LAPA_tus
Pehmoisia nalleja ja ihania sukkia -villapaitoja ja lämpöisiä peittoja unohtamatta! Uusia malleja ja inspiraatioita, joita haluan kanssanne jakaa :)
21.07.2011 23:02

Hmm, mitähän keksisin?

Ostin kaulurissa ja tumpuissani käyttämäni Rose Mohairit poistokorista, eikä niitä enää saa kapoista. Ajattelin aluksi tehdä niistä settiin vielä säärystimet, mutta intoni lopahti. En juurikaan käytä säärystimiä. Mitähän tekisin näistä ihanuuksista? Minulla on kutakin väriä täysi kerä+tummaa liilaa vajaa kerä. Siis hieman alle 200g lankaa.

 

 

Saisikohan niistä isoäidinneliö-huivin tähän keväällä omepelemaani ruutumekkoon?

 

Mekko on istuva ja ylettyy polven yläpuolelle, vaikka se kuvassa näyttääkin melko muodottomalta :) Materiaali on kovaa puuvillaa ja kaavat muokattu Burdan vanhasta kaavasta.

Isoäidinneliö on ollut minulle vanha tuttu jo monen vuoden ajan -en ymmärrä, kun sitä sanotaan niin vaikeaksi ja ihmeelliseksi! :D Sellainen perus tilkkuhan se vain... tosin mielestäni yksinkertaisuudessan hyvin kaunis sellainen :)

21.07.2011 22:45

Insipiraation iskettyä

Oih, kuinka uusin Novita olikaan ihana!

Todella rakastuin moniin kauniisiin ja söpöihin ideoihin. Velton tahdon tehdä ihan varmasti ja isoäidinneliömekko olisi todella sympaattinen!

Aloitin joululahjaurakan jälleen hyvissä ajoin -kun tahtoo neuloa paritkymmenet sukat, tumput, kaulahuitvit sekä muutaman villapaidan, pitää aikaa varata ihan kiitettävästi :) Aloittelen syksyllä myöskin lukion, ja pelkään sen vievän minulta paljon aikaa enkä ehdi enää neuloa niin paljon...

Valitettavasti en voi laittaa tänne kuvia joululahja-luomuksistani, ettei kukaan saaja vahingossakaan saa vihiä

 

Näytä kommentit (1) | 

01.03.2011 18:53

Sateenkaaria ja laiminlyöntiä

Huhhuh, onpas tullut laiminlyötyä tätäkin!

Nyt on työn alla olleet 1v Villelle tehtävät 7-veljestä sateenkaari sukat, tumput ja pipo. Jostainsyystä ei vain ole taas neulominen maistunut ja työ etenee hitaasti... Sukat ja tumput on jo valmiita, mutta laitan kuvia vasta pipon kanssa

Se on kyllä pakko sanoa, että Sateenkaari on kerrassaan ihanaa lankaa! Tulee hyvä mieli sekä itselle, saajalle että katselijoille, niin iloiset on sen värit!

 

Seuraavaa Novitaa odotellessa

~LAPA_nen

Näytä kommentit (3) | 

19.02.2011 17:53

Pikkuisia sukkia

Ystävänpäiväksi neuloin sukkia :) Pinkit ovat Siirille 2v, siniset neuloin myyntiin.

Näytä kommentit (1) | 

12.02.2011 12:19

Brazil-huivi

Olipa kerran pieni, viaton tyttönen, joka kävi kaupassa. Kaupassa hänen kimppuunsa hyökkäsi maailman ihanin lanka, joka julmasti kiduttaen pakotti tytön virkkaamaan itsestään maailman ihanimman huivin.

Ilkeän langan nimi oli Brazil. Kuitujen lisäksi se oli tehty kirjavista paljeteista ja pehmeistä hepsuista, joita vain ei pysty vastustamaan.

Brazilista tuli pehmoinen keväthuivi.

Tuttu tunne?

Näytä kommentit (1) | 

11.02.2011 13:30

Tunnustus, kiitos Tepa!

