Piompu puikoissa
Ompelija rentoutuu neuleiden ja virkkauksien kanssa luoden uutta tai tuunaten vanhaa mahottomalla innolla! Piompun koti: http://piompublogi.blogspot.com/
23.01.2012 14:07

Vaaleanpunainen kauluri

Neuloin tyttärelleni kaulurin Novitan sylvia langasta. Langassa on 86% villaa ja 14% silkkiä, ihanan pehmoinen ja lämmin poskea vasten :) Kauluriin meni aika tarkkaan kaksi 50g:n kerää. Helppo malli 2 oik ja 2 nurin sekä lopuksi virkattu reunus.

 

 

 

 

Kivaa alkanutta viikkoa!

Anne

Näytä kommentit (5) | 

23.01.2012 13:35

Nuken nutun ohje

 

 

 

(kuvan saa klikkaamalla vähän suuremmaksi).

Helma on neulottu nallen vahvuisesta langasta sileänä neuleena ja yläosa 7-veljestä vahvuisesta aina oikein neuleena. Helmassa kolme kerrosta aina oikeaa ja etureunoissa 3 silmukkaa aina oikeaa. Mitat on suuntaa antavia n. mittoja.

Kappale on aika jännä, mutta kun sen neuloo ja sitten pyörittelee sitä tuon ohjeen mukaan, mikä ommellaan minkäkin reunan kanssa yhteen niin siitä muodostuu takki. -A- on etureunaa ja -B- on hihan sauma.

Toivottavasti tästä on hyötyä, jos joku haluaa kokeilla simppeliä yhdestä kappaleesta tehtävää takkia.

Virkkasin ketjusilmukoista silmut napinläviksi ja kiinnitin napit sekä virkkasin vielä pienen kukan somisteeksi.

Lankaa menee tosi vähän, joten tähän voi käyttää juurikin niitä langanjämiä, mitä jää tähteeksi.

Anne

Näytä kommentit (1) | 

22.01.2012 9:46

Nuken nuttu

Neuloin nukelle nutun, lankana on varmaankin novitan jotain vanhaa monivärilankaa. Löysin pienen kerän kirppikseltä, niin ei ole tietoa langan nimestä. Neuloin myös sukat samaisesta langasta. Villahousut tein novitan pinkistä wool-langasta. Nuttu on neulottu yhdestä kappaleesta, ihan hauska malli. Pöksyt on ihan "omasta päästä" kehitelty.

 

 

 

 

 

 

 

Ihan kiva setti, tumput ja pipo vielä niin ei pikku kätösiä ja päätä palele.

Mukavaa äänestyspäivää!

Anne

Näytä kommentit (5) | 

22.01.2012 8:56

Eka kirjoitus Novita blogiin!

Nyt on siinä määrin puraissut neule- ja virkkauskärpänen, että tilasin Novita lehden ja siispä liityin myös tänne. Esittelen täällä tekemiäni ja ehkä myös äitini neulomia/virkkaamia käsitöitä.

Ennen mulla oli aina joku työ meneillään. Sitten syntyi 2 pikku käsityötä vuoden välein, niin muut käsityöt ompelua lukuunottamatta jäi. Nyt lasten ollessa koululaisia ehtii jo pysähtyä ja rentoutua käsitöiden parissa.

Tervetuloa katsomaan!

Piompun kotiin pääsee tästä: http://piompublogi.blogspot.com/

Piompun koti blogissa esittelen näitä samoja juttuja ja muuta höpinää, täällä Novitassa siis pääosin vain neulontaan ja virkkaukseen liittyviä.

 

p.s Mulla on vähän teknisiä ongelmia, kun kuvat näyttää olevan liian suuria. Täytyy selvitellä miten saisin ne pienemmäksi, niin voisin niitä tänne latailla.

Anne

Näytä kommentit (3) | 

Arkisto
  
Tammi2012(4)


Tilastot
Viestejä 4
Lukukertoja 2176

Luo tunnukset
- voit kommentoida
- perustaa oman blogin