin enpä tiedä. Kyllä sitä vaivaa ja kiusaa aina piisaa.

Ny mä haen kaffekupin ja pistän olgat puikolle, jotain iloa kylmästäkin pitää olla.

Oikein ihanaa päivää, ja lomalaisille toivon parahaita mahdollisia kelejä 

Tanja

Näytä kommentit (1) | 

24.06.2014 23:34

Praatauksia

 kun en saa kuvia ladattua niin praatataan sitten senkin edestä. Viipotin lapin yöttömässä yössä Lankamaailman -40% aleen kieli vyön alla. Hamstrasin kalliimpia sukkalankoja joita en ikinä raaski ostaa, vaikkei hajuakaan mitä niistä teen, ehkä sukkia. Syntilistan päivitin juuri Tapaamiset ja tempaukset osioon jossa lankavarasto paisuu paisumistaan.

Puikoilla on keväällä Lid'istä ostamani puuvilla/villa sukkalanka. Aika kovan oloinen, ja jotenkin narumainen, tai sitten olen vain niin tottunut villan pehmeään soljumiseen sormien läpi.

Keskeneräisiä on tietty vaikka hyyre mykket. Uula pojan bambupusero odottelee valmistumistaan. Samoin ded fis-lakki. 1 virkattu nuttu, johon en ole tyytyväinen, joten purkuun taitaa mennä. Roosan ruususukat vielä loppusilausta vaille. 1virkattu mekko helma kesken.. Kuitenki tekisi mieli vain aloittaa uutta ja uutta ihanuutta, voe, voe, mihin tämä vielä päättyykään.

Meillä Lapissa on ollut hyytävän kylmää, eikä vain ilman lämpötila, vaan järkyttävän kylmä, luihin ja ytimiin menvä tuuli, joka hipoo myrskylukemia. Kaikki ympärillä sairastavat flunssaa ja yskää. Meilläkin meni toista viikkoa ennenkuin minä ja lapset toivuimme.

Olemme kuitenkin lähdössä heinäkuun ensimmäisellä viikolla lomalle eteläiseen Suomeen. Ensin suhaamme kalajoen hiekkasärkille, sieltä yyteriin ja sieltä muumimaailmaan, minnekäs muualle :) Täytyy vain toivoa ettei jälkikasvu sairastu uudelleen, se olisi kurjaa sillä mökit on jo maksettu.

Ny mä lähren nukkumaan, ja huomenna jatkan sukkien parissa. Hyvää yötä kaikille.

Tanja

Näytä kommentit (6) | 

07.06.2014 12:15

Testaus

 uusi selain, mutta kuvia en edelleenkään saa tänne 

26.03.2014 17:52

Kevättä rinnassa

Meidän perheen kevät on mennyt lapsia hoidellessa. Pienimmäinen tekee hampaita ja kitinät on sen mukaisia. Roosa prinsessa käy tarhaa, ja odottaa kesää uintireissuineen. Jotain käsitöitäkin olen saanut tehtyä,ja jopa kuvattua kännykällä teitä varten.

Lazy Katzy huurteesta,ohje löytyy Ravelrystä

 

Psykedeelit seiskasta,ohje netin ihmeellisestä maailmasta nimellä nostetut silmukat.

Jämälankarojektia,kukat virkkasin.

Kummallista hunajakennoa sukkalangasta,kukat virkkailin näihinkin sukkiin.

Broken Seed sukat seiskasta.ohje löytyy kun googlettaa broken seed,taitaa löytyä suomeksikin.

Maalasin tammikuussa muutaman vanhan akryylityöni uusiksi.

Poroja lumisateessa

Tulikettu

 

 

Karhu

Suokaa anteeksi huonot kuvat,otin ne vuoden pimeimpään aikaan eli tammikuussa.

 

Puikoilla on pari huivia ja Roosalle linna-sukat joihin pitäis virkata kukkia. Päässä on miljoona to do-listalla roikkuvaa ideaa. Kunhan sais noi puolivalmiit edes tehtyä. Ai niin tein minä muutaman pannan tähtivirkkauksella ihan myyntiin asti. Kuvat jäi tietysti ottamatta. Meitsiä taitaa vaivata kevätväsymys. Ei oikein jaksa isoa projektia aloittaa,mutta housuja meinaan yrittää aloittaa,semmoisia ylhäältä aloitettuja.Harjottelin Roosan barbeilla virkkaamalla niille hienoja vaatteita. Barbit jäi vahingossa mummolle,joten kuvia ei vielä ole niistä.

Ei muuta kuin hyvää kevättä kaikille kesää odotellessa

Tanja

Näytä kommentit (7) |