Sain Tepa-80:lta tälläisen tunnustuksen:

 

Tunnustukseen liittyy kolme haastetta:

 

1. Välitä tämä viidelle bloggaajalle, jotka inspiroivat sinua.

2.Listaa kolme asiaa, joista pidät

3. Näytä kuva, josta tykkäät paljon

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mietin vielä, keille annan haasteen -vaikea päätös :)

Annan sen ainakin: Drucillalle

Pidän: Klassisen musiikin luomisesta, käsitöistä, niin lanka- kuin kangastöistäkin :), pikkusisaruksistani

Erityisesti pidän tästä kuvasta:

 

Siinä on veljeni Ville Valtteri, 1v, Jouluna 2010

 

 

08.02.2011 21:20

Rose kauluri ja tumput

Toteutin itselleni Rose Mohairista neulotun kaulurin ja tumput. Settiin tulee lisäksi vielä pipo, kunhan saan sommiteltua oikeanlaisen mallin :)

Kaulurin väri on liila, vaikka se kuvassa onkin vähän vääristynyt. Se on tehty tasona ainaoikein -neuleena kaulahuivin tapaan poikittain ja sitten ommeltu putkeksi. Ympärys jäi kuitenkin liian pieneksi, joten pitää jatkaa sitä vielä vähän

Näytä kommentit (1) | 

06.02.2011 17:56

Muukalainen avaruudesta

Vanhasta käsityölehdestä löysin tälläisen söpön pikku muukalaisen Lehdessä malli oli tehty tooooodella ohuesta, kai DMC:n, virkkauslangasta amugurumi-tyyliin ja niistä oli koottu vauvan mobile. Itselle kuitenkin halusin tehdä ennemminkin pehmoisen pikkukaverin joten toteutin mallin Novitan vaaleanpunaisesta Teddystä, jota löytyi kaapin pohjalta. Selkäpuoli on huopaa, jotta malli ei venyisi ja vanuisi. Kasvot ja rusetin sommittelin itse.

Näytä kommentit (3) | 

25.01.2011 21:23

Seiskaveikka villasukat

Omia varpaitani lämmittämään neuloin (taas) pitsivillasukat. Tätä mallia en ollut ennen kokeillut -se on Novitan kesä 2010-lehden malli nro. 6,  Leinosen perhossukat. Kirjailusta en kuitenkaan erityisemmin pitänyt -se varmaankin painaa kengässä, mutta muuten malli on mielestäni todella yksinkertaisen kaunis, sekä käytännöllinen, koska pitsiä on pelkässä varressa.

Näytä kommentit (2) | 

22.01.2011 16:42

Pieni pitsiliina

Tässä toinen toteuttamani pitsiliina. Se on virkattu Kotiväestä ja ohje on vanhasta virkkauslehdestä. Tein sen lahjaksi äidilleni.

Liina istuu hyvin mustan pianon päälle -siinä valkoinen pitsipinta näkyy parhaiten :)

22.01.2011 16:40

Pieni välityö

Äitini vanhoja (siis todellakin vanhoja, jostain 50-luvulta peräisin olevia!) virkkauslehtiä selaillessani ihastuin tähän pikkuliinaan. Tein sen jämälangoista, joita epäilen Tennesseeksi. Mallin nimi on Otava. Lehdessä se oli tehty kokonaan valkoisesta, mutta lipasto, jolle sen suunnittelin oli valkoinen, joten toteutin sen muista huoneen väreistä: sinisestä ja liilasta.

21.01.2011 20:45

Mitähän seuraavaksi?

Hmm, mitähän sitä seuraavaksi tekisi? Sain juuri valmiiksi Rose Mohairiset tumput ja kaulurin, jotka suunnittelin itse. Ostin lankaa alennuksesta ja sitä on vielä jäljellä. Mieleni tekisi tehdä ihanan pörröiset sukat, mutta ei taida Rose siinä oikein kestää... höh >:( Kolmiohuivikin olisi kiva, mutta tein settiin jo ihanan kaulurin. Ehkä säärystimet? Tai sitten pipo, vaikka olenkin sellaisen muutama vuosi sitten Rosesta neulonut ja käytän edelleen. Pitääpä miettiä.

Uudesta Novitasta ajattelin ainakin tehdä mallin 71: pitsisukat ja 59/49: kolmiohuivi. Virkattu tilkkupeitto olisi tietysti elämää ihanempi, mutta taitaa näin aikuiselle tulla aika kalliiksi... samoin kuin ihana isovelitakki, malli nro. 43:kin Ehkä joskus...

Kaulurista ja tumpuista tulee kuvat varmaan ihan kohta

Cupcakejakin olisi ihana neuloa, mutta ei niillä kyllä oikein mitään taida tehdä

Näytä kommentit (2) | 

19.01.2011 18:04

Punaista ja pitsiä

Suunnittelin ja toteutin itselleni virkatun, röyhelöisen pikkuboleron, jossa on 3/4-hihat.

 

 

Lankana on Novitan Tennessee punainen. Boleron etukappaleissa on nyörikiinnitys ja muuten miehusta on virkattu pylväillä. Hihoja koristaa leveä pistikaitale ja paksu röyhelö, jonka ohjeen otin Lucian röyhelölaukusta, lisäsin röyhelöön vain vielä yhden kerroksen enemmän.

 

Pitsin mallin sovelsin Novitasta -alunperin sitä oli käytetty Bambusta tehtyyn takkiin. 

Minusta on kaikkein kätevintä suunnitella ohjeet itse, ainakin vaatteisiin, sillä silloin ne voi tehdä täsmälleen omien mittojensa mukaan ja niistä tulee juuri oikeanlaiset. Itse suunnittelu on myös palkitsevampaa: aina oppii jotain uutta ja sen huomaakin. Lisäksi kokonaan itse tehtyyn neuleeseen tai virkkaukseen sisältyy paljon enemmän tunnetta.

 

 

 

Näytä kommentit (2) | 

17.01.2011 18:42

Joustinraitoja

Tässä itse koulussa suunnittelemani ja toteuttamani malli n. 2- vuotiaalle. Paita on kokoa 98cm, mutta mahtuu Santerille vieläkin, vaikka muut vaatteet ovatkin jo kokoa 116cm :) Taisi tulla pikku fiba tuon koon kanssa...

 

Villapaita on seiskaveikkaa ja kokonaan 2o, 2n -joustinneuletta. Oranssit sukat ovat Nallea ja kirjavat seiskaveikkaa. Molempien ohje on Syksy 2009 -lehdestä, mutta muokkasin koon sopivaksi ja värit itselleni ja Santerille mieluisiksi.

 

Paita toimii 2-vuotiaalla hyvin; se on helppo pukea ja riisua joustavuuden ansiosta, mutta istuu kuitenkin hyvin ja alle mahtuu paljon vaatetta. Paita on nyt jo tosin melko venynyt paljon käytön jälkeen, mutta onneksi se saa muotonsa takaisin aina pesussa, tai jopa pelkällä kostutuksella :) Pienet kasvavat nopeasti, mutta jotenkin oudosti tämä paita on ollut käytössä jo puolitoista vuotta, mutta mahtuu edelleen ilman pienintäkään kiristystä! Oikea taikapaita... Santerin jälkeen paidan periikin sitten Ville -pienemmän kirous.

 

16.01.2011 18:04

Ikuisuusprojekti

Huh huh, olen kohta vuoden neulonut tätä pitsitakkia itselleni! Malli on Novitan Kesä 2010 -lehdestä ja lankana Bambu. Alkuperäinen suunnitelma oli saada tämä valmiiksi kesällä oleviin rippijuhliin, mutta aikataulu ei sitten ihan täsmännytkään... mutta mikäs siinä -kevällä tulee päättärit ja onhan sielläkin itse neulottu pitsitakki ihana!

Lehdessä malli oli tehty valkoisella, mutta pidin enemmän vaaleanpunaisesta. Neuletakki on toinen aikuiselle tekemäni vaate, aiemmin olen tehnyt ainoastaan Kotiväestä virkatun ananas- pitsijakun. Kyllä se tästä...

Näytä kommentit (1) | 

16.01.2011 15:02

Silja -paidat

Näin vaihteeksi taas vauvojen vaatteita :) Suunnittelin paidat itse, ne ovat eri kokoa; toinen Santerille ja toinen Villelle. Sukat on tehty perus-vauvansukka ohjeella Seiskaveikasta. Paitojen lankana on Novitan Silja (mahdollisesti teemalanka, mutta ainakin tosi vanhaa). 

Ylempi näyttää vähän epämuodostuneelta; lyhyeltä ja leveältä, mutta se on tehty mittojen mukaan ja on juuri Villen kokoinen, vaikka näyttääkin mielenkiintoiselta :) Pääntie tosin on venynyt.

13.01.2011 18:38

Tyylikäs raita-tilkkutäkki vauvalle

Taisipa olla Ville, jolle virkkasin tämän minusta nätin tilkkutäkin. Se on toteutettu klassisista isoäidinneliöistä, joista sommittelin vinoraitoja. Lankana on seiskaveikka (tummanruskea ja osa beesseistä) ja teemalanka Katja (sininen ja suurinosa beigeistä). Yhdistin palat virkkaamalla kiinteitä silmukoita tummanruskealla seiskaveikalla, lopuksi virkkasin reunan pylväillä.

Väritys onnistui minusta hyvin: se on selvästi pojan värinen, mutta silti hillityn tyylikäs. Se on toiminut hyvin rattaissa ja pinnasängyssä päikkäreillä. Ainoa ongelma on, etten ole varma, voiko Katjaa pestä pesukoneessa, sillä heitin jo kaikki vyötteet pois. Tietääkö kukaan? Pienellä vauvalla tuppaa nimittäin sattumaan milloin mitäkin vahinkoja ja pilttimössö-tahroja on inhottava yrittää käsin pestä pois. 

 

Näytä kommentit (2) | 

13.01.2011 18:28

Pieni viherä mies

Nuorempi pikkuveljeni Ville, nyt 1v, sai ruutu-villtatkin ja saman värisen myssyn.

Malli on Novitan syksy 2009 -lehdestä, lankana on Wool mintunvihreä. Neule on minusta erityisen kaunista -yksinkertaista ja näyttävää. Se oli myös helppo neuloa.

Myssyn suunnittelin itse ja tein siitä myös Seiskaveikka -version, joka on hieman suurempaa kokoa.  Malli on toiminut hyvin, sillä villa on lämmintä ja ilman polyamidi-vahvistusta se ei hiostakaan. Nyt myssy on valitettavasti liian pieni -pitäisi suurentaa mallia vielä vähän :)

11.01.2011 21:08

Sininen nuttu pikkuiselle

Pikkuveljeni Santeri sai jouluna 2010 lahjaksi kirjavan sini-valkoisen villatakin ja saman väriset sukat. Toiset sukat olivat syntyneet jo aikaisemmin.

Malli on Novitan syksy 2009 -lehdestä  lapsen perusvillatakki ja molemmat sukat myös. Sukkaparit ovat eri malliset -toisessa on joustin sukkaosassakin. Lankana on Novitan Nalle kirjava ja perus Nalle. Malli oli tosi helppo neuloa ja se istuu hyvin pikkuiselle. Hihoista tein kuitenkin ohjeessa sanottua pidemmät, jotta villatakki ei jäisi niin nopeasti pieneksi.

 

Näytä kommentit (3) | 

10.01.2011 19:58

Hette the Hiiri

Tein Hette the Hiiren joululahjaksi pikkusiskolleni.

Vartalo on puhdasta, käsin tehtyä lampaanvillalankaa, jota sain torita. Paita on Novitan Marjukkaa ja hame vanhoja jämälankoja, kuten sukatkin. Hetelle kuuluu myös Woolista neulottu kolmiohuivi ja Palma-laukku. Ohjeen löysin vanhasta käsityölehdestä -siinä hiiret olivat kymmenisen senttiä pitkiä, mutta muokkasin ohjeen lankaani sopivaksi ja niin Hetestä tulikin sitten n. puolimetrinen :)

Näytä kommentit (10) | 

Arkisto
  
Heinä2011(2)
Maalis2011(1)
Helmi2011(5)
Tammi2011(13)


Tilastot
Viestejä 21
Lukukertoja 6909

Luo tunnukset
- voit kommentoida
- perustaa oman blogin